Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Minek az iskola?

Bmasdmfadms kérdése:

Minek az iskola?

Figyelt kérdés

Sokat gondolkoztam e kérdésen.

Hogy miért jó az iskola? megtanítanak arra hogy hogyan legyél művelt és hogy hogyan viselkedj a társadalomba?

Én itt vagyok 17 évesen. most kezdtem a középiskolát mindig is "értelmetlennek" tartottam az iskolát. Oké valakinek jó had művelődjön. Had tanulja meg a múltat had tanulja meg azt a matekot amit soha nem fog használni. Jó oké általános iskola még teljesen rendben van.De ez a középiskola sehogy sem adódik össze nálam hogy miért jó. Hogy mit ad az embernek. Lehet hogy én vagyok a hülye hogy nem vonom le amit magamhoz tudnék hasznosítani.Mikor bemegyek az osztályomba csak látom a többieket ahogy be vannak illeszkedve az osztály társadalmába hogy megfeleljenek az osztálynak. Minden egyes diák egy félénk fasz. Nem meri kimondani a saját véleményét, mert annyira megfeleléstől függ hogy nem mer önmagam lenni. Fél kitenni a saját lelkét a többiek elé mert fél attól hogy megemésztik. Az osztályközösségről ennyit. Igazi barátokat a sulin kivül is lehet találni.

Én itt vagyok 17 évesen és rengeteg más dolgot tudnék csinálni minthogy én iskolába járjak ahol nem azért nem tanulok semmit mert nem akarok hanem azért mert nem tanítanak meg élni. én pedig jól élni akarok megtanulni.

2017. nov. 28. 23:49
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
33%

# 6/10 Időpont ma 09:39

Akkor fogalmazom picit másképpen, 90%-a felesleges volt.

Amikből például egy gramm hasznom nem volt, és az életben nem alkalmaztam belőle semmit: Irodalom, nyelvtan, történelem, ének.

De aztán vehetnék ide még a kémiát és fizikát is, tekintve, hogy azt képesek voltak, hogy kell kémiai egyenleteket összeadogatni, meg melyik anyagban hány atom meg bánat tudja még mi volt, fizika ugyanúgy 99%-a olyan amit az életben nem használ az ember.

Ez az egész úgy lenne jó, ha az életre tanítanának, ami az életben fontos, aztán aki például tovább akar menni teszem azt nyelvésznek annak utána lesznek olyan órái a szakiskolában ami ahhoz kell.

nem a gyerekeket fárasztani le felesleges dolgokkal, mert ha valami érdekel valakit annak úgy is utánajár, vagy épp olyan irányba fog elindulni tovább, de minden mást meg 99%-ban elfelejtene.

2017. nov. 29. 15:27
 12/16 anonim ***** válasza:
71%

"ha valami érdekel valakit annak úgy is utánajár"

Ha nem jársz iskolába, akkor honnan tudod, hogy mi érdekel, ha semmilyen tudással nem találkozol? Ez az egyik.

A másik, hogy soha nem tudhatod, milyen tudásra lesz szükséged. Ez a "nincs rá szükségem az életben" elég nagy hülyeség, és egyébként az iskolának nem is az a célja, hogy olyanokat tanulj, hogy kösd be a cipődet. Nem azért tanulsz pl. irodalmat, mert azt fel fogod használni a mindennapi életben, ezt az irodalomtanár is tudja. Az iskolának általánosabb céljai vannak, nem pedig az, hogy ki tudd cserélni a villanykörtét.

100 éve, amikor még nem volt tankötelezettség, magas volt az analfabétizmus. Ha ma is megnézed, hogy mely országok a tróger helyek, akkor ott a mutatók között ott van a magas írástudatlanság is. Ez egy fokmérő. Minél iskolázottabb egy társadalom, annál jobb körülmények között is él. Persze el lehet kezdeni vitázni, hogy milyen a magyar iskolarendszer, de most nem ez a lényeg. Az, hogy neked mi a véleményed az iskoláról, és hogy a te életedben szerinted semmi újat nem nyújtott, az a te bajod, senkit nem érdekel (nem is érv ez igazából).

2017. nov. 29. 16:28
 13/16 anonim ***** válasza:
69%

Elvileg az lenne a célja, hogy felkészítsen az életre.

Elvileg az iskolában kéne tanítani a nyelveket, matekot, irodalmat stb... hogy mindenkinek adjon egy alapot, amivel továbbtanulhat.

Azt a tárgyat nem kell erőltetni, ami nem kell a továbbtanuláshoz.

De az, hogy abból a tantárgyból is szinte 0 tanulással (át szoktam nézni a nagymamámmal) ötös vagyok (Matek jelenleg) az durva. Ráadásul a tanárunk kb. nem is tanít, egy csomó órát beszélgetéssel töltünk el szinte. Az ország legjobb iskoláinak egyikéből jött, de kb alig tanít. A doga meg iszonyat nehéz, ahhoz képest, hogy órán szinte semmit nem veszünk át.

Kb ott tartok, hogy így wtf? Minek járok be?

Ha lenne ilyen lehetőségem, a napi 4-6 óra tökölés helyett inkább matekot, fizikát, kémiát tanulnék normális tanároktól nagyobb óraszámban, a többiből meg időszakosan tennék vizsgákat.

Ha nem kéne hozzá érettségi, elkezdenék autószerelőnek tanulni.

És az érettségi után irány a felsőoktatás.

De nem, a 12.-et (meg a tavalyi évet, meg az azelőttit) csak azért is értelmetlenül kell eltölteni! Ha nem lenne a kresz, meg a diákmunka, kb hazaérnék minden nap legkésőbb 4-re, és akkor utána? Semmi?

17F

2017. nov. 29. 22:09
 14/16 anonim ***** válasza:
26%
Én azt birtam amikor szakmákrol beszéltek elvitek minket a könyvtárba volt egy könyv és ennyi.A tanárok is nevetségesek legtöbb utál tanitani meg már bárkit felvesznek.Mert otthon nem nevelik meg a gyerekeket és csödben maradni semm tudnak.
2017. nov. 30. 00:39
 15/16 anonim ***** válasza:
60%
Miért lettem lepontozva?
2017. nov. 30. 23:24
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
Semmi értelme, úgyis csak szalagmunkás leszel itthon van közmunkás. Diplomával is mint sokunk.
2017. dec. 13. 05:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!