Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Máshol is van, hogy túl nagy...

Máshol is van, hogy túl nagy befolyása van a takarítónőnek?

Figyelt kérdés
Munkahelyemen ez a helyzet. Munkáját úgy 3 óra alatt el tudja végezni de 8 óra a munkaideje. Nyílt titok,hogy az általa vételezett takarítószerekből bizonyos főnökök is részesülnek. Magántakarításokat vállal, szívességeket tesz, például, ha az "adminisztrátornak" ki kell menni a városba valamiért tartja helyette a frontot, felveszi a telefonokat. Ezért gyakran nem kell letöltenie a munkaidejét sőt olyankor is be van néha írva amikor nincs is ott. Van ahol nem is takarít,mert megteheti, néhányan tartanak tőle. Kollégámat megfenyegette, hogy neki csak egy szavába kerülne ha ki akarná rugatni. Az az egészben a legszomorúbb,hogy ez így is van. A kéz kezet mos elv alapján. Régebben hallottam ilyen történeteket, hogy valójában a takarítónő a legnagyobb diktátor egy munkahelyen, van ilyenről másnak is tapasztalata,mennyire általános ez a jelenség?
2017. nov. 3. 18:42
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
89%
Ezek szerint én diktátor vagyok. Jövő héttől el is kezdem élvezni a hatalmamat.
2017. nov. 3. 18:46
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
A takarítók más cég által dolgoznak ott, nem az iroda fizeti őket. Hogy lenne hatalmuk?
2017. nov. 3. 18:47
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
De jó neki!Cserélj helyet vele!
2017. nov. 3. 18:54
 4/12 A kérdező kommentje:
Nálunk a cég alkalmazottja. Kiváltságokat élvez, például az egyik középvezetőnél háznál is takarít, ezért ha mondjuk el kell mennie vásárolni a gyerekének ezt simán megteheti munkaidő alatt.
2017. nov. 3. 18:58
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Mindenki tudja hogy a portásnak volt ,van ,és lesz a legnagyobb hatalma egy cégnél! A takarító alatta van a ranglétrán.
2017. nov. 3. 19:00
 6/12 A kérdező kommentje:
Hát a miénk kis cég. Az egyik nyugdíj mellett dolgozó portás is tart "Erzsikétől" ha nem engedné ki és be mászkálni bizony ráfázna. "Erzsike" magánban is takarít és a főnökök irodájában törölgetve is durozsolgat....... Engem az zavar, hogy bomlasztja a közösséget,mivel nincs kitöltve munkával a munkaideje valakiknek szivességeket tesz,másoknak meg nem. Így akik "rászorulnak" azok nyilván lekötelezve érzik magukat. Kollégám akihez be sem megy takarítani meg szólni sem mer neki.........
2017. nov. 3. 19:25
 7/12 anonim ***** válasza:
56%

Újabb kamu sztori a munkaügyis kérdezőtől.

Most már nem csak szemét gonosz főnök van, hanem szemét gonosz főnök aki lepaktál a TAKARÍTÓNŐVEL azért hogy TAKARÍTÓSZEREKBŐL profitáljon. Mert ugye egy szemét gonosz főnöknek ez a legnagyobb hiánycikk az életében és másért nem is éri meg élni csak az ingyen takarító szerekért :D

2017. nov. 3. 19:38
 8/12 A kérdező kommentje:
Dehogyis."Erzsike" több felöl van megtámogatva.Vezetőnél csak durozsolgat, helyettes vezetőnél magán takarít, egyéb befolyásosnak vételez. Más helyett beugrik,falaz, esetleg kimegy boltba szívességből. Mást meg befenyít. Teheti, kis cég rokoni, érdek, kéz kezet mos összefonódások. Nem értem miért kapok itt ilyen válaszokat. Hallottam én az életből is ehhez hasonló sztorikat, ilyen van, higgyétek csak el! Engem itt az érdekelt, hogy mennyire általános jelenség.
2017. nov. 3. 20:11
 9/12 Metionin ***** válasza:
100%
Előfordul persze, főleg kis helyeken (kisvárosban vagy kis cégnél.) Ahol anyám dolgozik (egy egészségügyi központ kisvárosban, ahol a főorvos és családja a "városi elit" része), 4-en vannak takarítók és az egyikük ilyen. Bejáratos az irodákba, minden hivatalos papírt, betegek leleteit elolvasgatja, bérpapírokat simán elolvassa ha az asztalon hagyják, csak neki van kulcsa a takarítószerekhez, mindkét lányát ebből látja el cuccokkal, ha valami van, pl. főorvos névnapja, szülinapja, stb. akkor sütiket süt, nyal ezerrel, a férjével együtt járnak a dokiékhoz, stb. Természetesen bármikor kimehet munkaidő közben, piacra, boltba, vagy épp a lányához beszélgetni. Ő maga és a családja is elég beteges, de a dokin keresztül mindig azonnal van nekik időpont a kórházba, szűrésre, szemészetre stb. A lányai is úgy kaptak munkát, hogy a főorvos szólt az érdekükben a munkáltatónál.
2017. nov. 4. 15:16
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Először hallok ilyenről, nálunk tündéri a takarítónő, de azt se tudja, hogy a cégnél hányadikán van elseje, bejön, kitakarít, aztán hazamegy, és nem üti bele az orrát más dolgába.
2017. nov. 4. 19:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!