Tipikus öreg női kollegákat hogyan viseljem el fiatalként?
Még a próbaidőmet töltöm. Mindig hangoztatják, céloznak rá, hogy én még fiatal vagyok, tapasztalatlan az élet minden területén, de hogy majd ha idősebb leszek, akkor meglátom, hogy igazuk van - ez utóbbit főleg magán dolgokra pl. szerintük jó korán kelni, egész nap zabálni, hülyeség egészségesen enni, energiaátadó kezelésekre járnak, mert ha egyszer elmennék megtudnám mennyit segít és hasonlók, bármit mondok kb. Kioktatnak, mert hogy még fiatal vagyok, 25 éves.
Eleinte azt hittem majd alábbhagy a "friss hús" cseszegetése, de nem, ezen kívül folyton azt hangoztatják, hogy mennyi munkájuk van, nem haladnak, pedig egész nap a szájuk jár.
Olyan területen dolgozom, ahol nem is tartottam attól, hogy ilyenbe belefutok, de kiderült, hogy ők érettségi nélkül, ismerös által kerültek be annó 35 éve a céghez és szépen lépkedtek a ranglétrán, azóta is itt vannak, most átalakításon ment át a cég, így hogy ne kelljen őket kirúgni, beültették őket olyan pozícióba, ahova szinte nekik is már diploma kellene, igaz valamivel egyszerűbb munkát végeznek, mint én.
Már gyomorgörccsel megyek be, hiába szóltam vissza nekik már mostanában az okoskodásaikra, csak megsértődtek (gondolom kibeszéltek) és folytatták. Tudok itt valamit tenni a felmondáson kívül? Hogyan lehet ezt nap mint nap elviselni?
Felmondás? Gyomorgörcs? Azért mert okoskodnak? Nem reagálod túl?
Mi történik, ha elmondják az okosságaikat? Kimondja, a hang elszáll, te meg élsz tovább. Abszolút semmi jelentősége.
Ha nem tudod szó nélkül megállni, akkor mondd azokat, amiket ők mondanának. Mondd, hogy még fiatal vagy, van még időd megtanulni. Engedjék nyugodtan, hogy a saját hibáiból tanulj. Ha mesélnek valamit, mondd, hogy "jé, ezt a nagymamám is mindig így szokta", ha panaszkodnak mondd együttérzően, hogy "biztos nehéz lehet az élet a menopauza után".
Egy kérdés. Van testvéred?
Igen, van 3 testvérem.
Mikor a múltkor kinevettek hogy nem ismerem azokat a retro zenekarokat, amikről beszélnek mondtam nekik, hogy a nagyszüleim, szüleim által ismerhetném ezeket, de ilyen sz*rokat ők sem hallgattak, akkor még nekik állt feljebb, hogy a mai együttesek hallgathatatlanok... Sajnos ők 3-an vannak egy ellen.
És baromira frusztrál, hogy ez a legnagyobb gondom egy munkahelyen, sosem gondoltam volna. Ráadásul mivel ők 8 órában csinálnak meg egy fél órás feladatot, mert nem értenek az excelhez, emellett pletyjkálgatnak, így - gondolom emiatt- én is csak annyi feladatot kapok egy napra, amivel fél óra alatt végzek.
Sajnos én is hasonló cipőben vagyok Kérdező, én is megkaptam, hogy fiatal vagyok, fáradt nem lehetek, majd rájössz.. stb.
Ezekre én már süket vagyok, hisz tudom, hogy ők maradnak a helyükön, én pedig majd idővel feljebb lépek, mert tanulok tovább munka mellett.
Ne törődj velük, sajnos ilyen rövid az eszük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!