Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Munkahely egy epilepsziásnak?

Munkahely egy epilepsziásnak?

Figyelt kérdés

Sziasztok, az unokatesómról lenne szó. Ő most 20 éves, de epilepsziás (kicsit súlyosabban, ezért akármikor rá jöhet a roham) és munka helyet szeretnénk neki találni. Nem lehet rá fontos/komoly munkát rábízni, folyamatos felügyelet alatt kell hogy legyen. Próbálkozott már több helyen, de amint meghallják, hogy epilepsziás rögtön elutasítják. Szegény nagyon el van keseredve, fölöslegesnek érzi magát. Vidéki kisvárosban élünk, képzettsége/érettségije nincs.

Tudnátok olyan munkahelyet vagy munkát mondani amit ő is el tud látni?

2018. jan. 19. 16:55
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Olyan helyeken kellene probalkozni, ahol mozgasserulteket vagy fogyatekosokat is alkalmaznak. Regen ilyen volt a Fokefe peldaul. Sajnos epivel nagyon nehez munkat talalni, foleg tapasztalat es kepzettseg nelkul...
2018. jan. 19. 17:03
 2/7 anonim ***** válasza:

Pedig csak annyi kéne hogy sose legyenn egyedül, és a kollegák tudják mit kell tenni ha rohama van... Lényeg hogy ne olyan helyen legyen ahol megsérülhet (pl magasabbról leeshet)

(Barátnőm is az volt, de szerencsére őt a gyógyszer teljesen tünetmentessé tette)

2018. jan. 19. 17:57
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Valami olyan helyen kellene próbálkozni, ahol roham esetén nincs magára hagyva és nem pánikolnak be az emberek. A legtöbben nincsenek tisztában azzal, hogy mit kell csinálni egy epilepsziással, hogyan lehet segíteni neki, amikor rohama van. Ezért az elutasítás. Nála fokozottabban oda kellene figyelni arra, hogy milyen cégnél próbálkoztok. Van egy epilepsziás ismerősöm, akiről tudom, hogy az, de nagyon enyhe, szóval neki a betegsége nem okoz problémát a munkavállalásban. A te unokatesód már más kategóriába tartozik. Van egy ismerősöm, akinek pszichés problémái vannak, gyógyszeres kezelést is kap, felügyeletre szorul. Neki például egy kórházban találtak munkát, és ott helyben a betegségét is kezelik, és ha bekattan, ott van kéznél a szakértő segítség. Egyelőre úgy néz ki, ez így működik.
2018. jan. 20. 11:27
 4/7 anonim ***** válasza:
Keressétek meg a helyi családsegítőt, ők segíteni fognak akár bentlakásos védett munkahely keresésében is. Életet Segítő Alapítványoaok is segítenek. Ez országos hálózat
2018. jan. 20. 13:44
 5/7 anonim ***** válasza:

Mindenképp " rehabos munkahely ".

Igen a Főkefének sok helyen vannak vidéken munkahelyeik.

Nálunk vannak episek, szerintem mindegyikünk ( köztük én is ) bogyóval szinte tünetmentesek vagyunk.

Próbálkozni kell, és bíztatni. Kicsit csodálkozok ezen hogy nem veszik fel a beteg embereket. Ugyanis " minél " betegebb valaki annál több támogatást tudnak igényelni.

Régen én is állandó elutasítást tapasztaltam. Cukorbetegeket is nehezen vették fel...

Ki is maradt sok évem. És biza azok az évek nagyon hiányoznak.

2018. jan. 21. 22:01
 6/7 anonim válasza:
100%

Én sose problémáztam ezen, pedig 20 éve vagyok "ilyen". Valahányszor megyek a dokihoz kontrollra, mindig megkérem, hogy írja már rá a papírra, hogy több műszakos rendben dolgozhatok, alkalmas vagyok-e munkakörre. Így sosem volt ebből probléma, az üzemorvos kötekedett megadtam neki a kezelőorvosom telefonszámát. Ő felhívta s megbeszéltek mindent. Nem volt nagy kaland sose ebből. Egyedül a főnökömet avattam ebbe be mindig. Sokszor teljesen feleslegesen.

Bogyót szedek én is, már 4 éve vagyok tünetmentes (kopp-kopp), abból 3 éve 3 illetve 4 műszakban, jogosítványom is van.

Eleinte nekem is voltak gátlásaim, aztán rázizzentem ezzel csak magamnak ártok. Lazára fogtam azóta a figurát. Ne érezze magát feleslegesnek, ki lehet/kell törni ebből. Én megtettem! ;)

29/f

2018. jan. 31. 02:32
 7/7 anonim ***** válasza:

mindent jól írtál.

# 6

2018. febr. 20. 21:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!