Szerintetek az nem fura ha egy cég álláshirdetésben leírja hogy "saját autód legyen"?

Attól függ milyen munkakörre.
Lehet, hogy a munkavégzés helye nem közelíthető meg tömegközlekedéssel, céges dolgozói utaztatás meg nincs. Ilyenkor nyilván olyan embert keres, aki be tud járni dolgozni. Alap, hogy cserébe adnak üzemanyag-költségtérítést.
De a legtöbb ételkiszállítós is így csinálja. Ad a megtett Km. után pénzt - de nem neki kell céges autót fenntartani, szervizelni.

"Jelentkező meg sok van. Ez alapján is meg lehet szűrni a jelölteket."
Lehet igazad van, de akkor az meg olyan "vadnyugatias".
olyan mint a daráló, mint egy "tömegverekedés".

Nem fura. Ha a munkavégzéshez mozogni kell (pl. valami karbantartó, szolgáltató tevékenység vagy mondjuk pizzafutár) a cégnek nagyon drága lenne X db autót vennie vagy bérelnie a beosztottainak. Ráadásul a dolgozók totál nem vigyáznának az autókra, széthajtanák, meghúznák az oldalát stb. mert nem az övék (magyar mentalitás).
Így mindenki hozza a sajátját, remélhetőleg ahhoz hozzá is van szokva, szívesen is vezeti és saját érdeke, hogy vigyázzon is rá. A cég meg fizeti az üzemanyagot és az amortizációt.
Az íróasztal meg a szőnyeg azért nem merül föl, mert azok aránytalanul olcsóbbak.

Szerintem sem arra érti hogy a cég hogy reggel eljuss a munkahelyre.
Neki az mindegy.

Egyszer jelentkeztem egy ilyen melóhelyre, szét is hullott a kuplung az autómon, a tulaj csak széttárta a kezét, hogy sajnálja. Szinte ki se szálltam az autóból egész nap, hajtottam, mert erre kellett, a cég vackait szállítani.
A tulaj meg húzta a száját, amikor először meglátott vele, majd örült, hogy megy rendesen, meg majd ő is fogja használni....
Kb köszönés nélkül hagytam ott őket.

Mert a cégnek így sokkal olcsóbb...
- Ha a bejáráshoz kell: ott azért feltétel, hogy ne tudj arra hivatkozni, hogy nem tudsz pl túlórázni, vagy korábban, esetleg munkaidőn kívül bemenni ha kell, hiszen ott a kocsid...nem kell a tömegközlekedéshez igazodnod.
- Ha a munkavégzéshez kell: a cég nem ad neked céges autót, hanem használd csak a sajátod. Valamennyi km pénzt persze fizetnek, de ez csak egy dolog, ugyanis az autót nem csak tankolni kell, hanem kopik is elég rendesen... arra meg ugye már nem fizet a cég, azt saját zsebből oldd meg.
Párom fél évig futárkodott saját kocsival, aztán abba is hagyta, mert kb az összes keresetét elvitte az autó fenntartása, hiszen a sok használat miatt mindig kellett rajta vmit csinálni. Egyszerűen nem érte meg, hiszen úgy jött ki, hogy csak azért dolgozik, hogy a fizetésből fenntartsa az autót, amivel dolgozhat.
A cég persze lerendezte annyival hogy a km pénzt fizetik, legyen elég.... Arról nem is beszélve, hogy 2 hónap után olyan kajaszag lett a kocsiban, hogy hiába szellőztettük, raktunk bele illatosítót, akkor is érződött, mert már a kárpit is beszívta.
Azóta elvből nem is jelentkezik ilyen állásra, ahol feltétel a saját autó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!