Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Más is tapasztalta, hogy...

Más is tapasztalta, hogy Nyugat-Magyarországon sokkal több a diplomás, minta többi vidéki régióban?

Figyelt kérdés

Én Pécsről származom, onnan kerültek Győrbe, a város mindig is tetszett, van egyfajta varázsa.

Meg,ami tetszik,hogy baromi sok a diplomás munkalehetőség, ha műszaki vagy gazdasági diplomád van.

Nekem az utóbbi volt, az első győri munkahelyem egy győri autószalon volt, ott voltam a pénzügyes.

A szalonban a szerelőket és az értékesítőket kivéve mindenki diplomás volt.Bizony, még a munkafelvevők is gépészmérnökök voltak, de az ő pozíciójuk úgy volt megcsinálva, hogy komolyabb dolgokkal is foglalkoztak, nem csak munkafelvétellel.

Otthon Pécsen, egy autószalonban maximum a vezetőknek volt felsőfokú végzettsége, de közülük sem mindnek.

Viszont Győrben az egész autószalon más volt, mint egy pécsi, sokkal több pozíció volt, több vezető.Na meg, a fizetés elég jó volt, ha gépészmérnököt megtud fogni, aki képzelhetitek,hogy nem magyaros átlagfizetést adtak.

De, valamilyen szinten érhető is, közgazdászokat képeznek Győrben, Sopronban, Mérnököket Szombathelyen és Győrben is.

2018. jan. 21. 21:42
 1/3 anonim ***** válasza:
Egy frászt. A nagy egyetemvárosok Debrecen (az ELTE után a 2. legtöbb hallgatója van), Szeged, Pécs és Budapest.
2018. jan. 21. 21:54
 2/3 A kérdező kommentje:

1#

Ez igaz,de a diplomás álláslehetőségekből nincs annyi, mint itt Győrben.

2018. jan. 21. 21:58
 3/3 anonim ***** válasza:
Mármint Észak-Nyugatra gondolsz. Ugyanis Pécs is nyugat. De ja.
2018. jan. 21. 22:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!