Egy eve dolgozom a munkahelyemen, ahol madtam elso perctol fogva, nagyon sokat tanultam az egy ev alatt, a feladatok nem monotonok, gyakran sikerult mar bizonytanom azt, hogy ide valo vagyok. A munkatarsak szuperek, sosem volt meg konfliktusom veluk, a fonokeimet imadom. A fizetesem is jo, boven 200 netto felett van, pedig ez az elso munkahelyem (van kozgazdasz alap meg mesterdiplomam is). Viszont neha erkezett olyan megkeresesem Linkedinen vagy mas platformon, ahol akar 300 nettot is ajanlottak volna multik.. ezert neha elbizonytalanodom. Ugye nem erne meg valtani plusz 50-60k miatt? Szinte 100%ig biztos vagyok benne, hogy ennyire hozzam illo munkat nem talalnek, mivel olyan iparban dolgozom, ahova nehez irodai munkara bejutni (de inkabb nem irnam le az ipar nevet). Szoval tenyleg nincs okom panaszra. Csak mindig ott motoszkal a fejemben az, hogy akar 40-60 ezerrel is tobbet kereshetnek egy multinal, meg lehet, hogy a karrierlehetosegek is jobbak... egyelore nem szeretnek valtani, de szerintetek hany ev utan erdemes valtani es mennyit erdemes eltolteni egy cegnel kezokent?
Sajnos ez lutri, sosem lehet tudni, milyen a következő munkahely. Lehet hogy még jobb, lehet hogy rémálom.
Az úúj cég, a multi környezet, a fejlődés lehetősége vonzó, de szerintem csak akkor válts majd, ha már kezdenek zavarni a mostani céged hibái - pl. hogy nincsenek fejlesztések, hogy nem emelik a fizud pedig megtehetnék, ha kezdesz kevésbé jól kijönni a kollégákkal... stb.
2017. okt. 4. 07:34
2/15 anonim válasza:
Az a fontos hogy szeresd a munkád és meg is élj belőle.
Nincs recept hogy mennyit érdemes eltölteni egy helyen, nincs recept hogy mikor kell váltanod. Magadnak kell érezned hogy többet akarsz e, vagy elégedett vagy azzal ami van.
2017. okt. 4. 07:35
3/15 anonim válasza:
Multinal valoszinuleg nem lennenek ilyen valtozatosak a feladataid, egy reszlegre lenne ralatasod. Kollegakkal ott is lehet jo kapcsolatod, dd sosem fogsz mindenkit ismerni.
En egy kisebb ceg mellett dontottem 2 multi utan, meg ha a fizu nem is olyan jo.
2017. okt. 4. 08:12
4/15 anonim válasza:
A nettó 2-300 ezer Ft fizetés is igen szánalmas az árakhoz és adókhoz képest, főleg hogy diplomás vagy. Szégyen ez az ország. Az is, hogy sokaknak így megfelel ez a kizsákmányolás. Ami pedig a munkát illeti, hosszabb távon többet érsz a jobb a fizetéssel, mivel meg is kell élni valamiből, félretenni. Hiába szereti valaki a munkáját, ha hitelt kell felvennie, mert a sárgacsekket nem tudja befizetni.
2017. okt. 4. 09:13
5/15 A kérdező kommentje:
Koszonom a valaszokat! Azt nem mondanam, hogy nincsenek fejlesztesek, folyamatosan fejlodik a ceg viszont nincs pl.kulfoldon szekhelye, mint altalaban a multiknak. Szerintem 200-300ezerbol jol meg lehet elni, en nagyon sokat utazom mellette, persze van, amin sporolok az utazas miatt.. de nyilvan nem elegszem meg ennyivel orokre. Sajnos az atlagfizetes igy is joval ez alatt van, emiatt gondolkodtam azonnis, hogy majd egyszer megprobalom kulfoldon is.
2017. okt. 4. 09:46
6/15 anonim válasza:
A fő kérdésre azt válaszolnám, hogy nekem a pénz.
A kiegészítést látva viszont, ez nem olyan óriási különbség, és nem arról van szó, hogy ne tudnál megélni a jelenlegi fizudból. Én így nem váltanék. Szereted, jó is, a pénz is elég. Ennél többet mit akarsz? :)
Az én példám más volt, bár imádtam a munkámat, hivatás, de diplomával is 110ezret kerestem. Így - sajnos vagy sem - nem volt kérdés, hogy váltottam, amikor párommal önálló életet kezdtünk tervezni. Most duplaanyit keresek, és bár nem álommeló, nekem megérte.
2017. okt. 4. 10:12
7/15 anonim válasza:
Ha az önfentartásodhoz eleget keresel és azon kívül, hogy laksz, eszel iszol, ruházkodsz, még marad egy kis sporolható vagy hobbira fordítható, akkor szerintem elég...
20-27 éves koromig 90.000ret kerestem egy cégnél, anyáméknál laktam, nagyon jó munkahely volt, szerettem nagyon, de megélni lehetetlen lett volna belőle... a mai munkámat utálom, de megélek a saját lábamon... ha tudnék olyat csinálni amit szeretek is és hozná ezt a pénzt, hát az álom lenne.
2017. okt. 4. 10:19
8/15 anonim válasza:
azért nehogymár netto 200-300-ból ne éljen meg egymaga..
2017. okt. 4. 11:05
9/15 anonim válasza:
Ez is attól függ, hol és milyen igényekkel... netto 200-300nem sok pénz, pikk pakk el lehet szórni... de persze spórolni is lehet belőle... ez személyiség függő.
2017. okt. 4. 11:09
10/15 anonim válasza:
el lehet szórni de akkor ne panaszkodjon.. tudod addig nyújtozkodj amíg a takaród ér.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!