Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mit tegyek, ha a főnököm...

Mit tegyek, ha a főnököm ennyire kikészít?

Figyelt kérdés
Szeretem a munkám, mindig is ezt akartam csinálni, gyerekekkel foglalkozok. A kollégáim kedvesek, jól kijövünk. A főnököm viszont teljesen kikészít. Gyomorgörcsöm van már akkor amikor meglátom, pedig kezdetektől fogva próbálom vele megtalálni a közös hangot. Kifelé nagyon kedves, nyájas, de az alkalmazottakkal nagyon agresszív, parancsolgató, fenyegetőző is. Mikor betegállományba voltam 39 fokos lázzal azt is megemlítette hogy aki ennyire beteges kereshet más munkahelyet is. Sajnos ez az én környékemen nem túl egyszer, kevés a munka, főleg az én hivatásomban. Kérlek adjatok pár tanácsot, hogy lehet ezt elviselni vagy kizárni
2018. febr. 12. 12:16
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Bár én egy nagyvállalatnál dolgozok, ugyanebben a helyzetben vagyok mint te.

A múltkor hallottam egy érdekes okfejtést és nagyon megmaradt bennem:

"Más nem kényszeríthet arra, hogy akármit érezz. Csak te kényszerítheted magad"

Gondolj arra, hogy más hiába kényszerít, szerelembe nem esel vele feltétlen, csak, ha te is akarod. Ugyanez igaz a félelemre. Nem azt mondom, hogy alaptalan az ellenszenved - hanem hogy a gyomorgörcs, a félelem már egy olyan dolog, amit te teremtesz magadnak, de, a jó hír, hogy ezáltal irányítani is tudod.

Sajnos nagyon jól ismerem ezt az alkatot. Általában erős gyerekkori sérelme van, amit sose dolgozott fel. Mivel ilyen aggresszív, előrelép, mert más inkább kitér az útjából.

Tudatosítsd, hogy neked nem kell sz*rul érezni magad. És ha fenyegetőzik? Azért félsz mert előrevetítesz egy képet. Majd akkor gondolkodj el a hogyanon, ha tényleg kirúg - de a mai munkaerőhiány mellett nem hiszem hogy ezt tenné.

Én azt is javaslom, hogy tudatosítsd magadban, miért, mitől félsz. Mert nem tőle, hanem valamitől, amit ő képvisel. Pl. az én főnököm bár ugyanilyen, én utálom ha hülyének, megbízhatatlannak néznek. Ezzel húz fel, ez az én személyes kontextusom az egész köré - és neked is van egy.

Ezután, leülhetnél vele mint felnőtt a felnőttel beszélni. Megkérdezni, mit vétettél neki, és végighallgatni. Nem biztos, hogy gyümölcsöző beszélgetés lesz, de teszel egy gesztust felé.

Ha engem kérdezel, a saját félelmeid feltérképezése, az objektivitás megtartása és néha egy hatalmas levegővétel tud segíteni.

De! Hosszú távon, ha utálod a főnököd, nem tudod ezeket vele megbeszélni, magadnak teszel rosszat.

Gyerekpedagógusra nagyon is szükség van, szerintem nem kellene féltened akár a váltástól se.

2018. febr. 12. 14:21
 2/4 anonim ***** válasza:
Szia kérdező, mire alakult a dolog végül ?
2023. szept. 17. 10:56
 3/4 A kérdező kommentje:
Végül eljöttem és gyermekotthonban vagyok pedagógus szuper csapatban
2023. okt. 15. 20:31
 4/4 anonim ***** válasza:
Na, de jó, örülök neki. Nem is gondoltam, hogy még olvasod. Sok szerencsét és jó egészséget , eredményes munkát kívánok !
2023. okt. 16. 21:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!