Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mi a fontosabb - hogy imadd a...

Mi a fontosabb - hogy imadd a munkad vagy a penz?

Figyelt kérdés
Egy eve dolgozom a munkahelyemen, ahol madtam elso perctol fogva, nagyon sokat tanultam az egy ev alatt, a feladatok nem monotonok, gyakran sikerult mar bizonytanom azt, hogy ide valo vagyok. A munkatarsak szuperek, sosem volt meg konfliktusom veluk, a fonokeimet imadom. A fizetesem is jo, boven 200 netto felett van, pedig ez az elso munkahelyem (van kozgazdasz alap meg mesterdiplomam is). Viszont neha erkezett olyan megkeresesem Linkedinen vagy mas platformon, ahol akar 300 nettot is ajanlottak volna multik.. ezert neha elbizonytalanodom. Ugye nem erne meg valtani plusz 50-60k miatt? Szinte 100%ig biztos vagyok benne, hogy ennyire hozzam illo munkat nem talalnek, mivel olyan iparban dolgozom, ahova nehez irodai munkara bejutni (de inkabb nem irnam le az ipar nevet). Szoval tenyleg nincs okom panaszra. Csak mindig ott motoszkal a fejemben az, hogy akar 40-60 ezerrel is tobbet kereshetnek egy multinal, meg lehet, hogy a karrierlehetosegek is jobbak... egyelore nem szeretnek valtani, de szerintetek hany ev utan erdemes valtani es mennyit erdemes eltolteni egy cegnel kezokent?

2017. okt. 4. 06:55
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

De a hol is egy fontos tényező, Bp laktunk albérletben, 2en kerestünk összesen 350.000ret, albérlet, számlák, bérletek, ruházkodás, szórakozóhelyek, hónap végén, volt, hogy havertól kunyiztam kajára...

Most vidéken 3an gyerekkel 2en keresünk összesen 280ezret, bejárunk szórakozni havi 2* de így is 50-60ezret tudunk félretenni hó végén.

2017. okt. 4. 11:20
 12/15 A kérdező kommentje:
Nem mondtam, hogy nem elek meg belole, nem ez volt a kerdes:) nyilvan megelek belole, baratokkal lakom alberletben, egyelore jo igy nekem. Inkabb kivancsi voltam masok velemenyere azzal kapcsolatban, hogy szerintuk megerne az a +50k, hogyha valoszinuleg nem szeretnem annyira a munkat, mint a mostanit.
2017. okt. 4. 11:30
 13/15 anonim ***** válasza:
Nem kel imádni nem éri meg a pénz ha nem szereted rossz bemeni értele nincs.
2017. okt. 4. 23:29
 14/15 anonim ***** válasza:
Nehéz kérdés. De írtad, hogy motoszkál a fejedben tehát azért elgondolkozol rajta. Ha csak azt nézzük, hogy kis plusz pénz akkor emiatt talán nem éri meg, ha nincs olyan igényed amihez feltétlenül kellene az a havi +60 ezer. Ha esetleg spórolsz valamire ami fontos és sokba kerül akkor már megérheti. De ez egyéni, hogy ki vállalja a hátrányt a + pénzért. Viszont ha a karrierlehetőségek jobbak amiatt inkább megérheti. Most 300 nettó de ha sokat dolgozol ott akkor nőhetne tovább egy jobb pozícióban + ott megismerkedhet az ember külföldiekkel is akár (hátha valamikor kiköltözne nyugatra az ember). Én karrier mániás vagyok én váltanék de nem csak a havi 60 ezerért hanem összességében a hosszútávú előnyökért, az meg a te dolgod, hogy neked mi éri meg jobban. Egyébként az imádd a munkád vagy a pénz dilemmáról annyit mondok, hogy nagyban függ attól is, hogy mennyivel több pénz. Amúgy az se mindegy, hogy a másik hely mennyivel lenne kevésbé komfortos. Ezt ugye nem tudni. De rajtad áll a dolog.
2017. okt. 5. 11:27
 15/15 anonim ***** válasza:

Én azt gondolom havi 60 ezer rengeteg pénz. Ha csak ennyit is teszel félre, az egy évben már több mint 700 ezer forint. Sajnos én amondó vagyok, hogy fiatalon, ha az ember szeretné megteremteni az életének az alapjait (saját lakás, autó, akármi), akkor néha áldozatokat kell hozni. Nyilván egy merőben sz*r meló, amit utál az ember, nem ér ennyit, de ha kapnék egy jobb lehetőséget (karrier, fejlődés és fizetés szempontjából), illetve tetszene a munkakörnyezet ránézésre, akkor simán váltanék. Elég csak sétálni egyet a folyosón mondjuk interjú után és belesni az irodákba. Ha mindenki fapofával ül a monitor előtt, akkor baj van. Ha mosolygós, jó kedvű a társaság akkor nem lehet annyira rossz hely.

Az a gond, hogy mindenki pénzből él és egy darabig ugyan megfelel a haverokkal lakás, egy idő után ez szerintem kevés. Kinek mikor jön el ez az időpont. Én 26 évesen éreztem azt, hogy nem halad sehova az életem. Kapom a kis fizetésemet, éldegélek többedmagammal az albérletben, jól is érzem magam, oké... De jöttek a kérdések, hogy nekem ennyi jut? Mikor lesz nekem saját lakásom? Stb.

Vagyis neked kell érezned, hogy "mennyiért adnád el" a jó helyedet, de én azt gondolom mindig van az a pénz és a mai világban nyitottnak kell lenni.

2017. okt. 5. 17:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!