Milyen Mekiben dolgozni?
Diákmunkára mennék nyáron Mekibe, de tartok tőle eléggé.
Lényegében arra lennék kíváncsi, hogy valóban olyan kibírhatatlan ez a munka, ahogyan azt hallottam, vagy csak ijesztgetnek? Milyen feladataim lennének, hogy telik egy átlagos nap? Ha kiskorúnak számítok, akkor nem állhatok kasszásnak?
4 éve voltam diákmunkán.
Attól függ hova vesznek fel. Mármint hogy konkrétan melyik étterembe. Én speciel utáltam. Bunkó volt a műszakvezető. Állandóan 2-3 ember munkáját láttam el egyedül, de olyan is volt hogy egy órára az egész konyhát nekem kellett vinni míg a műszakvezető és a nyalógépei az irodában youtubeoztak. Gyakoriak voltak az égési sérülések. Játszottak a beosztással. Elküldözgettek a világ másik felére dolgozni. Sokszor volt olyan hogy reggel 6-kor csörgött a telefon szabadnapomon hogy most rögtön menjek be. Olyan is volt hogy bementem aztán ott közölték hogy "Jah, azóta megoldódott az ügy, mégse kellesz most." Ment a piszkálódás, a diákokkal szemben meg pláne. Miután egyszer rosszúl adta ki egy kezdő srác a szendvicset, és a vevő elkezdett fuldokolni mert allergiás volt az egyik összetevőre amit a srác a rendelés ellenére mégis beletett véletlen (10 óra után amikor 8-asával gyártod a szendvicset megesik) azután hatalmas üvöltözés volt minden kis apró hibánál. Mindenki türelmetlen volt. De őket se tudom hibáztatni, az állandósok folyamatosan 12 óráztak hogy hónap végén valami normális számjegyről kapják az SMS-t. Akkor voltunk brutto 650Ft-on ha jól emlékszem
Most erre lehet azt mondani hogy lehet velem volt a baj, én nem bírtam eléggé. Hiszen rengetegen mekiznek, akik jól megvannak. De miután én ott hagytam egy hónap alatt majdnem mindenki lelépett. Főnök csere is volt ahogy hallottam utólag.
De mellé meg kell említenem hogy sok barátom és ismerősöm vállalt szintén mekiben melót, csak más étteremben. Volt aki még az én élményeimnél is durvább dolgokat mesélt, volt aki azt mondta hogy nem élvezte a munkát de neki megfelelt, és volt olyan is aki egy nagyon jó társaságba csöppent bele és szeretett bejárni.
Egy dolog viszont furcsa volt. Ugye minden nap mekis kaját ettem. Egy menü járt amit a szünetben elfogyaszthatsz. Ehez olyan szinten hozzászokott a szervezetem, hogy szó szerinti elvonási tüneteim voltak pár hónapig miután otthagytam a mekit. És ez se csak nálam alakult ki. Észrevettem hogy ex-mekis ismerőseim rendszeresen járnak suli után a mekibe, míg azelőtt nem volt ez jellemző. Én nekem az egészből annyira elegem lett hogy makacsságból nem akartam többet mekibe menni (azóta is inkább burger kingben eszek). De folyamatosan kívántam. Főleg a McFarm ami nagyon ízlett és rossz volt róla lemondani. Konkrét függő lettem szinte.
A meló kibírhatatlan? Egyáltalán nem, ha az lenne senki se csinálná. Nehéz? Felvenni a tempót nehéz ha forgalmas étteremben vagy. Ha belejössz akkor maga a munka nem nehéz. Elviselni a sok idiótát az.
Én azt mondom a kasszát kerüld. A sok idióta vásárló kiszolgálása közben anyagi felelősséggel tartozol a kassza tartalmáért. Nekem sose hiányzott, mindig inkább konyháztam.
A legjobb a krumplizás. Legtöbben utálták nálunk mert meleg volt ott. De nehezebb megégetni magad. Illetve ott mindenki békén hagy. Csak adagolod ahogy a monitoron jönnek a rendelések, és boldogság van.
Viszont szerintem ha ilyen munkát nézel akkor még a Tesco árufeltöltés is emberibb (ott is voltam, az is szr, de akkor is sokkal jobb). Jobban is fizet, nem hajtanak annyira, nem égeted meg magad. Annyi hogy a tesconak a mániája hogy az alkalmazottak lopnak. Így kicsit megalázó mikor be és kimenetelnél ki kell ürítgetned a táskádat, és ha a piros sípolós gomb azt mondja akkor a zsebeidet is. Az is rossz meló, de mérföldekkel jobb mint a mekis.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!