Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Ha kapnátok fizetésemelést...

Ha kapnátok fizetésemelést elmondanátok a munkatársaitoknak?

Figyelt kérdés
Mármint magamtól nyilván nem, de ha kérdezősködnek, hogy miért hívott be magához a főnök.
2017. szept. 19. 08:48
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

Nem, mert semmi közük hozzá.

Emellett ha a fönök négyszemközt akart veled beszélni bármiröl is, akkor nem azért, hogy utána te elmondd mindenkinek! SZóval ahhoz sincs közük, hogy mit akart töled a fönök!

2017. szept. 19. 09:01
 2/15 anonim ***** válasza:
100%

Azt válaszolnám, hogy semmi lényeges. Aki értelmes, az nem kérdezősködik tovább.

Miért lenne hozzá közük? Fizetés magánügy. Két emberre tartozik; munkaadó és munkavállaló. Pont.

Én utálok pontos összeget megosztani másokkal, mindig mondom is a férjemnek, hogy ő se tegye. És nem azért, mert sok vagy kevés... Mindig lesz, akinek sok és mindig lesz, akinek kevés. Mert aki beléd akar kötni, az bármibe beleköt. Jobb ha semmit sem tud senki senkiről, akkor maximum az agyszüleményeit oszthatja meg.

2017. szept. 19. 09:06
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Nem, mert a fizetés csakis rád tartozik. Ha kérdezik miért hívatott a főnök akkor vagy azt mondod, hogy nem lényeges, ne foglalkozzatok vele, vagy ha nagyon erősködnek akkor mond, hogy csak munkával kapcsolatos..de nektek is elmondja majd.. ennyi.
2017. szept. 19. 09:06
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a fizetés pont egy olyan dolog, amiről nincs értelme kollégákkal beszélgetni. Vagy te leszel elégedetlenebb utána, vagy ő. Legjobb esetben mindketten ugyanannyit kerestek, és akkor annyi, de jobb nem lesz tőle senkinek.

Ha megkérdezik, miért hívott be a főnök, akkor csak mondj annyit, hogy rólad kérdezett, de nem mondhatok többet. :)

2017. szept. 19. 09:09
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
Jó viszonyt ápolok a munaktársaimmal, így pontos összeget nem, de a mértéket kiszoktuk vesézni, főleg ha az évi emelés 1-3%. Munkatársam egyszerre bepipult és kérte az 50%-os emelést, aminek a vége 37% lett. Rá félévre megléptem én is, hasonló eredményekkel. 2 év múlva jön a következő ilyen emelés, vagy ha nem, akkor megyek máshova dolgozni, ahol megadják.
2017. szept. 19. 09:16
 6/15 A kérdező kommentje:
Én azt mondtam, hogy munkával kapcsolatban beszélgettünk, mert megbízott xy feladattal, de tovább kérdezősködött egyikük, akkor azt mondtam, hogy arról is szó esett, hogy nem jön új kolléga ezért kapom én a feladatot stb stb. Aztán tovább érdeklődött hogy még mi volt, neki miért nem szóltak, mondtam neki hogy majd őt is lehet behívják, aztán azt kérdezte mikor...
2017. szept. 19. 09:19
 7/15 anonim ***** válasza:
81%

Nálunk mindenki tudja. Az alapösszeg mindenkinek ugyanannyi, az emelkedik, minél több ideje dolgozol a cégnél. Havi pontos összeget persze nem tud senki, mert mindenkinek a túlóráitól függ. Én pont most vagyok itt egy éve, mindenki tudja, hogy ilyenkor emelkedik a fizu és azt is, hogy mennyivel.

Amúgy nem beszédtéma.

2017. szept. 19. 09:22
 8/15 anonim ***** válasza:
86%
Itt nyugaton nem szokás megkérdezni a kollégát, hogy mennyit kap, ahogy azt sem, hogy miért hívta be a főnök. Mondhatni, tapaintatlan bunkóságnak számít.
2017. szept. 19. 09:39
 9/15 anonim ***** válasza:
68%
Elmondanám,mert miért ne? Ebböl neki haszna ugysem lesz.
2017. szept. 19. 10:22
 10/15 anonim ***** válasza:
68%
Mivel multiknál évente van fizetésemelés lehetőség, így mindneki tudja, hogy ki mikor kaphatott. Az nem nyilvános, hogy kapott is vagy nem, de nem nagyon szoktuk titkolni azokat a hatalmas 1-2% emeléseket.
2017. szept. 19. 10:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!