Miért probléma, hogy tanulásra buzdítom az embereket?
Úgy gondolom, akinek van lehetősége az tanuljon, ugyanis a tanulásnak egyszer beérik a gyümölcse, ami bizony édes lesz.
A kérdés azért fogalmazódott meg benne, mert pár napja egy fiatal huszonéves srác feltett ide egy kérdést, hogy nem bírja a gyártósori munkát, a kötöttségeket, 3 műszakot.Én azt tanácsoltam neki, hogy szerezzen diplomát, fiatal még, simán letudna rakni egyet.
Erre rá, kaptam privátban egy üzenetet valakitől,hogy mit képzelek, nem lehet mindenki irodista láblógató,valakinek dolgoznia is kellene, ne tanácsoljak ilyet a fiataloknak....stb
Ezt a primitív usert nem is méltattam válaszra.
Mielőtt elkezdtem az egyetemet, én is dolgoztam gyárban, igaz a diákoknak könnyebb feladatokat adtak.Láttam mit tesz az olyan munka sok emberrel, nagyon magas a nikotinfüggők és az alkoholfüggőségben szenvedők aránya.Reggel, amikor mennek dolgozni a munkavállalók, olyanok voltak, mint a zsidók, akiket haláltáborba visznek.
Egy fiatalnak tessék tanulni,ne tegye tönkre magát ilyen helyeken.Tessék diplomázni meg nyelveket tanulni.Ha a diploma nem megy, akkor nyelveket, már azzal is lehet normális nem ilyen szörnyű állásokat találni.
Az user kérdésére a válasz.Ki fog dolgozni ilyen helyeken?Dolgozzon ott,meg úgy aki kitalálta.Nem embernek való munka az.
A másik gond, oké, hogy borzalmas munka, ami nem oké, hogy nincs megfizetve.Ha kapnának 300-350 nettót, akkor oké, gyűjt egy kicsit, keres másikat.De, 150-160 ezerért dolgoznak azok a szerencsétlenek.
Én, ha politikai döntéshozatal közelében lennék,megrendszabályoznám ezeket a gyárakat.
Alapvetően egyetértettem volna az írásod első felével, de a vége egy nagy baromság. És így választ kaptam arra is, hogy minek tesz fel ilyen buta kérdést, egy elvileg tanult ember...
Szerintem egyébként egy gyártósori munka annyira való embernek, mint az irodai meló. Diplomát ne azért szerezzünk, hogy a gyártósor helyett, máshol "robot"oljunk... mondhatnám.
Egyébként nem kell annyira aggódnod. A technika fejlődése majd lehetővé teszi a jövőben, hogy ne kelljen embereknek dolgoznia gyárakban. ;)
"Dolgozzon ott,meg úgy aki kitalálta.Nem embernek való munka az. "
Ha senki nem dolgozna gyárakban te sem vennél le semmit a boltban a polcról.. Az való igaz h sokkal több anyagi és emberi megbecsülés kéne,de ez az egész országra igaz. A diplomaról tanulasról csak annyit h nézd meg gázszerelőből is lehet milliárdos meg diplomásból is hajléktalan. Ebben az országban az számít mennyi csókosod van ,hova tudod benyomatni magad,hova születtél. Lehet 100 diplomád is ha nincs pénzed vállalkozni és lehetsz 5 osztályos felcsuti suttyó is ha lovés a haveri köröd. Itt akkor tudsz pénzre ,jobb állásra szertenni ha előtte is már volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!