Miért nem tudják elfogadni a szüleim, hogy jó a munkahelyem?
Sokan két kezüket össze tennék, ha nem kellene mindennap gyomorgörccsel indulniuk a munkába. A legfontosabb, hogy te jól érzed magad, kiegyensúlyozott vagy. Mindenkinek sosem fogsz tudni megfelelni, mindig lesz valaki, aki nem ért egyet a döntéseiddel, de ez a te életed. Magadnak akarj megfelelni, ne a szüleidnek. Hidd el, végső soron nekik is az a legfontosabb, hogy boldog légy.
Egyébként az írásodból az tükröződik, hogy nagyon is értelmes vagy.
Ha úgy érzed, hogy lenéznek, nézd vissza őket! :D
Szerintem meg jó fizetésed van, fizikai munka, nem tanultál vele tovább. Bár fizikai-fizikai között is van különbség. A szülők már csak ilyenek, mindig többet szeretnének, mint amit a gyerek. Nem tudsz mit kezdeni velük, hagyd rájuk vagy mondj annyit, hogy nekem ez így jó.
Saját példám, én tovább tanultam, de rájöttem, hogy minek? Felesleges volt, nem a szakmámban dolgozom, ezt a melót pedig jobban szeretem, ehhez felesleges volt annyi évet a padban ülni. Nem kell mindig a gyereknek megvalósítania azt, ami a szülőnek kimaradt.
A testvérem is tanul még szülői hatással, olyat, ami nem érdekli, nehezen is megy neki, bár hagyná már a csudába, menne dolgozni, de hát a szülők... Ha ilyen lennék, akkor inkább ne is legyek szülő, komolyan mondom...
Akik lenéznek, azokkal sem tudsz mit kezdeni. Ők lehet, hogy gyomorideggel, pirulával járnak dolgozni, Te pedig nem. Kinek mi éri meg. Lehet, hogy van presztízsük, de milyen áron?
Egyszerűen ne törődj velük.
De azt hozzátenném, hogy érdemes akár csak egy OKJ-s képzést is elvégezni. Az jól fog jönni ha valamiért romlik a fizikai állapotod, és a jelenlegi munkád nem tudod elvégezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!