Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Jövő hét pénteken megyek...

Jövő hét pénteken megyek állásinterjúra, feltételezem, hogy dec. -1-től kezdődne a munkaviszony. Vajon felvesznek úgy, hogy már dec.20. -án elmegyek két hét szabadságra?

Figyelt kérdés
Már hónapok óta megvan véve a repjegy (külföldön élek, téli hazalátogatás). A jelenlegi munkámmal már nem annyira vagyok elégedett, mert mostanában keveset fizetnek, velük értelemszerűen le van fixálva a téli szabi. Amúgy olyan hely, ahol bármikor fel lehet mondani egyik napról a másikra az itteni törvények szerint. Jelentkeztem egy álláshirdetésre (mosogatás étteremben, ami hétvégeken és ünnepnapokon is nyitva van). Jövő hét péntekre adtak időpontot. Ha jól tippelem, már decembertől től kezdeni kell annak, akit felvesznek, nem hiszem, hog januári kezdésre keresnének ilyen korán valakit. Az állásinterjún, ha nem kérdik, valószínű nem említem a szabadságot. Viszont, ha felvesznek, értelemszerűen mondom, mielőtt bármit aláírok. Szerintetek?
2017. nov. 17. 17:27
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Ameddig kint èlsz, addig szerezz gyorsan ismerettsèget ès biztosíts magadnak lehetősèget. Gyere haza karácsonyra ès Januárban menj vissza az új helyre. Ez a legegyszerűbb. Tuti nem dirigálna egy munkáltató sem nekem, hogy hazamehetek-e a családhoz, barátokhoz.
2017. nov. 17. 18:17
 12/15 A kérdező kommentje:
11: Ha ezek nem vesznek fel, akkor nyilván tovább keresgélek, próbálok találni valamit, ha lehet már úgy, hogy a visszajövetelemkor kezshessek ott. Ugyanis a közvetítőnél, ahol jelenleg dolgozom, lejár a szerződésem január végén, és több, mint valószínű, hogy nem adnak újat.
2017. nov. 17. 18:22
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
állásinterjún mondd el a szabit/repjegyet, felesleges lenne húzni egymás idejét
2017. nov. 17. 21:00
 14/15 anonim ***** válasza:
Az a baj, hogy nagy eséllyel nem is lesz annyi szabadságod. Arányosítani kell belépéskor az egész évre járót. És próbaidő alatt nem kötelesek kiadni a szabadságot a kérésedre, csak, ha ők ki akarják adni. Mivel október 1-je után léptél be, azt is megtehetik, hogy átviszik a szabadságaidat a következő évre.
2017. nov. 21. 12:23
 15/15 A kérdező kommentje:
14: Az attól is függ ám, hogy milyen szerződést kínálnak. Ha 0 órásat, akkor édesmindegy mennyi ideje dolgozol, amikor nem vagy bent, arra az időre nincs fizetés, és ennyi. Ha heti fix órásat, akkor csakugyan kérdés, de itt is létezik fizetés nélküli szabi, na meg az általam fentebb említett korábbi munkahelyemen is elmehettem két hónap után két hétre. De igazából abban reménykedem, hogy hátha esetleg mégis januártól keresnek új munkaerőt, csak már jó előre le akarják fixálni.
2017. nov. 21. 13:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!