Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Tegnap voltam személyes...

Tegnap voltam személyes elbeszélgetésen, fel is vettek a céghez. Viszont munkába állás előtt el kell végeznem egy tanfolyamot, majd vizsgát, így leghamarabb áprilistól tudok munkába állni. Addig munkanélkülin kell lennem, vagy mi?

Figyelt kérdés
Nem értem, hogy ez hogy megy, már írtam a cégnek egy e-mailt, de még nem kaptam választ. Szóval igazából a munka már meg van, felvették az adataimat, bakszámlaszámot kértek stb. viszont leghamarabb áprilistól dolgozhatnék ténylegesen. Azt mondták, hamarosan írnak, hogy mikor kell majd újra bemennem. Végzek tanfolyamot azt oké, de addig 1 hónapig munka, meg fizetés nélkül? TB-t magamnak kell fizetnem. Mivel ugyanis 11 napja léptem ki a volt munkahelyemről, jelenleg nincs munkám. Voltam a munkaügyi hivatalban, hogy most akkor mi a teendő, be kell-e jelentenem magam munkanélkülire (mert még nem tettem meg), azt mondták, nem muszáj, és hogy kérdezzem meg erről inkább a céget. Ezt az 1 hónapot kicsit azért sokallom fizetés nélkül.
2018. febr. 27. 19:30
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Ingyen tanfolyam nincs. Vagy tanulmányi szerződést iratnak , vagy vizsgadíjat szednek, de ingyen nem tanít senki. Vagy vegyen fel rendesen állományba és adjon bért, ha annyira kötelező. Ezt ne e-mailben vagy telefonon beszéld meg, hanem menj be személyesen és tisztázzátok a kérdést, papírozzátok is le.

Ha olyan a tanrend mellette dolgozhatsz egyszerűsített foglalkoztatásban, de ha 8tól 2ig ott kell lenni és nem kapsz semmit nem vállalnám be, mert mi a garancia arra fogy valóban dolgozat a leszel?

Ha van ügyfélkapud a tb aloldalon meg tudod nézni, hogy be vagy e jelentve

2018. febr. 28. 11:41
 12/15 anonim ***** válasza:

neked semmire sem kell várnod.

átvernek, nincs munkád.

keress tovább!!

2018. febr. 28. 17:38
 13/15 anonim ***** válasza:

"Ingyen tanfolyam nincs. Vagy tanulmányi szerződést iratnak , vagy vizsgadíjat szednek, de ingyen nem tanít senki. "

vicces vagy, én már az állásinterjún megmondtam, milyen tanfolyam kell ahhoz, hogy el tudjam látni a munkát, másnap kaptam ajánlatot, felmondtam, 30 nap múlva kezdtem, rá egy hónapra ültem a tanfolyamon...tanulmányi szerződés nélkül, mivel ugye nem lett volna törvényes olyat kötni...ez 3,5 éve volt, a cégnél kb havi szinten járhatnék számomra ingyenes tanfolyamokra, amiért a cég kemény lóvékat fizet ki, csak időm nincs, sőt nyelvoktatás is van

2018. febr. 28. 21:29
 14/15 A kérdező kommentje:
Azóta okosabb lettem: a tanfolyam ingyenes, a cég szervezi mivel tanfolyam + vizsga nélkül nem lehet munkába állni. A tanfolyam alatt rendes munkabért fizetnek, ez előtt megirjuk a munkaügyi szerződést (mivel szerződés nélkül nem lehet bérezni) és így hogy fizetnek be leszek jelentve. Ezt mondta egyik ismerősöm, aki ugyanilyen munkát végez. Hogy én most megyek, és bejelentem magam egyelőre munkanelkülire, azt mondták, az az én döntésem.
2018. febr. 28. 22:30
 15/15 A kérdező kommentje:
Most megérne erre az x időre bejelenteni magamat?
2018. febr. 28. 22:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!