Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Gyomorrontás nem tudok bemenni?

Gyomorrontás nem tudok bemenni?

Figyelt kérdés
Az van hogy egész nap hánytam meg ment a hasam. Gyomorrontasra gyanakszom. Ha beszólok a munkáltatónak hogy nem tudok bemenni két napig akkor arra mit ad. Mármint táppénz, betegszabadság vagy sima szabadság ?
2017. nov. 8. 14:45
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Az én munkahelyemen a hirtelen rosszullétre táppénzes papírt kérnek. Az előző munkahelyemen simán kiírták szabira. Amikor betelefonálsz kérdezd meg, hogy szabira írják vaggy kérik a táppénzes papírt.
2017. nov. 8. 14:53
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Amit megbeszélsz a munkáltatóddal. Ha még van szabid, és megegyeztek, hogy legyen szabi, akkor azt.

De ha azt mondják, hogy legyen betegállomány, akkor először is tudni kellene, hogy voltál-e már az évben beteg, ha igen, akkor mennyit, mert ennek a függvénye, hogy betegszabit vagy táppénzt kapsz. Ha még nem voltál, akkor betegszabit számolnak el, de ha már elhasználtad mind a 15 munkanap betegszabidat akkor táppénzt. De ezeket csak akkor, ha viszel rózsaszín táppénz igazolást, amit a háziorvos állít ki.

2017. nov. 8. 15:12
 3/8 anonim ***** válasza:
31%

Én kibatnálak a fenébe ( s 2 napig dögleni akarsz még...háháhá), ha még arra sem vetted a fáradtságot, hogy letold a hátsód az orvoshoz vagy kihívd házhoz.

Az első kihagyott napon vagy előtte ( ha később sem tudsz dolgozni menni-tudod ) köteles vagy a dokinál bejelentkezni, majd utána a melóba beszólni, hogy kiírtak eddig...stb.

Szabit ritkán adnak ilyenre, de lehet próbálkozni...

Vegyél be széntablettát és kíméld a beled a "menő" ételektől-italoktól.

Másnap bemész dolizni, aztán vagy kidolgozod magadból e vackot vagy hazaküldenek--ez a legkorrektebb.

2017. nov. 8. 18:38
 4/8 A kérdező kommentje:

1. Valoszinuleg tudtam elore hogy beteg leszek..

2. Igen menjek le az orvoshoz ugy hogy 5 percet nem birok ki hogy ne szaladjak a wc-re..

3. Persze, bemegyek dolgozni hogy aztan ott is rosszul legyek, ha netan virusos akkor meg kockaztassam a kollegak egeszseget es meg 100% osan se tudjak teljesiteni.

Most kivanhatnam neked is hogy tapasztald meg milyen mert ahogy latom nem volt meg reszed betegsegben.

Kib*szni meg nem fognak.. azert van a betegszabadsag. Biztos tudja a dolgozo egy nappal elotte hogy holnap hanyni fogok meg menni fog a hasa..

2017. nov. 8. 20:19
 5/8 A kérdező kommentje:
Azt hiszem neked komoly mentális gondjaid vannak. Kérjél beutalót, hogy nézessék meg nincs-e baj az agyaddal (már ha van) vagy menj el pszichológushoz és kezeltesd magad!
2017. nov. 9. 16:29
 6/8 anonim ***** válasza:

Én ugyan még nem próbálkoztam ilyesmivel, de állítólag a háziorvos 3 napra visszamenőleg fel tud venni táppénzre. Ebből nem tudom, mi igaz.

De erre az esetre van nálam a háziorvos telefonszáma, oda is lehet neki telefonálni, hogy ez van, ha már menőképes vagy, akkor jelentkezel nála.

2017. nov. 10. 08:24
 7/8 anonim ***** válasza:

"a háziorvos 3 napra visszamenőleg fel tud venni táppénzre"

Ez így van. Múltkor én is így tudtam csak elintézni, mert ha az ember olyan beteg, hogy nem tud lábra állni, akkor nem tud. Ez van.

Széntabletta?? :) Tudod mire jó? Hogy bent tartsa a bélsaradat, aztán ha fertőzött, akkor még egy fincsi gyulladást is be lehet szedni vele. Persze, amúgy ha nagyon híg a széklet, akkor muszáj, kb. 1-2 napig, de utána jobb, ha a kijön. De nem is tudom minek válaszoltam neked, legrosszabbka. Egy troll vagy. Ne is foglalkozz vele, kérdező.

2017. nov. 11. 07:30
 8/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a normális válaszokat!

Már elintéztem. Másnap elmentem. Valami vírusos betegség lehetett a doki szerint. Már jobban vagyok, nem is vettem be széntablettát, jobb ha a vírus kijön. Normaflore + ropik, tea, majd kifli, rizs, ma már ment a főtt krumpli + hal, keksz. Hasmenésem is elmúlt (bár nagyon nincs is mi kijöjjön, mert nagyon sokat nem ettem...).

2017. nov. 11. 17:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!