Létszámleépítés állami cégnél csak a melósokat érinti a vezetőket nem? Érdemes ezen csodálkozni?
Érdemes csodálkozni ezen?
Egy állami cég 2017-ben több lépcsős leépítést hajtott végre,ennek eredményeképpen mára a 17 eleji állomány több mint fele elbocsátásra került.
De mindez csak a „pórnépet“ fizikai melósokat és irodistákat érintette.
Érdekes módon a felsővezetők, az a nyolc ember, közülük senkinek se kellett mennie.
Ami azért marha érdekes mert már sokan (ellenzék, sajtó stb) felvetette minek 8 vezető egy ekkora cégnek.
Erre az volt az arrogáns válasz hogy ki van ez számolva alaposan , és ennyi emberre (már a leépítés előtti létszám) kell ennyi vezető. És ha nem ennyi ember lenne, nem kéne ennyi vezető se. Volt a duma még 17 előtt.
Oké na de akkor most minek van ennyi vezető? Hát ha 200 emberre kellett 8 vezető mert ki van az számolva, akkor kevesebb mint 100ra minek annyi vezető?
Valaki el tudja nekem mondani? Vagy ezt az én pór agyam úgyse lenne képes felfogni? Hogy azért mert „csak“?
Ja hogy ezek a "vezetők" még akkor is vezetők lesznek ha mér 1 szál melósa se lesz a cégnek és pókhálós lesz az ajtó is?
Majd kapják a pénzt a semmire ahogy most is kapják? Van köztük olyan aki hónapok óta be nem tette a lábát a céghez.
Biztos utazó nagykövet....
"barátom én már olyat is halottam hogy, azt rúgják ki aki dolgozik másik meg pofázik 8 órába öt megtartják."
Szerintem a vezetőség azért tart meg ilyet mert épp olyan mint ő maga. Egy utolsó semmitérő nulla szar. És jól érzi magát az ilyen melós mellett csótány a csótány mellett..
A jól dolgozó képzett ember nem kell mert abból kiviláglik a főnök mekkora semmi nulla.
Nem?
"Hivatasos allomanyuaknal "
Na de azzal a felelősséggel meg is érdemli még alul is van fizetve.
Én nem vállalnám még annyiért se. Azt a felelősséget-havi milliós nettóért se.
De ezeknek itt mi felelősségük van? Jelen cég tavaly 17ben vagy 50 milliós veszteséget termelt-és? És semmi.
Nem zárják be nem küldik el a vezetőket csak a melósokat.
És jövőre majd nem 50 hanem 2x 50 misi lesz a bukta.
És? Mi lesz? Semmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!