Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Állás interjú kérdés. Mi a...

Állás interjú kérdés. Mi a helyes válasz?

Figyelt kérdés
Szituácio: csoportmunka van, 4en dolgoztok egy prezentácion, amit egy ora mulva meg kell tartani. A tanár kimegy a teremböl. Az egyik csapattàrs, mobilozik, nem akar részt venni benne. Mit teszel? --- erre mit kellene mondanom, milyen lehetösegek lehetnek jok?

2017. okt. 9. 19:45
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
De ha elkezded megnevelgetni a lógóst, akkor nem lesz elvégezve a feladat. A lógós előbb-utóbb úgyis megüti a bokáját a hozzáállásával, de ha én sem csinálom meg a dolgom, mert elkezdem nevelni - ami nyilvánvalóan nem fog menni -, akkor nagyobb bajom lesz belőle, mint hogyha nem foglalkozom vele. Főiskolán voltak olyanok, akik bejöttek előadásra, leültek valahova előre, és még aludtak kb. egy órácskát, miközben a tanár előadást tartott. A tanár sem szólt rájuk, hogy ébresztő, nem zavarták az órát. Mindenkinek a saját felelőssége volt, hogy vizsgázik le.
2017. okt. 10. 06:48
 12/16 anonim ***** válasza:

Márpedig be kell köpni. Nem kell a tanár után menni és árulkodni, de finoman lehet mondjuk óra után jelezni, hogy nem volt megfelelő a hozzáállása ezzel hátráltatva a dolgokat. Az a baj, hogy lehet tűrni, de egy munkahelyen pl. a gyenge láncszemek kiszűrésének igen komoly jelentősége van. Burkoltan ugyan és nem nagypofával, de igenis jelezni kell a főnök felé, hogy valakivel gond van, ha nem akarsz életed végéig helyette dolgozni. Persze ez valahol meghallgattatásra kerül, valahol nem...

Egy interjúztatónak hogy mi erre a helyes válasz, az jó kérdés.

2017. okt. 10. 15:59
 13/16 anonim ***** válasza:
Na most vagy a főnök is látja a lógást, mert látszik a profitján, ha valami nincs rendben, az meg az ő zsebének sem mindegy, és megtalálja a problémás embert, vagy nem érdekli, mert a lógós pont egy protekciós, akinek helye van a cégnél, és akkor az repül, aki panaszkodik. Mindkét szituációt ismerem személyes tapasztalatból.
2017. okt. 10. 19:37
 14/16 anonim ***** válasza:
0%
Na azért ha valaki végigalszik egy egyetemi előadást, ahol tegyük fel vannak bent 200an, azzal csak magának árt. Ellenben ha valaki egy 4 fős csoport munkáját szabotálja, ezzel hátrányt okozva a csoport többi tagjának, az ellen igenis fel kell szólalni. Tudod, ha egyszer megteszi és látja hogy nincs következménye, meg fogja tenni újra...újra...újra...olyan mint az alkoholizmus
2017. okt. 10. 21:00
 15/16 anonim ***** válasza:
De ha megteszi, ez azt jelenti, hogy megteheti valamiért, nem számít neki a következmény. Nekem volt már olyan kollégám, aki nélkül jobban ment a munka, van, aki pont a munkájával akadályozza a csapatot, nem azzal, hogy kivonja magát.
2017. okt. 10. 21:07
 16/16 anonim ***** válasza:

A példában ugyan diákokról van szó, de tudok egy esetet az életből is munkahely kapcsán, amikor a lógós teljesen jogosan lóg.

Volt olyan munkahelyem, ahol nem akartam maradni. Sem a pénz sem a munka nem volt jó, ráadásul szerződést ajánlottak fel jobb helyre. Váltani akartam, és volt is hova, de nem akartak elengedni. Már a próbaidő végén voltam, és meg akartak tartani. Én közöltem, hogy nem akarok hosszabbítani, írásba is foglaltam, és nem mentem be a következő munkanap, csak a közvetítő cégen keresztül kommunikáltam. Ha bementem volna, tovább húzták volna az időt. Okot akartam adni arra, hogy ne tudjanak visszatartani, és nem vettem fel a munkát. Így is kb. egy hónapomba telt, mire minden iratot kiküldtek, de nem találtak fogást rajtam. Próbaidő alatt indoklás nélkül bármelyik fél felmondhat. Ha csak egy napot tovább vagy bent a munkáltató tudtával, automatikusan határozatlanra módosul, és már mások a szabályok, felmondási időt kell letölteni például.

Tehát ha a példát átültetjük a munka világába, akkor két eset lehetséges.

A lógós megteheti, mert protekciós, és úgysem kerül bajba.

A lógós megteheti, mert pont az a célja, hogy kirúgják, mert így szabadul leggyorsabban a cégtől, a megélhetése nem forog kockán.

Ritka az az eset, amikor a lógós csak hülye, a saját zsebének nem ellensége senki.

De ezekre a válaszokra valószínűleg egy interjúztató nem kíváncsi. Normális esetben ők sem hülyék, és tudják, mik vannak a lógás mögött. Csak az a HR-es hisz a tündérmesékben, aki burokban nőtt fel és tapasztalatlan. :-)

2017. okt. 10. 21:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!