Peugeot értékesítő állás?
Tudom, hogy értékesítéssel kapcsolatos kérdés van egy pár, de azok már eléggé elavultak (2014,15,16).
Az lenne a kérdésem, hogy valakinek valami tapasztalata van esetleg manapság autó értékesítéssel kapcsolatban?
Konkrétan a Peugeot érint engem, mert onnan kaptam állás ajánlatot, mint értékesítő.
Milyen fizetésre lehet számítani? Tudom, hogy főként jutalékos rendszer van, de úgy kb..
Elég jól hangzik amúgy, céges autót is adnak, ami eléggé megdobja a fizut (persze ettől nem lesz több a zsebemben, de elég hasznos juttatás).
Valakinek valami tapasztalat esetleg?
Előre is köszönöm!
Saját tapasztalatom nincs értékesítési területen, de egyik barátunk által vannak némi rálátásom.
Évekig dolgozott a Peugeot-nál megelégedéssel. Hozzá kell tennem, barátunk autó és motormániás. :-) Eléggé kritikus, ám lojális dolgozó.
Jelenleg a Nissan-nál dolgozik. Keresetéről nincs információm, de még jobban elégedett a munkájával. A színvonal sokkal magasabb, mind a környezetet tekintve, mind a lehetőségeket. Munkájukhoz minden biztosítanak, amire szükség van! Nagy a fegyelem, nagyon sok a japánok által megkívánt szabály, de ez csak növeli a színvonalat. A francia cégek (anyavállalatok, beszállítók) kissé szeleburdiak, kaotikusak a japánokhoz képest. Ebből ered, hogy a francia lazább, rugalmasabb, nagyobb szabadsága van a magyar vezetésnek. A Nissan-nál kötöttebbek, fegyelmezettebbek, a japánok rálátást igényelnek szinte mindenre, viszont cserébe átláthatóbb, tervezhetőbb velük a jövő.
Érdekesség, hogy mikor Peugeot autónk volt, akkor a Peugeot-nál dolgozott, most, hogy Nissan-unk van, a Nissan-nál melózik. / Barátunktól függetlenül választottuk az autókat. Meg is lepődtünk, mikor pár hónapja garanciális szervizre vittük az új autónkat. :-) /
Mondhatom (sok ember igenlése mellett), a japán autó fantasztikus! Nekünk nem volt soha problémánk a francia autókkal. Volt Citroën-ünk (sport és családi is), Peugeot-ból 307 SW volt, amit szinte szerelemmel imádtunk. Fél világot bejártuk vele. Egyetlen egyszer adta meg magát a kuplung nyaralás közben, de egyből találtunk Citroën márkaszervizt, két nap alatt kicserélték. Ezen felül kizárólag időszaki szervizelésekre kellett költeni, egyik autó sem hagyott cserben minket.
Persze volt Suzuki Swift-ünk is, még az elsőkből réges-régen. Avval is csak apróbb problémáink voltak. A méretével volt bajunk, ezért cseréltük le.
A Nissan X-trail 4x4 Full extra viszont mindent visz! :-D Fantasztikus autó! Városban és erdőben egyaránt kiváló! Hóban, sárban... De nem ez érdekel kedves kérdező. :-)
A szerviztapasztaltunk:
A francia autók esetében nem vagyunk maradéktalanul elégedettek. Néhány rossz tapasztalatunk volt a márkaszalon - szervizekkel. Főként, hogy nagyon drágán dolgoznak! Lényegében nem javítanak csak nagyobb egységeket cserélnek. :-o Volt, hogy koszosan kaptuk vissza az autót. :-(
Onnantól egy kisebb szervizbe vittük az autót, akiknek a francia járgányok a specialitásuk. Velük elégedettek voltunk mindig! (PJP 1203 Budapest, Kende Kanuth u.15) Jól dolgoznak, relatíve kedvező áron, és mindig, minden megbeszélnek az ügyféllel, sőt, meglehet nézni, minként dolgoznak. Klasszikus maszek szerviz.
Nissan szervizzel viszont maximálisan elégedettek vagyunk! Nagyon udvariasak, segítőkészek! Időpontkérésnél korai időpontot adnak, és be is tartják. Amint odaérkezek, szinte várni sem kell. Minden elmondanak, minden megmutatnak. A műhely olyan tiszta akár a patika, szinte enni lehet a padlóról! December elején voltunk ott legutóbb. Jelképes összegért elvégezték a téli átnézést, beleértve a szélvédőmosó folyadékcserét, az ablaktörlő lapátok cseréjét, fagyállócserét. Kedvezményesen (25%) vehettem peremmel rendelkező, márkajelzéses gumiszőnyeg készletet. Ingyenes csereautót is biztosítottak. (ugyanolyat, mint a miénk)
Remélem, segítettem hozzászólásommal! Sok sikert kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!