Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Szerintetek kötelezhetnek a...

Szerintetek kötelezhetnek a formaruha felvételére? És ha igen, akkor az azzal járó "hűségszerződés" aláírására?

Figyelt kérdés
A Munkáltató (tömegközlekedési cég) adja a ruhát(általában egyre silányabb minőségben,de GUCCI árban),de többéves kihordási időre kötelez. ha netán a kihordási időn belűl elmész,akkor kifizetteti részarányosan. Egy ilyen formaruha 100-200 ezer Forint között taksál,és a minősége gyalázat általában. ÉS KÖTELEZNEK RÁ,HOGY FELVEDD! Szerintetek?

2017. dec. 1. 21:51
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Igen, kötelezhetnek!
2017. dec. 1. 21:56
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
Látom te még új vagy nálunk :)
2017. dec. 1. 22:00
 3/16 anonim ***** válasza:
38%

Munkaügyis váltott, es mar itt is kezdi....

Látod... tanultál volna és állhatnál a fax másik oldalán....

2017. dec. 1. 22:04
 4/16 A kérdező kommentje:
Köszi hogy válaszoltok. Sehol nem találok erre a törvénykönyvben utalást,csak azt hogy ezt juttatásként adhatja a cég. A Juttatást kötelező elfogadni? nem érdekelne,ha a munkaviszony végén le lehetne adni,de kifizettetni a majdnem semmit,azért az túlzás
2017. dec. 1. 22:09
 5/16 anonim ***** válasza:
100%

Hát azt a ruhát, amiben te napi 8-10-12 orát dolgozol, azt nekem egy cég ne adja oda utanad....

Igen is vidd haza, es csinálj vele amit akarsz....

Ennek ára, de ezt tudod amikor aláirod... ott eldöntöd, hogy kihordod, kifizeted, vagy fel sem veszed, és ezzel vállalva minden következményt......

2017. dec. 1. 22:16
 6/16 anonim ***** válasza:
39%

3as.

Nálunk is sokan vagyunk, akiknek diplomájuk és nyelvvizsgájuk van. És sokaknak nincs, mégis értelmes és értékes emberek.

Nagyjából a te fajtád az aki abban éli ki magát, hogy lefotóz egy vezetőt, hogy elküldhesse valami szennylapnak egy ötezresért. Megértjük. Mindenkinek kell egy kis sikerélmény.

2017. dec. 1. 22:18
 7/16 anonim ***** válasza:
100%

persze, hogy kötelezhetnek. Ha aláírod a szerződést, máris köteleztek.

Minden egyes szerződés kitételei nincsenek benne a nagy törvénykönyvben. Erre való a szerződés.

Ha nem tetszik, nem írod alá, mész máshova dolgozni.

2017. dec. 1. 22:59
 8/16 anonim ***** válasza:

"A munkáltató az új Munka törvénykönyve alapján munkaruhát nem köteles biztosítani. Amennyiben biztosít vagy azt előírja, úgy vélem, hogy az Mt. 51.§(2) bekezdése alapján a költsége nem hárítható át a munkavállalóra. A munkáltató ugyanis köteles a munkavállaló minden olyan költségét megtéríteni, ami a munkaviszony teljesítésével összefüggésben indokoltan felmerül"

[link]

Vagyis, ha előírják a munkaruhát, formaruhát, annak a költségét nem háríthatják a munkavállalóra.

Itt is olvashatsz róla:

[link]

2017. dec. 1. 23:06
 9/16 A kérdező kommentje:
Értem amit írtok,de mégsem. A munkaszerződésben néhány fontos dolgot leszámítva,nincs is más,csak annyi, hogy a továbbiakban a kollektív szerződés az irányadó. Ott valamit írnak róla,de azt nem,hogy köteles vagy felvenni. És mégis. A másik,hogy mióta a cégnél dolgozom lassan 3 éve,még nem kaptam ruhát.Jó volt hogy a saját fehér ingemben, sötétkék nadrágomban dolgoztam nekik, most meg kitalálják ezt,ami nem lenne baj,ha nem lenne egy 2 éves hűségszerződés feléjük,ami természetesen onnan indul,amikor a formaruhát átveszem. Itt ezen van a hangsúly. Itt volt egy olyan hsz.hogy az én általam hordott ruhát ne adják neki oda. Nem is erről van szó,csak ha ők köteleznek,miért engem terhel anyagi felelősség,hogyha mondjuk egy év múlva megváltozik az életem,és csak másik városban találok albérletet,munkahelyet,és a nyakamban lesz 100 ezer HTK? Egyébként Nem keverendő össze a munkaruha,védőruha,egyenruha és a formaruha fogalma.Ahol élek több alternatíva is van, hogy hol dolgozzam,most a buszos cégek versenyeznek a buszvezetőkért. Talán ezzel szeretnének magukhoz kötni? A baj csak az, hogy a többi cég is ezt csinálja. :O
2017. dec. 2. 07:08
 10/16 anonim ***** válasza:

figyelj, kösd az ebet a karóhoz, ne írd alá, tegyél föl kérdésedet, fejezd ki az aggodalmadat.

Az ilyen rebelliseknek szoktak engedményeket adni. Nem akarnak egy ilyen hülyeség miatt elveszíteni egy 3 éve jól dolgozó kollégát.

2017. dec. 2. 09:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!