Inkább az amit igazán szeretnétek csinálni, vagy az ami jobban fizet?
Sziasztok. Nyolcadik osztályos vagyok és eddig az volt hogy rendőr leszek, elhivatott is voltam eziránt. Egészen addig, ameddig elmentünk a pályaválasztási kiállításra. Ott elvileg segítenük kellet volna hogy minek tanuljak tovább, de csak kérdéseket állítottak elő bennem. Most inkább mennék Dráma tagozatra, és lennék színész (tehetségem van hozzá, mondták sokan hogy képes vagyok elérni dolgokat), de félek hogy nem fogok megélni belőle. Emellet ott a tanár. Ez jó szakma is lenne, szeretek másoknak segíteni és, szeretek foglalkozni az emberekkel. De nem tudom mi legyen. A rendőr szakma, már azért nem olyan jó, mert nem bírnám szerintem. A sok éjszakázás, fagyoskodás. Nekem az is fontos hogy ünnepekkor a családommal lehessek majd eggyütt, ne pedig szolgálatban szopjak. Segítsetek aki már felnőtt, és dolgozik. Ha visszamehetnétek, akkor mit választanátok? Azt ami az álomszakmátok, vagy azt amelyikről tudod hogy hű ez nagyon jól keres.
14/F
Színész csak akkor legyél, ha csak az akarsz lenni.
Nem tanár, családapa, rendőr... Hanem színész.
Mindenképp azt válaszd, amit szeretsz, hiszen szerencsés esetben 40 évis az fogja kitölteni a napod aktív szakaszának legnagyobb részét!
De a színészet azért pont nem az a hivatás, ami arról szólna, hogy ünnepekkor otthon ülsz a családoddal, azt ugye tudod?
"Színészeknek, nem úgy van hogy napi bejárás. Hanem próbák vannak hetente kb 3-4. Ünepekkor meg fellépés, és nem egész nap szolgálat
Fix fizetés sincs. Hanem a próbákért, és a fellépésekért kapod a pénzt."
Ha ezt így gondolod, akkor sürgösen nézz utána - napi TÖBB ÓRA próba/tanulás van, az ünnepekkor a fellépés 4-6 óra + a felkészülés, ide-oda utazás, a fix fizetés hiánya azt jelenti, hogy vagy kapsz valamit, vagy sem.
Ha családközpontú életet akarsz, akkor keresel valami harmadik megoldást, mert még a rendör az, akinek több esélye van családi életre, de az sem igazi.
Mindettöl függetlenül szerintem elöször egy általános íranyú középiskolát végezz el és közben alaposan nézz utána, melyik foglalkozás mivel jár (és ne a bulvársajtóból)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!