Üzemorvosi/foglalkozásegészségügyi vizsgálaton mire kell számítsak?
Több orvosi vizsgálaton voltam már, ami mindig volt: szemvizsgálat, vérnyomás mérés, magasság és súly mérés (vagy bediktálás), megkérdezték, hogy van-e a családban öröklődő betegség, szedek-e valamilyen gyógyszert állandó jelleggel.
Ami nem mindenhol volt: vizeletvizsgálat.
Az orvostól függ. Illetve attól is, hogy milyen munkára jelentkezel.
Én többféle helyen voltam már.
A leglazább olyan volt, hogy bementem, az orvos bent sem volt (!), csak az asszisztensnő, aki végig kérdezett egy rakás dolgot, hogy szedek-e gyógyszert, vannak-e ilyen-olyan betegségeim v. a családban másnak-e, jó-e a szemem, a fogaim, milyen magas vagyok, hány kiló, stb. Ezeket mind csak kérdezte, semmit nem vizsgált, sőt fel sem nézett a papírjából! Mindent felírt. A legvégére jött csak be a doktor, aki meghallgatta a szívverésem és aztán aláírta a papírt, és mehettem is! Gyakorlatilag a szívverés meghallgatásán kívül semmilyen vizsgálat nem történt!
A legalaposabb meg olyan volt, hogy megvizsgálták a látásomat (a számos táblát kellett olvasni messziről + egy könyvet közelről), felfektettek egy asztalra, végignyomkodta a hasfalam az orvosnő. Megmérte a vérnyomást, meghallgatta a szívverést, tüdőt. Fél lábra kellett állni, meg kinyújtott kézzel állni meg csukott szemmel sétálni (egyensúly gyakorlatok). Kért vizelet mintát is ott helyben.
Mindkettő sima irodai munkához kellett, számítógép előtt ülős, pötyögős meló. Tehát igazából az orvoson múlik leginkább, hogy mennyire alapos.
Egyszer jelentkeztem fizikai munkára is, könnyű fizikai meló volt, ott is csak kérdések voltak, meg szemvizsgálat meg vérnyomásmérés. A szemüvegem régi volt és már nem láttam vele, szinte nem is láttam semmit a táblából, de aláírta a nő a papírt így is, mivel fizikai munkára kellett, nem szellemire, ezért mondta, hogy oda nem kell, hogy lássak. :DDD Ha irodai munka lett volna, akkor nem írja alá. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!