Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Megteheti egy cég hogy szakkép...

Megteheti egy cég hogy szakképzett munkakörből mindenkit áttesz nem szakképzett munkakörbe de csak papíron, hogy ne kelljen a gar bérminimumot kifizetni?

Figyelt kérdés

Ha szakképzett munkakör akkor gar bérminimum járna, de ha átteszi a cég az ipsét papíron gondoknak portásnak kisegítőnek -miközben továbbra is uazt a szakképzett munkakört látja el- akkor máris nem kell csak minimálbért fizetni (btto 140E vs btto 180E).

És ha mindezt az összes emberével megcsinálja a cég akkor máris megfogott egy csomó pénzt.

Létezik ilyen? Ismerősöm munkahelyén állítólag ezt csinálták az összes emberrel de nem akarom elhinni hogy ezt meg lehet csinálni. Főleg azt nem hiszem el(vagy értem) hogy egy ilyne húzás után hoyghogy marad ott egy db ember is.

Vagy naiv vagyok?

2018. márc. 6. 07:27
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Konkrétabban: vannak cégek, amelyek mindig időben értesülnek a várható ellenőrzésekről.
2018. márc. 6. 14:20
 12/15 anonim ***** válasza:
#10: Ezért írtam a "kényszerhelyzetről". Ha ez nem áll fenn, tehát van a környéken más munkalehetőség ( lehetőleg nem valami még sz..rabb) akkor nyilván más a helyzet.
2018. márc. 6. 14:22
 13/15 A kérdező kommentje:

" vannak cégek, amelyek mindig időben értesülnek a várható ellenőrzésekről."

Hát ezen a szitun még ez se segítrnr, ha én egy éve nem jelentem be a szakképzett embereimet csak portásnak és van 40 portásom de 1 db szakdolgozóm sincs papíron, akkor azon nem segít ha valaki megsúgja hogy jövő héten ellenőrzés.

Semmit nem lehet tenni akkor már.

2018. márc. 6. 14:48
 14/15 anonim ***** válasza:
#13: Ez igaz, viszont ilyenkor sokszor "osztanak - szoroznak" és az jön ki, hogy egy esetleges "bukta" esetén is megéri. Nekem volt olyan munkahelyem, amelyet feljelentettek hasonló témában és meg is bírságolták és egy ideig rendszeresen ellenőrizték, de "meg sem érezte", tehát valamiért mégis megérte nekik. Utána annyi történt, hogy csökkentették a létszámokat, fizetésemelés hosszabb időre, gyakorlatilag "megszűnt"(nyilván abból fizették ki a bírságot).Én ott is hagytam, de a cég a mai napig működik, úgyhogy valamit "tudnak".
2018. márc. 7. 13:53
 15/15 monyákos tuba válasza:
Simán megteheti. Örüjj, hogy van munkád!
2020. nov. 15. 20:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!