Szerintetek ez mit jelent?
Sziasztok!
Dolgozom már 2 éve kisebb nagyobb megszakításokkal egy cégnél. Nem határozatlan szerződéssel. Így csak akkor dolgozok, ha kedvem van(azaz kell a pénz) vagy annyira fontos munka van épp.
Webfejlesztő vagyok. A cégnek egy-egy munkavállaló mindig csak röpke 1-2 hónapot jelent, amíg meg nem unják. 2 év alatt ezer forintos órabérről fokozatosan elértem a 2500 forintos órabért.
Volt pár szóbeli összekapás a főnökkel. (Pár fős cég.)
Azt mondja talált mást dupla ennyi bérért, de azt szívesen meg is fizeti neki.
Mégis engem keres ha van valami. Közben a fizetéssel is csúszik.
Azt érzem, hogy megbecsül(órabér), de közben meg azt mondja, hogy nem érek neki sokat. Mégis én vagyok az egyetlen fixebb embere.
Ami kicsit fájóbb, hogy még annyit sem kaptam egyszer sem, hogy boldog karácsonyt vagy születésnapot. (A kettő egybeesik.)
Sőt! Elvárta előző évben is, hogy december 24.-én dolgozzak neki.
Hosszú lett, bocsi.
Viszont nem azt várom, hogy azzal jöjjetek, hogy hagyjam ott.
Csak most ez milyen hozzáállás tőle?
Ha tud mást dupla ennyiért, akkor dolgozzon vele, de kétlem hogy megtudná fizetni mivel még a te bérdet sem tudja időre megadni.
A főnök valószínűleg azt hiszi, hogy neked nagyon kell a pénz, fontos hogy legyen munkahelyed, ezért azt hiszi bármit mondhat, te akkor is tovább dolgozol neki.
#2: Látom megfogtad a lényeget. Én sem szóllak le ismeretlenül.
16 éves korom óta dolgozok. 23 leszek. Mindent magamnak fizetek. Gondolom ezt te mind tudtad, hogy személyeskedsz.
jajj ugyan már, ne érzelegd ennyire túl, bizonyítanod sem kell nekem semmit. Csak felakartalak rázni, hogy (bár lehet hogy a te helyzetedből igen) de alapból ez nem olyan komoly mint amilyennek gondolod! Ergó hogy babusgatósan válaszoljak: ez azt jelenti, hogy a főnököd drágám nem szeretetből dolgozik veled, hanem mert megéri neki. Egy munka kapcsolat akkor jó, ha mind a két félnek megfelel. Ezen felül, hogy te intimebb kapcsolatot vársz el, az maximum azt bizonyítja hogy úgy, (mint ahogy nekem is) a családias munkakör vagy magán vállalkozás a megfelelő. Ergo ne “nyafogj” / panaszkodj / siránkozz, hanem lépj ha valami nem tetszik. Ez ennyire baromi pofn egyszerű. Nem fogsz tudni mindenkit megérteni ki miért milyen. Alkosd meg úgy a közeged, hogy a közeledben olyanok legyenek akikkel jól érzed magad.
Na? Így már oké?
Egyébként meg azt csinálsz amit akarsz
Beuttó 2500, webfejlesztőként?
Én egy alulfizetett minőségügyi mérnök vagyok, de nettóban több az egy órára eső bérem és teljes munkaidőben dolgozom
A 2500 Ft nettó.
Szerintem is szükséges rossz ez a munkakapcsolat neki.
Előtte kb barátok voltunk, de inkább haverok.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!