Főnökünk hamarosan nyugdíjba megy, valaki kitalálta, hogy gyűjtsünk pénzt neki?
Figyelt kérdés
Nem kötelező! Nem tudom mire gyűjtik a meghatározatlan összeget, azaz mindenki annyit ad amennyit szeretne, vagy semennyit. Nekem nagyon furcsa a helyzet, kezdő munkavállaló vagyok, nem tudom szokás-e ez máshol is. Illetlenség/ tapintatlanság lenne nem adni? Egyébként nagyjából rendes embernek mondható főnökökhöz képest.2017. nov. 27. 15:00
1/10 anonim válasza:
Mert nem fog kapni nyugdíjat? Vagy miért kell neki gyűjteni? Ajándékra szoktak ilyenkor pénzt gyűjteni. Pénzt adni nem szokás....ez nem esküvő! Egyébként ciki is....szerintem.
2/10 anonim válasza:
Hülyeség. Fizessétek be egy utazásra, vagy ott vannak ezek a jó kis Feldobox meg hasonló utalványok, azt arra váltja be, amire akarja. A pénz szerintem nagyon gagyi ötlet, főleg beosztottól főnöknek.
3/10 Varga Péte4 válasza:
Előre bocsátom, nagy baromságnak tartom az efféle pézgyűjtést. Ennek ellenére úgy gondolom, hogy mivel kezdő vagy, ne lógj ki a sorból. Dobjál be Te is valami pénzt. Nézd meg, hogy hosszabb szolgálati idővel, meg nígyobb fizetéssel rendelkezők mennyit adnak és a saját szolgálati időddel meg jövedelmeddel arányosan lökj nekik valamit.
F/67
4/10 anonim válasza:
Aki ki találta azt jól elkel vernni örüljön hogy, nem volt háború és volt munkálya ahonan nyugdijba mehet.Ezt a mostani generáciobol senki nem fogja elmondani magárol de biztos valami nőnek az ötlete volt.A fönököt elviselni kel nem ünepelni .
5/10 anonim válasza:
Nem olyan ritkaság az, hogy ajándékot adnak a nyugdíjba vonuló főnöknek a beosztottak. Pláne, ha "jó" főnök volt.
6/10 anonim válasza:
Azt meg lehet, hogy a "gyűjtő" sem tudja, hogy mi lesz az ajándék, hiszen az attól függ, hogy hányan és mennyivel "szállnak be".
8/10 anonim válasza:
#7: Frltehetőleg, nem is az lesz az ajándék, hiszen a kérdező is úgy fogalmazott: nem tudja, hogy mire gyűjtik a meghatározatlan összeget. Ez érthető, hiszen az összegyűlt összeg nagyságától függ, hogy mire lesz elég.
9/10 anonim válasza:
Minden tavozó kollégának szoktunk venni valamit
10/10 anonim válasza:
Kérdezd meg mire gyűjtenek. Ha egyet értesz vele szálj be te is. Ha nem akkor hagyd a fenébe. Én sosem szálltam be ilyesmibe és nem utáltak ki. Ha közeli ismerős volt aki elment akkor személyes3n adtam valamit amit úgy éreztem. Ha nem akkor meg nem éreztem úgy hogy be kéne szállnom a dologba. Pénzt adni főnöknek szerintem nem szokás. Egyébként.is elmegy nem lesz következménye ha kimaradsz. Az utolsó ilyen pénzgyűjtésről a gimis tablóképünk jut az eszembe amire befizettük a pénzt és sosem kaptuk meg. Azóta nem fizetek olyanra aminek nem ismerem a végeredményét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!