Egy vásárló ok nélkül ki akar rúgatni?
Lassan két éve dolgozom a jelenlegi helyemen a pénztárban. Diákmunkán egyetem mellett, mert másként nem tudnám fenntartani magam.
Egyes vásárlók már névről ismernek, köszönnek az utcán, senkinek soha semmi baja nem volt velem. Vannak, akik bunkóznak, de ők a kollégáimmal is, válogatás nélkül.
Viszont van egy kislány (16 körüli), aki már agyamra megy a családjával együtt.
Nem tudom, mi baja velem. Soha nem bántottam, azt se tudom, mióta jár hozzánk. Egyik napról a másikra csak elkezdte a minősíthetetlen viselkedést, már egyszer a főnököm is megkérdezte, minden rendben-e nála.
Van egy nővére, ugyanilyen undok, ahogy az anyjuk is.
A múltkor azzal szórakoztak, hogy beálltak a sorba, és elkezdtek mindannyian alpári hangokat kiadni, nem törődve vele, hogy a vevők és a kollégák is bámultak már.
Ma azzal jön be, hogy jó hangosan beszól rám vonatkozólag, hogy "Nem igaz, hogy ez még mindig itt van!" Sajnos "ez" nem tud máshol lenni, mert ez a munkahelye.
Direkt beállnak hozzám a sorba, holott 3 másik kassza van rövidebb sorral. Akármit mondok, mind a hárman ismétlik, mint az idegbajos papagáj, az összes vevőm kellemetlenül érzi magát, állnak át máshová.
Amikor odajönnek hozzám, akkor már egy ideg voltam, erre az egyik lány benyögi "Most meg mi van, mit stresszelsz?", de olyan hangsúllyal, mintha a kutyájához beszélne.
Annyira akartam, hogy húzzanak már, fejezzék be a mutogatást, pózolgatást, szemét beszólásokat.
Erre az anyjuk benyögi: "Nem kérted a klubkártyámat"
Mire mondom, hogy sajnálom, de már fizetett, ha tudja, hogy van kártyája, akkor ne fizessen addig, ameddig nem adja át, előfordulhat velem is, hogy elfelejtem. Legközelebb nem fog megesni"
Erre elkezdett hisztizni, hogy merem, milyen legközelebb, mit képezelek magamról. Erre megmondtam neki a lehető legnyugodtabb, legkedvesebb hangsúllyal "Szíves elnézését kérem, igaza van. További szép napot kívánok. Viszontlátásra"
Erre még mindig vihogva kimentek.
Hogy két kamasz ilyen, az oké, de hogy az anyjuk is....
Nem akarok senkit minősíteni, de sosem vettek még nálam semmi mást, mint dohányt és alkoholt.
Nem kissebbségi család.
Szólsz a főnöknek, hogy mindig jelenetet rendeznek, minősíthetetlenül viselkednek de, ami ennél is nagyobb baj az, az hogy a többi vásárlót nagyon zavarja.
S te, mint jó dolgozó, direkt szólsz, hogy a törzsvásárlók emiatt ne menjenek el.
Magyarul hatottál az érzelmi vonalon és az üzleti oldalára is. Dupla támadás.
Biztos intézkedni fog vagy neked ad igazat és elküldheted őket a búsba.
Azt kéne tenni, amit a korábbi hozzászólók javasoltak: főnöknek szólni / feltétlen! / és ismerősöket behívni. Bár, utóbbi verziónál, hogy pont akkor jöjjön ez a família, nem biztos, hogy száz százalék az esély. De a főnöknek mindenképp tennie kell valamit.
Nálunk a lakótelepen egy kínai üzletben is szemtanúja voltam múltkor egy esetnek. Kissrác beszaladt a boltba körülnézni. Majd be utána a nagyija, üvöltözve hívogatva. A gyerek csak nem akart vele menni. De a boltvezető kínai nő és a 2 eladó együtt rájuk szóltak, hogy tessék kimenni, mert ez nem játszótér. Egyébként ez a párocska más boltban is ezt játssza. Engedetlen kisfiú meg az idegbeteg nagyanyja. És a kínai üzlet megunta ezt.
Tehát már csak a többi vevő érdekében is cselekedni kell. De legfőképp a Te nyugalmad érdekében.
Nyugi, kirúgni biztos nem fognak. Te kulturáltan reagálsz a bunkózásukra, udvarias vagy / én a helyedben már nem bírnám tovább cérnával, elküldeném őket a büdös fenébe /. Csodálom, hogy még bírod ezt.
Még annyit, hogy sajnos egyre több a dilis. És van, hogy az ilyenek kipécéznek valakit, aki "nem tetszik" nekik, legyen az szomszéd, pénztáros, buszsofőr, vagy tök mindegy. És nem hagyják békén. Itt a Gyakorin pl. írta valaki, hogy őt jó ideje a távolsági buszon szóban zaklatja, kiröhögi, egy / vagy tán kettő? nem emlékszem, de végül a tényen nem változtat /, számára ismeretlen kamaszlány. Az okát nem tudja, de sokat nem tud tenni ellene.
Fura, hogy mindhárom r*ngyó gyagyás, plusz primitív, de úgy látszik, családon belül halmozódott ez a fogyatékosság. Ilyen is van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!