Magán vagy állami nyugdíj?
Figyelt kérdés
Most kezdem gyakorlatomat egy cégnél és az adatok kitöltése papírnál azt is ki kell töltenem hogy Magán vagy állami nyugdíjpénztárt választom-e. Mi a különbség? Melyiket érdemes?
24/F
2017. jan. 11. 21:04
2/7 anonim 

válasza:

Ha van valahol magannyugdijpenztari tagsagod akkor azt, ha nem akkor allami
3/7 anonim 

válasza:

Ha meghalsz legjobb esetben az állam állja a temetésed egy részét. A priváttól milliókat kaphatnak a hozzátartozóid elhalálozásodkor, vagy hamarabb is kiveheted a pénzed bizonyos feltételek mellett. Egyértelműen magán.
4/7 anonim 

válasza:

A magán nem az, aminek a vagyonát az állam beolvasztotta és csak a 30%-t kapod meg a befizetésednek?
Amiről ti beszéltek az nem az önkéntes nyugdíj pénztár?
5/7 Dudok Andrásné 

válasza:

Engem már nem érint de a 4 gyerekem huszon harminc évesek és mindnek állami nyugdija van.Ugyanis aki magánnyugdijban volt sok évig, azoknak egy fillér sem jutottt, mikor becsődölt a magánnyugdij.Én ma is az államit választanám!
6/7 anonim 

válasza:

? A magánnyugdíj pénztár, ha becsődöl, akkor van rá állami garancia (de amúgy nem csődölt be, a fidesz visszavette államiba). Sőt az önkéntesre is van, valami nemzetközi garancia, talán 15 vagy 30 millióig biztosítják a számládon levő pénzt.
Biztos, hogy nyugdíjpénztárról beszélsz és nem valami másról?
7/7 anonim 

válasza:

Ja, amúgy államit kell beírnod, szerintem már senki nem léphet be a magánnyugdíj pénztárba. (Amúgy igaziból nem volt látszólagos különbség a kettő között, csak az egyik esetén az unokáid fogják megkeresni a pénzt, a másikban a te keresetedet rakták rá egy számlára, mivel tudták, hogy kevesebb gyerek lesz).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!