Munkahely egy epilepsziásnak?
Sziasztok, az unokatesómról lenne szó. Ő most 20 éves, de epilepsziás (kicsit súlyosabban, ezért akármikor rá jöhet a roham) és munka helyet szeretnénk neki találni. Nem lehet rá fontos/komoly munkát rábízni, folyamatos felügyelet alatt kell hogy legyen. Próbálkozott már több helyen, de amint meghallják, hogy epilepsziás rögtön elutasítják. Szegény nagyon el van keseredve, fölöslegesnek érzi magát. Vidéki kisvárosban élünk, képzettsége/érettségije nincs.
Tudnátok olyan munkahelyet vagy munkát mondani amit ő is el tud látni?

Pedig csak annyi kéne hogy sose legyenn egyedül, és a kollegák tudják mit kell tenni ha rohama van... Lényeg hogy ne olyan helyen legyen ahol megsérülhet (pl magasabbról leeshet)
(Barátnőm is az volt, de szerencsére őt a gyógyszer teljesen tünetmentessé tette)

Mindenképp " rehabos munkahely ".
Igen a Főkefének sok helyen vannak vidéken munkahelyeik.
Nálunk vannak episek, szerintem mindegyikünk ( köztük én is ) bogyóval szinte tünetmentesek vagyunk.
Próbálkozni kell, és bíztatni. Kicsit csodálkozok ezen hogy nem veszik fel a beteg embereket. Ugyanis " minél " betegebb valaki annál több támogatást tudnak igényelni.
Régen én is állandó elutasítást tapasztaltam. Cukorbetegeket is nehezen vették fel...
Ki is maradt sok évem. És biza azok az évek nagyon hiányoznak.
Én sose problémáztam ezen, pedig 20 éve vagyok "ilyen". Valahányszor megyek a dokihoz kontrollra, mindig megkérem, hogy írja már rá a papírra, hogy több műszakos rendben dolgozhatok, alkalmas vagyok-e munkakörre. Így sosem volt ebből probléma, az üzemorvos kötekedett megadtam neki a kezelőorvosom telefonszámát. Ő felhívta s megbeszéltek mindent. Nem volt nagy kaland sose ebből. Egyedül a főnökömet avattam ebbe be mindig. Sokszor teljesen feleslegesen.
Bogyót szedek én is, már 4 éve vagyok tünetmentes (kopp-kopp), abból 3 éve 3 illetve 4 műszakban, jogosítványom is van.
Eleinte nekem is voltak gátlásaim, aztán rázizzentem ezzel csak magamnak ártok. Lazára fogtam azóta a figurát. Ne érezze magát feleslegesnek, ki lehet/kell törni ebből. Én megtettem! ;)
29/f
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!