"Miért akar váltani? " Erre már nem tudok mit mondani.
Első munkahelyéről mikor eljöttem azt mondtam közelebbit keresek.
A második helyről mikor eljöttem őszintén megmondtam, hogy nem azt kaptam ami az interjún megígértek. De innen próbaidő alatt el is jöttem.
Most ismét váltanék, az az igazság rám van szállva a csoportvezetőm, nyomja rám a munkát, reggel 7-től, du 6-ig bent vagyok, de nem ritka, hogy fél 8-ig. Családom van, óvodás gyermekem, a szívem szorul el mikor megkérdezi, miért vagyok bent ilyen sokáig.
Mit mondhatnék ha behívnak esetleg interjúra, miért akarok váltani? Még csak fél éve vagyok itt, nem akarok rossz színben feltűnni.
Mert ahogy ti sem (tisztelet a kivételnek), félek, hogy a leendő interjúztató sem fogja ezt nekem elhinni. (HR-esek naplopók, a munka moráloddal van baj, nem kellene annyit chatelni, telefonálni.)
Nagyon elkanyarodtunk a tárgytól. Köszönöm aki a kérdésemre válaszolt.
Én amondó vagyok, mindenkinek megvan a maga munkaideje. Egy napra beosztom a feladatomat fontossági sorrendben és ez alapján csinálom a dolgomat. A munkaidőm végén felállok és hazamegyek, nem érdekel mivel csúszok. Folyamatosan tájékoztatom a felettesemet arról, hogy emberileg képtelenség megcsinálni a feladatatokat (és kit érdekel ő mikor mennyit szívott?), ha nem segít a dolgon pl. mégegy ember felvételével, akkor te elmész...
Tudod ez az, amit a mai világban ma bárki megtehet, aki kicsit is értékesebb munkaerő, márpedig te holnap besétálsz hr-esként egy új helyre, ahol tárt karokkal várnak, ha itt nem becsülnek meg.
A gyerekeid, a családod jóléte a legfontosabb és nem azt mondom, hogy sosem lehet túlórázni, ha véletlenül úgy alakul, de folyamatosan? Na ne... Meg kell húzni a határokat és ki kell nyitni a szádat. Ha emiatt menned kell, egy cseppet se bánd!!!
Egyébként az elején jól leírták, ilyenkor valami maszlagot kell nyomni, úgysem emlékszik rá két hónap múlva a kutya sem.
Nem biztos hogy jó ötlet őszintén elmondani, hogy túl sok a meló és belerokkantál, a gyerekeid meg hiányolnak otthon... még ha ez abszolút érthető indok is lenne egyébként.
Végigolvastam.
Egyébként uyge jól sejtem, hogy a túlórát NEM fizetik ki,ugye?.. Akkor minek túlórázol ennyit? Alkalomadtán fél-1 óra belefér, de nálad ez rendszeres... Akkor számoljuk ki, hogy naponta mennyivel mész túl a 8 órán, és az egy hónapra mennyi túlórapénzt jelentene... Te 10-11 órázol.
Mond azt, amit már leírt az 1-es, hogy a munkaidőd sjanos másképp alakult és összeegyeztethetetlen a családi életettel, konkrétan az oviba menés jövéssel, mert csak este felé végzel.
Nincs ezzel baj, hiszen normális helyen megadják mennyi a munkaidő.
Nekem nincs még gyerekem, de én is háklis voltam a munkaidőre, így amikor ide felvettek, ahol most vagoyk, itt már én magam kérdeztem rá az interjúna nno, hogy milyen a munkaidő?
Tök rugalmas egyébként És itt nem azt jelenti a rugalmas, hogy benn kell maradni este 7-8-ig. :)
Ha neked is fontos, akkor meg lehet beszélni már az elején ezt. Gondolom te is normális helyre akarsz kerülni. Pl aki korábban itt volt, neki is mindig le kellett lépnie 4-kor az oviba, a kutya nem szólt érte. Én inkább 9-re járok, és maradok 5-6-ig, mert nekem így kényelmes.
Ja, és a próbaidős munkahelyed nem muszáj beírni a cv-dbe, ha nem volt jelentős munkád ott.
Én sem szoktam ezeket beírni, elhiheted, én y generációsként megfordultam 1-2 helyen, és ahol nem azt kaptam, amiről szó volt ( aká a munka olt más, és csaptak be, mert volt ilyen(!), akár a munkaidő, volt olyan, hogy estig legyek benne, akár a kollégák voltak mérgezőek és lekezelőek, ott hagytam. És egyiket sem bánom, legjobb döntésem vol! Ja és nem szalomozok azóta, mert meg tudom becsülni azt a helyet, ahol normálisan állnak hozzám, azóta is itt vagyok.)
A munkádra visszatérve, meg mondtár már valamire NEM-et??
Miért nem? Itt kedődött a baj. Megmondod, hogy te is úszol a munkában, és nem fér bele ennél több. Lévén hogy az is határidő, amit ezen felül akarnak adni, megmondod, hoyg bocsi, de nincs rá kapacitásod, mert itt van x másik határidős feladat jelenleg, nem végeznél vele. Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!