Más is tapasztalta, hogy Nyugat-Magyarországon sokkal több a diplomás, minta többi vidéki régióban?
Én Pécsről származom, onnan kerültek Győrbe, a város mindig is tetszett, van egyfajta varázsa.
Meg,ami tetszik,hogy baromi sok a diplomás munkalehetőség, ha műszaki vagy gazdasági diplomád van.
Nekem az utóbbi volt, az első győri munkahelyem egy győri autószalon volt, ott voltam a pénzügyes.
A szalonban a szerelőket és az értékesítőket kivéve mindenki diplomás volt.Bizony, még a munkafelvevők is gépészmérnökök voltak, de az ő pozíciójuk úgy volt megcsinálva, hogy komolyabb dolgokkal is foglalkoztak, nem csak munkafelvétellel.
Otthon Pécsen, egy autószalonban maximum a vezetőknek volt felsőfokú végzettsége, de közülük sem mindnek.
Viszont Győrben az egész autószalon más volt, mint egy pécsi, sokkal több pozíció volt, több vezető.Na meg, a fizetés elég jó volt, ha gépészmérnököt megtud fogni, aki képzelhetitek,hogy nem magyaros átlagfizetést adtak.
De, valamilyen szinten érhető is, közgazdászokat képeznek Győrben, Sopronban, Mérnököket Szombathelyen és Győrben is.
1#
Ez igaz,de a diplomás álláslehetőségekből nincs annyi, mint itt Győrben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!