Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Próbaidő alatti felmondás?

Próbaidő alatti felmondás?

Figyelt kérdés

Jelenlegi munkahelyemen még a próbaidőmet töltöm, de úgy néz ki valamelyest változni fog a beosztásom, így valószínűleg munkaszerződés módosítást fognak elémtolni. (Gondolom nem teljesen újat.)

Mivel nem álmaim munkahelye, még a próbaidő alatt el akarok jönni, de ha előbb akarnák velem aláíratni a szerződés módosítását mire figyeljek? Egy ilyen módosítás hogyan befolyásolja a próbaidőt, ami egyébként a maximális 3 hónap? Mivel csak módosítás, vonatkozik egyáltalán a szerződés ezen pontjára?

2018. jan. 1. 11:29
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

ELOLVASOD a szerzödést és ami abban van, az érvényes.

A próbaidö vagy marad, ahogy volt, vagy az új szerzdés aláírásakor újraindul.

2018. jan. 1. 11:34
 2/4 anonim ***** válasza:
A módosítás csak annyiban írja felül az eredeti munkazerződéset, amennyit beleírnak. Amire nem térnek ki az marad ugyan az..pl amikor fizetésemelést kaptam, a módositás 2 sorban elfért...hogy a jelenlegi x fizetésem a feltuntetett időponttól mennyi lesz. Tehát csak ennyi változott. De ha már eldöntötted hogy elmész akkor miért nem mész most? És akkor nincs ilyen probléma
2018. jan. 1. 11:43
 3/4 anonim ***** válasza:

Általában maradni szokott a próbaidő módosításkor.

Én sokszor benne voltam ebbe, kb 4 szer ha jól emlékszem. Nekem mind a 4 alkalommal mondták hogy csak a beosztás meg a bér ami változni fog, próbaidőt meg más egyebet nem befolyásolja. Egyiknél direkt rákérdeztem mert féltem attól hogy próbaidő előtt 2 héttel új munkaköröm lesz és hosszabbodik a próbaidő 3 hónappal, és tartottam attól hogy azzal nem kapok pluszt ami próbaidő után már járt volna, plusz attól is féltem mi lesz ha csak kihasználják hogy ott vagyok az új beosztásban pár hónapot és kivágnak. Akkor mondták hogy ez nem így megy, a próbaidő az 3 hónap, mindegy milyen beosztásban lényeg hogy cégen belül vagyok.

Egyébként ha nem válik be de még tart a próbaidőd és le akarsz számolni, megteheted minden további nélkül. Odamész az illetékeshez megmondod hogy neked ennyi elég volt és többet nem mennél, próbaidő alatt nem kötelességed megindokolni és egyik napról a másikra is elmehetsz, nincs felmondási idő meg semmi.

2018. jan. 1. 11:46
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat.

Egyelőre még azért nem akarok felmondani, mert nincsen biztos következő hely, ahova mehetek.

2018. jan. 1. 12:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!