Munkavállaló blamálja magát maradhat a helyén ha van gerince?
Ha egy munkavállaló blamálja magát magyarul segget csinál a szájából akkor maradhat a helyén vagy lennie kell annyi gerincének hogy feláll magától és távozik?
Szituáció: cégnél elvették a cafeteriát teljes egészében és elvették a munkaidő-kedvezményt is.
Adott munkavállaló azt mondta MIELŐTT a cég ezt meglépte hogy ha tőle akármit is elvesznek ő másnap feláll. Ezt elmondta vagy 100x mindenki hallotta.
Elvettek tőle is meg mindenkitől. Ennek 4 hónapja. Azóta is itt van és szavát se hallani az ügyben.
Szerintetek kéne lennie annyi gerincének hogy feláll és távozik magától?
Persze nem most ennek 4 hónapja lett volna itt az ideje de később is jobb mint soha.
Mindenhol vannak ilyen hangemberek, akik majd így rácsapnak a főnök asztalára, meg majd úgy megmutatják, aztán ha action-re kerül a sor, akkor lapít mind.
Nem kell velük foglalkozni.
De azért "biztató" hogy a teljes ellentét is van!!
Mert volt itt olyan ember is aki egy szót se szólt vállat vont 1 hétre rá felmondott és csá.
Mikor én felmondtam,elmondtam mi a bajom, amivel kb mindenki egyet értett, többen mondták, ha én elmegyek, ők is felmondanak...blablabla. Azóta is ott van az összes :)
Kb. 3-4 hónappal előtte szóltam én is a felettesemnek, hogy mi a problémám, mondtam, ha nem változnak a dolgok én elmegyek.
"ha nem változnak a dolgok én elmegyek."
ÉS mit mondtak? Azt hogy "józsikám hát sajnáljuk" mert itt is volt olyan (is) aki épp ezt mondta.
És meg is kapta azonnal a választ hogy "hát sajnáljuk jó munkaerő voltál.."
Nem tudod, hogy nem kapta-e vissza már azóta ezeket a juttatásokat.
Nekünk a munkáltatonk egy nagy változáskor megígérte, hogy az új szituációban is mindenki a beigértet a régi fizetést fogja megkapni. Az elsö alkalommal jött a bárpapír és semmi de semmi nem volt ott a beigérttöl. Próbáltam füzni a kollégákat, menjünk tömegesen és kérdezzünk rá... Hát senki de senki nem akart jönni. Èn fogtam bementem, és a fönököm telefonált jobbra balra, és rögtön megkaptam amit kellett... Èn nem mondtam el ezt a többieknek. A HR-s mondta, hogy kb a 100 emberböl 5-6-n mentek be, és ök megkapták a beigértek, a többiek nem mentek be nem kapták meg.
Igazad van, én is így jártam el és megkaptam mindent amit kértem.
Csakhogy ehhez nagyon jó munkaerőnek kell lenni és ritkán szólni, de akkor velősen.
Ahány ember, annyiféle eset. Hirtelen felindulásból mond az ember hülyeségeket, amit azután megbán. Nem olyan egyszerű valahonnan csak úgy felállni. Kell ugye, egy másik, a jelenleginél jobb munkahely. (Azután az, hogy ez jobb-e, mint az előző, többnyire csak utólag derül ki.) Ha az embernek családot kell eltartania, vagy hitelt kell törlesztenie, nem nagyon vállalja be, hogy fejest ugrik a bizonytalanba.
Szerintem nem dumálni kell, hanem alkalmas időben, ha a feltételek megfelelőek - (le)lépni.
"Nem tudod, hogy nem kapta-e vissza már azóta ezeket a juttatásokat. "+
Röviden: de tudom. A cég lassan már a rezsit se tudja kifizetni teljesen abszurd még a feltételezés is hogy elveszi majd visszaadja. Már a sima fizetés is csúszik mert annyira nincs pénzt.
", a többiek nem mentek be nem kapták meg."
Mondanám hogy úgy kell nekik de nem mondom mert lehet hopgy valaki választhat hogy vagy az van ami most van vagy a semmi.
És akkor inkább azt mondja jogy inkább a kevesebn de biztos mint a full bizonytalan (talán több talán a semmi!!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!