Inkább az amit igazán szeretnétek csinálni, vagy az ami jobban fizet?
Sziasztok. Nyolcadik osztályos vagyok és eddig az volt hogy rendőr leszek, elhivatott is voltam eziránt. Egészen addig, ameddig elmentünk a pályaválasztási kiállításra. Ott elvileg segítenük kellet volna hogy minek tanuljak tovább, de csak kérdéseket állítottak elő bennem. Most inkább mennék Dráma tagozatra, és lennék színész (tehetségem van hozzá, mondták sokan hogy képes vagyok elérni dolgokat), de félek hogy nem fogok megélni belőle. Emellet ott a tanár. Ez jó szakma is lenne, szeretek másoknak segíteni és, szeretek foglalkozni az emberekkel. De nem tudom mi legyen. A rendőr szakma, már azért nem olyan jó, mert nem bírnám szerintem. A sok éjszakázás, fagyoskodás. Nekem az is fontos hogy ünnepekkor a családommal lehessek majd eggyütt, ne pedig szolgálatban szopjak. Segítsetek aki már felnőtt, és dolgozik. Ha visszamehetnétek, akkor mit választanátok? Azt ami az álomszakmátok, vagy azt amelyikről tudod hogy hű ez nagyon jól keres.
14/F
Színész akkor legyél ha híres akarsz lenni és kb leszarod mit gondolnak rólad.
A színészek elég énközpontú emberek. Mindenki magának akarja a főszerepet, és megy az ellenségeskedés.
+ sok mindent el kell vállalni ha híres ezáltal keresett akarsz lenni. Nézd meg a ,,feleséges" luxus kivitelben-t. Az a luxusprosti is színész. A gyerekét se ő neveli, a férje is csak a pénz miatt kell neki, sőt kiteregeti a magánéletét és viccet csinál magából csak hogy népszerűbb legyen és ő legyen a főszerepben.
Rendőrnek ma már nem éri meg elmenni.
A rendszer rohadt korrupt... és aki tehetséges de nincs kapcsolata nem viszi sokra, és mindenkit szopatnak.
Simán eltehetnek bármikor győrbőr debrecenbe mert ez vállalod. Emellet éjszakázás stb...
Nem a rendőr szakmával van a baj hanem az állammal ami korrumpálja, de én sem lennék rendőr most a helyedben. Kamu indokkal kimenni miniszterek elé és elvinni az újságírókat...
Az álomszakmámmal jól lehet keresni, de 14 évesen még nem volt konkrét elképzelésem, ez később dőlt el. Érettséginél már kezdett körvonalazódni, mikor továbbtanulásról döntöttem, de az a pont, amikor konkrétan már tudtam, mit akarok, az már akkor volt, amikor dolgoztam. A továbbtanulási irány érettségi után jó volt, de nem sikerült egyből elhelyezkednem diploma után a szakmában. Aztán később elkezdtem magamtól próbálkozni ezzel-azzal szakmán belül fusiban, munka mellett, és az egyik ilyennél, amikor megoldottam, jött az az érzés, hogy ezt akarom csinálni, ezt élvezem leginkább.
Szóval azt akarom mondani, hogy semmi baj nincs azzal, ha most még nincs konkrét elképzelésed. Indulj el valamerre, akár szakközépiskolába, akár gimnáziumba, még érettségiig is változhatnak az elképzeléseid, és azzal sincs baj, ha addig elindultál egy irányba, aztán akkor váltasz egy nagyot. Velem így történt, középiskolában közgazdasági vonalon indultam el, és főiskolán már nem folytattam. Ugyanakkor egyáltalán nem bántam meg a közgazdasági vonalat, annak is nagy hasznát veszem, csak nem érdekel annyira, hogy abban dolgozzak, viszont remekül kiegészíti a munkámat az a tudás, amit abban a 4 évben szereztem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!