Megteheti egy cég hogy szakképzett munkakörből mindenkit áttesz nem szakképzett munkakörbe de csak papíron, hogy ne kelljen a gar bérminimumot kifizetni?
Ha szakképzett munkakör akkor gar bérminimum járna, de ha átteszi a cég az ipsét papíron gondoknak portásnak kisegítőnek -miközben továbbra is uazt a szakképzett munkakört látja el- akkor máris nem kell csak minimálbért fizetni (btto 140E vs btto 180E).
És ha mindezt az összes emberével megcsinálja a cég akkor máris megfogott egy csomó pénzt.
Létezik ilyen? Ismerősöm munkahelyén állítólag ezt csinálták az összes emberrel de nem akarom elhinni hogy ezt meg lehet csinálni. Főleg azt nem hiszem el(vagy értem) hogy egy ilyne húzás után hoyghogy marad ott egy db ember is.
Vagy naiv vagyok?
" vannak cégek, amelyek mindig időben értesülnek a várható ellenőrzésekről."
Hát ezen a szitun még ez se segítrnr, ha én egy éve nem jelentem be a szakképzett embereimet csak portásnak és van 40 portásom de 1 db szakdolgozóm sincs papíron, akkor azon nem segít ha valaki megsúgja hogy jövő héten ellenőrzés.
Semmit nem lehet tenni akkor már.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!