Állás interjú kérdés. Mi a helyes válasz?
Márpedig be kell köpni. Nem kell a tanár után menni és árulkodni, de finoman lehet mondjuk óra után jelezni, hogy nem volt megfelelő a hozzáállása ezzel hátráltatva a dolgokat. Az a baj, hogy lehet tűrni, de egy munkahelyen pl. a gyenge láncszemek kiszűrésének igen komoly jelentősége van. Burkoltan ugyan és nem nagypofával, de igenis jelezni kell a főnök felé, hogy valakivel gond van, ha nem akarsz életed végéig helyette dolgozni. Persze ez valahol meghallgattatásra kerül, valahol nem...
Egy interjúztatónak hogy mi erre a helyes válasz, az jó kérdés.
A példában ugyan diákokról van szó, de tudok egy esetet az életből is munkahely kapcsán, amikor a lógós teljesen jogosan lóg.
Volt olyan munkahelyem, ahol nem akartam maradni. Sem a pénz sem a munka nem volt jó, ráadásul szerződést ajánlottak fel jobb helyre. Váltani akartam, és volt is hova, de nem akartak elengedni. Már a próbaidő végén voltam, és meg akartak tartani. Én közöltem, hogy nem akarok hosszabbítani, írásba is foglaltam, és nem mentem be a következő munkanap, csak a közvetítő cégen keresztül kommunikáltam. Ha bementem volna, tovább húzták volna az időt. Okot akartam adni arra, hogy ne tudjanak visszatartani, és nem vettem fel a munkát. Így is kb. egy hónapomba telt, mire minden iratot kiküldtek, de nem találtak fogást rajtam. Próbaidő alatt indoklás nélkül bármelyik fél felmondhat. Ha csak egy napot tovább vagy bent a munkáltató tudtával, automatikusan határozatlanra módosul, és már mások a szabályok, felmondási időt kell letölteni például.
Tehát ha a példát átültetjük a munka világába, akkor két eset lehetséges.
A lógós megteheti, mert protekciós, és úgysem kerül bajba.
A lógós megteheti, mert pont az a célja, hogy kirúgják, mert így szabadul leggyorsabban a cégtől, a megélhetése nem forog kockán.
Ritka az az eset, amikor a lógós csak hülye, a saját zsebének nem ellensége senki.
De ezekre a válaszokra valószínűleg egy interjúztató nem kíváncsi. Normális esetben ők sem hülyék, és tudják, mik vannak a lógás mögött. Csak az a HR-es hisz a tündérmesékben, aki burokban nőtt fel és tapasztalatlan. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!