Ha ujrakezdhetned, milyen szakmat valasztanal, es miert azt? Most mit dolgozol?
Ugyanúgy az informatikát választanám felsőoktatásban, de annyiban csinálnám másképp, hogy érettségi után még maradnék a szakközépben és megcsinálnám a középsulis szakmát is, és csak utána mennék felsőoktatásba. Szeretem az informatikát, de átmeneti időszakban jártam az iskolát, ez azt jelenti, hogy a mi évfolyamunk már kredites volt, de még osztatlan képzés, tehát a leköszönő rendszerből is voltak még maradványok, és már az újat is tesztelték rajtunk. Ha 1-2 évvel később kezdek, akkor már egyből az új rendszerben tanulok. Kár, hogy ez akkor még átláthatatlan volt számomra.
Egyébként jelenleg több év után végre a szakmámban dolgozok, és ez így most jó.
Eredetileg gepeszlakatos vagyok, de ez lenyegtelen, ugyanugy szerzodeses katona lennek, ugyanennel az alakulatnal ahol mar 11 evet lehuztam.
Max ha tudnam hogy a korabbi munkahelyeken kivetel nelkul atvernek maskepp allok a munka vilagahoz.
rendőr lennék. rendőr nyomozó.
amúgy itthon vagyok háromgyerekes háztartásbeli anyaként :)
Könyvtáros vagyok, ez volt álmaim munkája sokáig, bár éhen lehetett halni mellette. Helyben dolgoztam, fantasztikus kollégák közt. Imádtam. Aztán szinte mindenki elment nyugdíjba, új vezetés, állandó megfélemlítések, új kollégák, senki nem bízik senkiben...Egyre rosszabb a helyzet, bárki átharapná bárkinek a torkát.
A vezetőség bizonyítási kényszer alatt agyondolgoztat minket, állandó pörgés, soha nem elég az, amit felvállalsz, mert mindig többet és többet akarnak, hogy fel tudják mutatni 5 évente az eredményeket...holott úgyis a politikai választásokon múlik minden vezető sorsa...Ráadásul nagyon rossz munkaidőbeosztás, 9-18 h-ig, plusz hétvégén is, hét közben alig látom a gyerekemet.
Ha újra kezdhetném, olyan szakmát szereznék, ami otthonról is végezhető. Egyrészt megtanulnék profin varrni. Másrészt nyelveket tanulnék. Taníthatnék itthon vagy skype-on. Bár ez azért nem lenne jó, mert megint csak nem tudnék együtt lenni a gyerekemmel, hiszen a nyelvtanulók zöme nyilván este érne rá nyelvórákra.
Fordító szívesen lennék. Azt talán csinálhatnám olyan időbeosztásban, ami a családdal összeegyeztethető.
Nem akarok már másoknak könyörögni, ha szabadnapra van szükségem, mert beteg a kutyám.
Nekem olyan munka kéne, ami abszolút kötetlen időben végezhető, ha akkor van időm, akkor éjjel. Igen, talán a fordítás ilyen lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!