Munkahelyeken hogy szoktak karácsonyozni?
Nálunk sehogy,utolsó nap boldog ünnepeket kívánunk egymásnak,és mindenki megy amerre lát.
A Karácsony családi ünnep,nem munkahelyi.
Én egyszer dolgoztam egy nyomdában, és ott karácsonykor csináltak egy nagy badella gulyáslevest a dolgozóknak, és mindenki kapott egy tányérral :D
Szerintem eléggé vicces volt.
Sok munkahelyen ünneplik. Egy gyárban ahol dolgoztam anno, 1-1 szem szaloncukrot osztogattak munka közben, és sorba lehetett állni a céges ajándékért a nap végén, ami állt : egy pezsgőből, ajándékutalvány, karácsonyi porcelán tál, csokoládé.
Vannak helyek ahol megajándékozzák egymást a dolgozók, nevet húznak, sütnek, főznek aztán esznek, isznak, vigadnak, jó pofiznak.
Eddigi munkahelyeimen ezek voltak:
-Néhány nappal előtte közös sütizős,koccintós, beszélgetős kb.1-2 óra
-Semmi(pocsék volt a munkahelyi légkör, szóval jobb is volt így, de azért a pár emberrel akikkel kedveltük egymást, összeültünk munka után egy félórára)
- Karácsonyi vacsora az összes dolgozóval, de nem a kiöltözős fajta.
Plusz eddig szinte mindenhol volt pár kolléga,akikkel voltunk annyira jóban,hogy jelképes aprósággal megajándékozzuk egymást.
Ja igen, az kimaradt hogy nálunk is a vacsorán van ajándék osztás, mindenki kap 1-1 pezsgő, csoki csomagot, meg borítékot egy kis bónusz pénzzel (legalábbis amit az átlag alkalmazottak kapnak).
De volt hogy konkrét projekten ért minket az év vége, és akkor kaptunk jelképes ajándékot a projektvezetőtől. Vagy volt hogy én is adtam 1-1 csokit, ezt azt. Vagy egyik srác külföldön járt és hozott mindenkinek valami apróságot, helyi pénzt, stb.
Az szerintem nem feltétlenül kifogás hogy gyakornok vagy, ha jók a kollégák akkor simán 1-1 csokimikulást is értékelni fognak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!