Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Munkahelyi ivászat vagy más...

Munkahelyi ivászat vagy más néven csapatépítés. Mit tegyek, hogy bírjam?

Figyelt kérdés

Lassan két éve dolgozok egy cégnél. Jól érzem magam, a munkám körülményei is megfelelőek és a fizetésre sem panaszkodom. Viszont csapatépítés címen két hetente szokott lenni úgy mondva "kötelező" alkohol fogyasztás. Azért tettem időző jelbe, mert valójában nem kötelező, de erősen ajánlott a részvétel. A kollégák és a főnökség is részt vesznek ezeken az összejöveteleken és valóban eléggé baráti társaság szinten működik. A részvétellel és a társasággal nem is lenne gond, csupán az alkohol fogyasztással. Ilyenkor többen is elvárják, hogy 1-1 sikeresen elvégzett munka után több alkalommal többekkel is koccintsunk/koccintsak. Én nagyon hamar "felborulok" az italtól. Pontosabban nem jókedvem lesz tőle, mint a többieknek, hanem 1-2 feles és sör után bealszok vagy kihányom. Rettenetesen kellemetlen, mert olyankor már képtelen vagyok a "csapat" részévé válni, ugyanis a többség még csak akkor kezd spicces, jó kedvű és humoros lenni.

Mit tegyek, hogy jobban bírjam? Létezik valami szer, amit ha beveszek, kevésbé hat az alkohol? Az ital kiöntése nem mindig kivitelezhető.

2017. okt. 3. 08:04
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Akik ezt nevezik csapatépítésnek, kérdés hogy milyen csapatot építgetnek. Szerintem a kocsmázó haverok csapatát, ahol idővel "dobj meg egy sörrel" köszönéssel fogadnak.
2017. okt. 3. 09:49
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Van munkatársam, aki az ilyen alkalmakkor mindig csak üdítőket meg gyümölcsleveket iszik, és ugyanúgy jól érzi magát. Nekünk is jó, hogy ha véletlenül nagyon megborulunk, legalább ő még eszénél van és tud nekünk hívni egy taxit pl. Szerintem normális társaságban ebből nem kellene, hogy gond legyen. Engem zavarna, ha akár barátokkal, akár kollégákkal mennénk valahová, és "kötelező" lenne inni, amitől valaki nem érezné jól magát.

Ha mégis alkoholizálnál, akkor inkább sörözz, ciderezz vagy fröccsözz, ne szívószállal igyál, és mellé igyál vizet és fogyassz rágcsálnivalókat. Nem írtad, hogy dohányzol-e, de a cigitől jobban üt az alkohol, szóval kipróbálhatod, hogy kevesebbet szívsz pia mellé (bár pont akkor esik a legjobban :D ).

Amúgy kicsit irigyellek, nálam a spicces állapothoz a bolti/kocsmai röviditalokból 3-5 feles kell, úgy, hogy mellé iszok mondjuk sört kísérőnek. Éppen ezért ritkán leszek oldottabb az alkoholtól, sajnálom a pénzt arra, hogy igyak.

2017. okt. 3. 11:35
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Mondd, hogy nem iszol alkoholt és kész. Egyszerűen rosszul vagy tőle. Rendelj valami alkoholmenteset. Ha tényleg olyan baráti társaság vagytok, ahogy írtad, akkor nem szólnak meg miatta.
2017. okt. 3. 11:57
 14/18 anonim ***** válasza:
47%

Ez kocsmázás ivócimborákkal, semmi több, minek szépíteni...palackozóban dolizol...:DDD

Szerintem rendelj narancslét és sz@rd le a véleményüket.Ha nagyon pattognak, akkor javasold kövessék példád, ha elég tökösek vagy kuss.

A másik, hogy jól beiszol és arcukba okádsz egy férfiasat és elgondolkodnak majd...ez már alkoholizmus szerintem, mint csapatépítés...csapatleépítés pontosabban.

2017. okt. 3. 13:55
 15/18 anonim ***** válasza:

Eleve nem kötelező elmenni...az, hogy erősen ajánlott, az meg senkit nem érdekel. Simán lehet programod is akkor estére, amire ugye nem kell engedélyt kérni a "csapattól" és a főnöktől. Én sem vettem részt soha egy ilyenen sem, mégsem néztek ki (esetleg a hátam mögött, amire nagy ívben carok). Ha alkoholt akarok inni, akkor elmegyek a barátaimmal vagy a párommal valahova, nem szívesen töltöm a kollégáimmal a SZABADIDŐmet. Akkor sem, ha jóban vagyunk. 7 napból 5-öt velük vagyok, nem az ő hülye fejüket akarom bámulni...

Ha mindenképp el "kell" menned, akkor mondd meg, hogy nem szereted az alkoholt! Inni meg pláne nem kötelező. Annyit nem ér az egész, hogy rosszul legyél.

2017. okt. 3. 14:32
 16/18 anonim ***** válasza:

Szia! Jobban bírod, ha előtte eszel, lehetőleg valami zsírosabb/olajosabb kaját. Mellé igyál sok vizet.

Ezzel együtt, ha nem bírod, ne igyál! Vagy csak annyit, amennyit bírsz. Nem ciki felnőtt emberek közt. Ha mégis, hivatkozz arra, hogy vezetsz, vagy hogy korán kell kelned másnap.

2017. okt. 3. 17:07
 17/18 anonim ***** válasza:

Komolyan mondom nem is értelek. Minek iszol, ha nem bírod a piát? Ha a társaság kedvéért vagy ott, akkor igyál üdítőt és koccints azzal.

Felnőtt emberek vagytok, nem gimis tinédzserek, ahol "ciki" nem inni a többiekkel és erőszakkal ráveszik a másikat arra, hogy igyon meg cigizzen meg minden "felnőttes" dologban legyen benne, különben kicsúfolják. Felnőtt emberek között az ilyen nem szokás. Ha te nem iszol alkoholt, akkor megmondod, hogy nem, és kész. Normális társaságban ezt nem erőltetik rád. Ha mégis erőltetnék, akkor is meg tudod szépen ismételni magad és meg tudod mondani, hogy "mondtam, nem!" Ez tényleg annyira nehéz? Hány éves vagy?

2017. okt. 3. 19:50
 18/18 anonim ***** válasza:

20-25 éve még rendszeresen tartottunk céges bulikat. Nem burkoltuk csapatépítés címszóval, pusztán csak jól éreztük magunkat. Ezek többnyire spontán szerveződtek. Valaki disznóvágáson volt a hétvégén, hozott egy kis kóstolót, és azt le kellett valamivel öblíteni. Aztán itt nem álltunk meg. Valamelyikünk elugrott a tanyába, hozott egy demkó bort, egy másik átment egy láda sörért, egy harmadik valami aprósüteményt vásárolt, megint más az akkor még működő húskombinátos ismerősének telefonált, hogy dobjon át pár kiló csülköt a kerítésen.

Sokszor hajnalig beszélgettünk, nótáztunk, főztünk, ettünk, barátkoztunk. Töményt nem, vagy csak akkor ittunk, ha valamelyikünk házi pálinkáját meg kellett kóstolni. Ennek ellenére mindig volt egy ügyeletes részeg közöttünk. Nem volt ezzel semmi baj. Nem akartuk direkt leitatni, nem cikiztük másnap, simán tudomásul vettük, hogy ő kevésbé bírja a gyűrődést. Olyan is volt, aki másnap autózni akart, és értelemszerűen nem piált. De senki sem haragudott ezért.

Szerintem nálad is mindenki megértené, hogy te valamilyen oknál fogva nem szeretnél alkoholt fogyasztani.

2017. okt. 4. 11:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!