Van-e ahhoz joga a főnökömnek, hogy elkérje a munkahelyi levelezőm jelszavát?
Nyilván, meg lett magyarázva egy kamu ok, és mindenkitől elkérte, én odaadtam, végül is nincs benne semmi titok, de ugyanakkor rosszul érint, ha belegondolok, hogy megvan az esélye, hogy az emailjeimet olvasgassa. Nyilván céges, nem magán, de úgy gondolom, nem véletlenül kapott mindenki saját felhasználónevet saját jelszóval, és emellett csaknem mindenről kap másolatot ő is.
Mi a véleményetek erről?
Vannak szabályok, előírások.
Pl, hogy a dolgozó a rendszerekben használt jelszavát ZÁRT BORÍTÉKBAN le kell hogy adja, amit csak bizonyos feltételek esetén, jegyzőkönyv ellenében bonthatnak fel.
Pl hogy a dolgozó a céges levelezését csak céges munkára használja, és ezt a főnök bármikor ellenőrizheti A DOLGOZÓ JELENLÉTÉBEN!
Tehát az, hogy a főnök tudja a jelszavadat és tudtod nélkül bármikor beléphet a rendszerbe a TE azonosítóiddal minden, csak nem szabályos.
A fentiektől persze el lehet térni pl fegyelmi ügyek miatt, de annak is írásos nyomának kell lennie és a végeredményről a dolgozót tájékoztatni kell.
Valahogy így tartanám én is korrektnek, ahogy a 3-ik válaszoló leírja. Ilyen módon elintézve nem is lenne semmi problámám vele.
Azt viszont nem tudtam, hogy erre van szabályzat, (ami nálunk nincs, vagy nem tartanak be, és nem is fogják...) ettől eltekintve köszönöm a választ.
szerintem meg
ami maganugy azt nem ceges levelezon kell intezni,
ami ceges ugy az meg a fonokre is tartozik.
ugyanakkor eleg noob a fonok ha nincs egy adminisztratori jogkore amivel minden jelszora ralat es nem kell "elkernie".
Engem nem zavar a ha főnököm tudja a munkahelyi email jelszavamat. Ez legyen a legnagyobb problémád a munkahelyeden.
Miután megadtad vársz két napot és változtasd meg!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!