Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Ti mit tennétek a helyemben?...

Ti mit tennétek a helyemben? Agyamra megy egy kollégám!

Figyelt kérdés

Van egy kollégám, aki velem szemben ül. Reggel egy órán keresztül teát iszik, de olyan hangosan, hogy elmondani nem tudom. Folyamatosan hangosan kavargatja, majd szürcsölve beleiszik, hangosan nagyot kortyol belőle,ezt megismétli vagy négyszer, majd leteszi, és ebben a pillanatban újra felvesz, megint szürcsöl és így tovább. Amikor meg nem iszik épp, akkor hangosan, gyorsan kavargatja (aminek semmi értelme, nyilván már rég mindent összekevert benne)

Komolyan az agyamra megy, próbálok vele nem foglalkozni, de borzalmasan zavar. Nem rég jött, nem akarom megbántani, de sokszor nagyon kevés választ el attól, hogy rászóljak, fejezze már be.

Szóljak neki? Vagy hogy zárjam ki?

2017. okt. 9. 09:11
 1/8 anonim ***** válasza:
32%

VAnnak ötleteim:

1. Mondd neki azt, hogy a főnök haragszik, ha az irodában teáztok, kávéztok, elvonja a figyelmet a munkáról. Azonban ez esetben te sem kávézhatsz az irodában.

2. Vigyél be egy rádiót és kapcsold be, és mondd, hogy remélem elnyomja a teázásod hangjait. de ha nem mondasz semmit, akkor is jobb, ha valami zene szól hangosabban.

3. Mondd meg neki kerek perec, hogy idegesítő, ne csinálja!

4. Mondd a főnökinek, hogy ez az új kolléga megmérgezi a napjaidat..

2017. okt. 9. 09:29
 2/8 anonim ***** válasza:
93%

Ismered a mondást?

"néma gyereknek az anyja sem érti a szavát"

Nos ha zavar akkor kulturáltan, kedvesen lehet szólni, hogy zavaró amit csinál.

Nekem is van egy kollégám aki a nap 8 órájában fütyül. De csak egy fajta sípoló fütyülése van, amitől már kikészültem. Eleinte én sem szóltam, de a végén már odáig fajult a dolog, hogy már akkor rosszul lettem amikor mentem melózni, mert eszembe jutott, hogy újra 8 óráig hallgathatom a sípolását. Én szóltam neki kedvesen, hogy nagyon bántó. Nem is sejtette, hogy bárkit is idegesítene vele. Ma már nem fütyül, csak néha, de akkor is gyorsan észbe kap, és abbahagyja. A vicc az egészben az, hogy több kollégámat is idegesítette, csak senki nem mert szólni. (sőt az egyik ezért lépett ki)

Szóval merj szólni.

2017. okt. 9. 09:35
 3/8 anonim ***** válasza:

Én fölvenném neki, amit csinál és 2-3 óra múlva végtelenítve lejátszanám.

Az se fontos, hogy közben a helyeden ülj, elég, ha ő hallja.

Mondjuk a gépből a hangszórókon.

Hidd el, reklamálni fog!

És tudod mit mondj neki.

2017. okt. 9. 09:56
 4/8 anonim ***** válasza:
0%

Na a tipikus irodai maszlag.... zavar valami, de ahelyett, hogy beszélnék az illetővel, inkább ezer mas fórumon panaszkodok róla....

Sokkal szánalmasabb, mint a teát keverő kollega ..

2017. okt. 9. 09:58
 5/8 A kérdező kommentje:

Nem panaszkodni jöttem, hanem véleményt kérni, hogy ki mit gondol, szóljak e neki, mivel elég új ember, és nem akarom, hogy rosszul vagy feszélyezve érezze magát. Természetesen, ha már régebb óta ismerném, szólnék neki, de ebben a helyzetben bizonytalan vagyok.

Köszönöm a válaszokat, azt hiszem igazatok van, és szólnom kéne neki finoman.

2017. okt. 9. 10:32
 6/8 anonim ***** válasza:
47%

Szerintem meg inkább jógázz egyet vagy valami, mert k rva stresszesnek kell lenni ahhoz, hogy egy nyamvadt teázás zavarjon.

Nem mellesleg nem azért kavargatja a kolléga, mert össze akar keverni benne valamit, hanem azért, mert forró :D

2017. okt. 9. 12:29
 7/8 manó1235 ***** válasza:
Vegyél valami szívószálas kulacsot és szürcsöld jóóó sokáig hátha észre veszi magát. :D Meg lehet oldani az ilyen helyzeteket viccesen is. :) DE persze ha oda mész és elmondod neki kedvesen hogy nem megbántani akarod, de ha lehet picit halkabban mert téged zavar szerintem nem veszi rossz néven és elhagyja ezt a szokást. :) Veheti jó tanácsnak is elvégre még új, biztosan érdeke alkalmazkodni. :)
2017. okt. 9. 12:31
 8/8 anonim ***** válasza:
Nekem egy szobatársam volt koliban, aki ugyanezt csinálta, én meg a kanálcsörömpölésre ébredtem minden hajnalban. Szóltam neki, nem sértődött meg, aztán több-kevesebb sikerrel megpróbálta halkabban kevergetni. Esetleg vehetnél neki egy csomag műanyag kanalat, hogy azzal kevergesse.
2017. okt. 9. 20:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!