Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mit jelent a családbarát...

Mit jelent a családbarát munkahely? Nem azt hogy kisebb gyerekkel járó szokásos dolgokat elnéz a cég?

Figyelt kérdés

Ha egy álláshirdetésben benne van, hogy Mit kínálunk? Stabil munkahely versenyképes fizu ÉS családbarát munkahely és az embert ide felveszik kisgyerekes szülőként, már az állásinterjún tisztázva előre hogy kisiskolás 6 éve kölköm van-akkor mit csodálkoznak azon ha a munkaidőmet is valamilyen szinten ennek kell alárendelni? Nem ezt jelenti a családbarátság?

Mit csodálkoznak azon ha beteg a gyerek és 6 évest nem lehet egyedül hagyni hogy szülői van és előbb el kell menni, hogy rosszul lett a suliban és el kell hozni hogy korrepetálásra sportolásra kell hozni vinni stb? Semmi extra csak a legmezeibb dolgok amik az összes kisgyerekesnek ismerősek.

De hát nem erre számítottak mikor felvettek? Akkor mire? Hogy 6 éves kölökkel reggeltől estig benn leszek és sose lesz beteg a gyerek sose lesz egy szülői értekezlet egy fogadóóra stb ahova menni kell?

Mindezt úgy hogy ők maguk ígértek családbarátságot?

Úgy tűnik mennem kell innen 2 hónap után pedig semmi „rosszat“ nem tettem, csak épp közöltem hogy bocs nem tudok reggel 8től este 6.ig 7-ig benn lenni,a munkaidőm 8-16, nekem 16 után mennem kell az aprónépért. Még csak nem is lógok.

Meg aztán néha csak beteg a gyerek és akkor mit van mit tenni ki marad vele otthon. Én. Fater külföldön nagyszülők a föld alatt /vidéken-nem folytatom.

Mit képzelnek az ilyen munkáltatók?

2018. márc. 4. 14:06
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:

" nem tanultál, nem dolgoztál, nincs pénzed, gondolom saját lakásod meg autód sincs, "

Tanultam. Dolgoztam. Van pénzem. van saját lakás(rész) van saját kocsim.

Egyéb? Teljes CV-t kérsz angol és magyar nyelven? docban és pdfben?

2018. márc. 4. 14:44
 12/23 anonim ***** válasza:
89%
Ezt tőlük kéne megkérdezni, mit értettek ezalatt. Lehet, hogy csak azt, hogy felvesznek 4 vagy 6 órás munkakörbe is anyukákat. Aztán lehet, hogy 2 hónap alatt túl sok mindent produkáltál... Így leírve többet, mint az én kolleganőm egy év alatt, akinek szintén ált iskolás gyereke van. Végül is hányszor léptél le munkaidő vége előtt 2 hónap alatt? (Vagy be se mentél?)
2018. márc. 4. 14:46
 13/23 A kérdező kommentje:

"Végül is hányszor léptél le munkaidő vége előtt 2 hónap alatt"

!!!!!

EGYETLEN egyszer se ugyanis mint írtam 8-16ig vagyok papíron és 16kor felállok.

Munkaidő letöltve. Az meg hogy elvárnák hogy 18-ig 19-ig ott szopjak ráadásul többnyire ingyen ahogy hallom, hát kösz nem.

Az meg hogy be se megyek adott napon erre annyit hogy hivatalosan is beteget jelentek orvosi papír van-kifogás?

Nem lógok, tudtommal ez legitim igazolt távollét.

2018. márc. 4. 14:48
 14/23 A kérdező kommentje:

"Lehet, hogy csak azt, hogy felvesznek 4 vagy 6 órás munkakörbe is "

Akkor miért nem abba vettek fel? de nem tudok itt 4 órás emberről egyről se.

2018. márc. 4. 14:50
 15/23 anonim ***** válasza:
95%

Kicsit el vagy tévedve.

Attól, hogy legális táppénzen lenni a beteg gyerekkel, még nem fognak tapsikolni hozzá.

Én olyan helyen dolgozom, hogy ha nem megyek be, a kolléganőre duplameló szakad. Igyekszünk máshogy is megoldani a felügyeletet.

Volt olyan anyuka nálunk is, aki többet volt odahaza, mint a melóhelyen. Már nem dolgozik ott. Hamar lejön, hogy ki az, akire nem lehet számítani. Ráadásul 2 hónapja vagy ott, az még simán próbaidő, azalatt el se kéne, hogy engedjenek, ha nem akarnak.

Szerintem gondold át egy kicsit a hozzáállásodat, mert így a következő helyen se fogod kihúzni a véglegesítésig...

2018. márc. 4. 21:33
 16/23 anonim ***** válasza:
Sajnos vannak helyek meg pozíciók ahol elvárják, hogy többet maradj benn, ezt jobb már az állásinterjún tisztázni. Ezek szerint ez elmaradt. De akkor kiderült a próbaidőn. Akkor most nekik eldönteni, hogy így kellesz-e nekik vagy sem. Nemskára ez is eldől. Ennyi. (Sok nő meg tudja szervezni, hogy más nézzen rá a beteg gyerekére. Ezek szerint te nem. Most már ezt is tudják. Ennek tükrében döntenek.)
2018. márc. 4. 22:32
 17/23 anonim ***** válasza:
90%
Kozgazdaszkent en szegyenlem magam helyetted... eloszor is az alpari stilus miatt, masodszor meg, hogy ilyen kepzettseggel itt tartasz. Mit tanultal te az egyetemen? Lehet, hogy Gossen elso torvenyet vagod oda-vissza, azt nem tagadom. De a "kozgazdaszsagnak" (kozgazdasz letnek?) ez csak a legalja. Tanulnod kellett menedzsmentet, vallalati kulturat, uzleti etikettet meg ilyen finomsagokat, ezekbol nem maradt meg semmi?
2018. márc. 4. 23:37
 18/23 anonim ***** válasza:
81%
Munkaügyis troll kérdését olvashattuk......
2018. márc. 4. 23:57
 19/23 A kérdező kommentje:

"Tanulnod kellett menedzsmentet, vallalati kulturat, uzleti etikettet meg ilyen finomsagokat, ezekbol nem maradt meg semmi?"

Tanultam én nagyon sok mindent és én (is) rájöttem hogy amit tanítanak meg ami a valóság annak kb köze sincs egymáshoz.

Bakker olyan csóka tanít nekem vállalati kommunikációt aki még életében nem dolgozott egy vállalatnál se mert az egyetemen dolgozik és mindig is ott volt???

2018. márc. 5. 08:08
 20/23 A kérdező kommentje:

", az még simán próbaidő, azalatt el se kéne, hogy engedjenek, ha nem akarnak. "

Aztán miért is nem? Betegállomány tp jár a próbaidősnek is.

2018. márc. 5. 08:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!