Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mit csinál egy mérnök-értékesítő?

Mit csinál egy mérnök-értékesítő?

Figyelt kérdés
van esetleg ismerősötök, aki mérnöki diploma után mérnök-értékesítőként dolgozik? Mit tarkar ez pontosan?

2017. febr. 1. 21:58
 1/8 anonim ***** válasza:
70%

Én nem ezt csinálom, de dolgozok sokkal megrendelőként.

Nekik a dolguk hogy jól ismerjék a termékskálát, szenzorokat, hajtásokat, plc-ket, és nekik kell járni a cégeket, és megoldást találni adott cég problémájára, ajánlatot tenni, és eladni. Esetleg ha a cég solgáltatást is ad el, pl. üzembehelyezést, az már más fogja csinálni, az üzembehelyező mérnük vagy technikus.

2017. febr. 1. 22:02
 2/8 A kérdező kommentje:

te jó ég nagyon köszönöm a gyors választ!

és még esetleg tudsz beszélni arról, hogy hogyan lehet valaki mérnök-értékesítő. Egy gépész- vagy villamosmérnöki diploma megszerzése után pl.? Keresettek az orszgban? Bármilyen információnak nagyon örülnék.

2017. febr. 1. 22:05
 3/8 anonim ***** válasza:
70%

Hát magyarországon nem tudom mennyire keresett. Németeknél keresett, és jobban fizet mint a fejlesztő. Mondjuk sokat is kell utazni miatta, reggeltől estig, és azt hiszem jutalék van az alapbérre.

Különösebb követelmény nincs, legyen diploma, meg legyen az ember agilis, jó beszélőkével. nekem is ajánlott pár éve egy fejvadász cég, csak hat akkor még törtem a németet, és nem biztos hogy a legbizalomgerjeszőbb eladó lettem volna így, így inkább mentem üzembehelyezni.

2017. febr. 1. 22:09
 4/8 anonim ***** válasza:
70%

Illetve egy Magyar haverom van aki ezt csinálja, ő nem sok jót mesél a magyar piacról. Azt mondja gyomor kell hozzá, mert annyira leszrják az embert. Senki nem akar semmit venni, veszik a legolcsóbbat, tudod hogy alkuképes mondjuk az ár, de nem Jelez vissza, hanem egyszerűen veszi a legolcsóbbat.

Ezeket meséli.

2017. febr. 1. 22:11
 5/8 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm!
2017. febr. 1. 22:12
 6/8 Estádio de Felchút ***** válasza:
49%

Ezt a kifejezést nem ismerem, de ha a (pre)sales engineer-re gondolsz, akkor az egy brutál jól fizető munkakör, főleg komolyabb cégnél.

[link]

2017. febr. 2. 00:04
 7/8 anonim ***** válasza:
70%

Utolsó, én így értelmeztem.

Az hogy brutál-e, relatív. Kérdés hogy az ember mit hajlandó beáldozni és mennyire passzol neki a munka.

Egy normál üzemi villamosmérnök középvezetőként 60-70 ezret keres évi bruttóban, aki pedig kereskedik, kb. 80-100 Ezer, cserébe utazik keresztül kasul németországon.

Egy siemenses hely kapcsolattartó mesélte, hogy nekik 35 órás munkahetük van hivatalosan, de pl. 50 alatt nem igen dolgozik, főleg ha a dugókat is beleszámíítjuk.

2017. febr. 2. 00:11
 8/8 anonim ***** válasza:

Pályakezdőként fél éve kezdtem mérnök értékesítőként dolgozni, nagyjából az 1 és 4-es által mondottakat megerősíteni tudom.

Én összességében egyelőre élvezem, de vannak azért hullámvölgyek.

Fizu nálunk (viszonylag kis cég) nem kiemelkedő.

2017. febr. 2. 20:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!