Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » A fővárosiak lenézik a vidéki...

A fővárosiak lenézik a vidéki dolgozókat?

Figyelt kérdés
Mik a tapasztalataitok ezzel kapcsolatban?

2018. febr. 20. 12:05
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Ez csak egy buta általánosítás. Ilyet csak a kishitű emberek mondanak. Budapestiként egyáltalán nem nézem le a vidékieket.
2018. febr. 20. 12:09
 2/9 anonim ***** válasza:
39%
A fővárosiak lenézik a vidéki dolgozókat. + A vidékiek lenézik a fövárosi dolgozókat. + A fővárosiak lenézik a fövárosi dolgozókat. + A vidékiek lenézik a vidéki dolgozókat. + Én meg lenézek mindenkit mert én vagyok a legszebb, legokosabb. Na ezt kapd ki!
2018. febr. 20. 12:40
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Oda-vissza megy.
2018. febr. 20. 12:51
 4/9 anonim ***** válasza:
Szerintem igen. Legalábbis amikor lejön a vidéki telephelyre pár pesti kollega, kilométerekről megmondod, hogy pesti. Lekezelő, pökhendi, köszönni nem tud. Tisztelet a kivételnek. Sajnos pont emiatt észrevettem magamon is, hogy amint kiderül valakiről, akiről elsőre nem mondtam volna meg, hogy pesti, rögtön úgy is állok hozzá. Nem kéne, de ez van. 26/N
2018. febr. 20. 12:54
 5/9 anonim ***** válasza:
35%

Van benne valami. Csak pár mondat pesti ismerősök szájából, úgy, hogy nagyvárosban, megyeszékhelyen élek, nem a világ végén.

- Jé, nálatok is van Tesco?????

- Érdekes, itt is ugyanazokat lehet kapni az üzletekben, mint Pesten. (ruhákat)

- Ti nem unatkoztok itt?

2018. febr. 20. 12:57
 6/9 anonim ***** válasza:
Eletem legviccesebbje amikor lepestiztek egy budait es kikerte maganak. :D Pesti videken halna meg, videki pesten, en mndkettot szeretem mas-mas okbol. Alfoldikent jol esik neha a semmit bamulni, neha meg a sok hulyeseg is ami pesten tortenik. Engem sose erdekelt h ki nez le, ugy viszonyulok mindenkihez ahogy o hozzam es kesz.
2018. febr. 20. 15:44
 7/9 anonim ***** válasza:

Hát azért ez így erős általánosítás. Bőven van olyan budapesti ismerősöm, aki egyáltalán nem érzi azt egy erénynek, hogy ő a fővárosban született és pláne nem nézi le a vidékieket. Ugyanakkor persze, van rá példa, ahogyan ellenkezőleg is. Vidékiként is hallom, hogy "a bunkó pesti" stb., szóval én is ezt mondanám, hogy ez ilyen oda-vissza dolog, ugyanakkor nem szabad erre hagyatkozni és előítéletesnek lenni. Alapvetően szerintem ez nagyon nem azon múlik, hogy ki hol született.

Nekem az egyik tesóm mesélt egy sztorit, ami még mai napig a kedvencem. Mi vidékiek vagyunk, de Budapesten tanult és az egyetem után ott is maradt dolgozni és az új kollégákkal ismerkedtek, beszélgettek és ugye kiderült, hogy ő egy vidéki városból származik. Mondta, hogy örült neki, hogy jó helyen van, mert tök kedvesek és aranyosak voltak stb., majd utána ebédszünetben odament hozzá az egyik munkatársa, hogy "te akkor vidéki vagy, ugye? mert, ha igen, akkor szeretnék kérdezni valamit", a tesóm mondta, hogy "igen, mondd mit szeretnél", erre a csaj faarccal, halálosan komolyan megkérdezte tőle, hogy "nálatok vidéken tényleg földes a szoba alja?", a tesóm pedig úgy röhögött rajta, hogy mások is körégyűltek, aztán elmagyarázta a lánynak, hogy hát nem egészen, ez már nem az a vidék...:) Egyébként érdekes, hogy sokan még mindig azt hiszik, hogy vidéken mindenki földet művel és állatokat tartanak, minden háznál disznót vágnak stb., de az ilyen és ehhez hasonló megnyilvánulások inkább viccesek és aranyosak, mint bántóak, szerintem.

2018. febr. 20. 18:24
 8/9 anonim ***** válasza:
En "köcsög pesti" zni szoktam pesti szuletesu ismerost, aki most "videki paraszt" lett. :D
2018. febr. 20. 20:13
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Budapesten születtem, Budapesten nőttem fel, és jelenleg is Budapesten élek és dolgozom. Szívesen kiköltöznék agglomerációba, ha lenne jogsim és autóm, de ez még a jövő zenéje, és amúgy sem ide tartozik.

Hogy egy klasszikust idézzek:

"Nem kérdem én, anyád hol szült világra

Nem kérdem én, apád ki volt"

Soha senkit nem néztem le a születési helye vagy a lakóhelye miatt. A viselkedésük alapján mondok véleményt az emberekről.

2018. febr. 21. 19:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!