Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Jogom van kikérni a saját...

Jogom van kikérni a saját belépőkártyámra vonatkozó adatokat a belépőrendszerből?

Figyelt kérdés

Tanácsot kérek. A telephelyen ahol dolgozom független biztonsági szolgálat által üzemeltetett belépőkártyás rendszer van amely minden ki és belépés időt elment és „örök időkre“ (10 évig) eltárolja.

Vitám támadt a főnökkel egy állítólagos késés kapcsán ( ő azt mondja késtem én azt mondom nem késtem) és kikértem volna a belépési időadataimat ami végleg tisztázta volna a kérdést.

A biztonsági szolgálat azt mondta első körbne oké kiadják természetesen de várjak kb fél órát mire kikeresik és nyomtatják.

Mire visszamentem közölték nem adható ki. Pampogtak valamit adatvédelemről össze vissza de aztán csak kibökték hogy a főnököm megtiltotta hogy kiadják.

A főnök azt mondja ezek belső céges adatnak minősülnek és nem adják ki.

Kérdésem: nincs jogom megkapni a saját belépésemre vonatkozó időadatot mondván adatvédelem? De kitől védik az adatot? Tőlem aki generálta az adatot????

A saját adataimhoz sincs közöm?

2017. nov. 30. 08:09
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Nálunk nincs ilyen rendszer de szerintem igaza van annak aki szerint bele lehet nyúlni. Nincs olyan hogy valamibe valaki legalább 1 valaki ne tudna belenyúlni. Amúgy azért nem nyúl bele a főnököd mert anélkül is megkaptad a fegyelmit. Nincs rá szüksége. Nem érdekli.Bizonyítania sem kell.
2017. nov. 30. 18:22
 12/20 A kérdező kommentje:

FEJLEMÉNY!!!!!! Tanácsot kérek!!!!!!!!!!

Megvan a keresett adat!!!!!!!

Ugyanis írtam egy mailt a biztonsági cég anyacégének és leírtam az egész esetet mellékeltem a személyi igazolványom fotóját és kikértem a belépőkártyámra vonatkozó adott napi riportot.

Ott van a belépés ideje óra perc. Hiteles dokumentum e-aláírással.

Na most akkor mihez kérek tanácsot.

Ahhoz hogy mindezzel és a kapott fegyelmivel merjek-e odamenni a főnökhöz és kérjem számom mi a szentnyavalya van? Mert immáron ezt kimagyarázni nem lehet.

Ezzel sarokba van szorítva.

Csak kérdés ha sarokba szorítom annak nem az lesz a cége hogy igen hamar kirúg?

Úgyse fogja elismerni hogy szándékosan kamuzott.

MIt tennéntek?

2017. nov. 30. 20:54
 13/20 anonim ***** válasza:

Ha ezt végig viszed, szerintem örökre elástad magad. Mert ugye egy ilyen eset nem marad titokban a cégnél és a főnök szemében te ezzel aláásod a tekintélyét. Innentől kezdve, ha ilyen bunkesz, akkor mindenbe bele fog kötni és azon lesz, hogy elmenj a cégtől, mert "lázítod" a többieket.

Ezt a doksit most tedd el, de ha bármi van, és fegyelmivel fenyegetnek ott van a bizonyítékod, hogy az előzőt is jogtalanul kaptad.

Ha pattogsz és emiatt kirúgnak lehetne vele menni a munkaügyre, de hosszadalmas procedúra és nem is biztos, hogy kapsz olyan kompenzálást.

2017. dec. 1. 09:09
 14/20 A kérdező kommentje:

" Mert ugye egy ilyen eset nem marad titokban a cégnél "

Ez a vonat már elment már mindenki tudja.

Még az is tudja akinek el se mondtam, mert akinek én nem mondtam el annak elmondta az, akinek meg elmondtam.

2017. dec. 1. 10:15
 15/20 anonim ***** válasza:
Ez sejthető volt, de ha még bele is állsz a főnökbe, hogy márpedig nekem van igazam, akkor sokat rontasz a helyzeteden.
2017. dec. 1. 10:45
 16/20 anonim ***** válasza:

Ettől a cégtől te mindenképpen elköszönsz s most előbb vagy utóbb, mindegy, de legalább tisztázva lapodat.

Én bemosnám a kis lohadékot felettesénél, ha van.Ha nincs, akkor is.Attól, hogy munkaadó még nincs joga más jó hírnevét elbatni.

Sőt, még kamerával rögzíteném a számonkérést s a munkaügyi bíróságra vagy máshol becsületsértésért kicsit szívatnám perrel.Tudom, nevetséges, de ő sem szeretne bíróságra menni, ezért popód fogja nyalni képletesen, ha nem is azonnal.

2017. dec. 1. 17:23
 17/20 A kérdező kommentje:

TOVÁBBI FEJLEMÉNY!!

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A főnököm utasítást adott a helyi biztonsági szolgálatnak a belépési adataim törlésére. Azok nem ugrottak neki hanem felhívták az ő főnöküket hogy töröljék-e.

Az anyacég meg kategorikusan megtiltotta.

És felhívták az én főnökömet ahol röviden tájékoztatták róla hogy szakmai hitelüket nem teszik tönkre azzal hogy mutyizásba belemennek. Hiába szerződéses partnerük akkor se.

A főnököm ma olyan pofával járkált mint egy gyomorfekélyes. És úgy nézett rám hogy ha nézéssel ölni lehetne halott lennék.

2017. dec. 1. 17:35
 18/20 anonim ***** válasza:

# 17

Igazi kis geti...igazából ezen eset miatt ki illene batni a cégtől, de a minimum, hogy az összes kolléga-beosztott lenézi s sz@rba se veszi-kiközösíti...lépjen csak ki...bevált módszer;)

Kivéve, ha övé a cég persze..., akkor elkezd jótékonykodni idővel...elfogadjátok e...ti dolgotok.

2017. dec. 2. 11:40
 19/20 A kérdező kommentje:

"Kivéve, ha övé a cég persze..., akkor elkezd jótékonykodni idővel...elfogadjátok e...ti dolgotok."

Hol élsz te..... jótékonykodni... persze.

Megmondjam mi lesz? Az lesz hogy engem nagyon rövid időn belül kivágnak valami kamu indokkal és a többiek még az eddiginél is jobban beszarva kussol majd.

Lázadás összefogás itt? Hol élsz.

2017. dec. 2. 11:45
 20/20 anonim ***** válasza:

# 19

Ha sz@r munkatársaid vannak s összetartás nulla, az nem az én hibám...hanem a tiéd s többieké...ezért vagytok ti megalázva-csicskáztatva.

Tudod, egy szekér sem megy a pacik húzása nélkül, de te ezt sem tudod csak a bkv-máv dolgozói ugye meg én s páran;)

2017. dec. 3. 12:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!