Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Kirúghatnak kiszabott 30 órás...

Kirúghatnak kiszabott 30 órás közmunka miatt?

Figyelt kérdés

Jogszabály vs valóság.

Egy szabálysértési ügyben 30 óra közmunkára ítéltek. Mivel napi 8 órás a közmunka ez nem egész 4 nap lenne... a jogszabály és a bírósági tájékoztató szerint a munkáltató erre a kiszabott koözmunkára köteles elengedni sem szabadságra sem betegállományba nem írhat ki. Fizetést erre az időre persze nem kell adnia de nem vonhat le a fizetett szabadságos napokból, nem bocsáthat el magyarán sima fizetetlen idő lenne ez.

A munkálttaó meg közölte őt nem érdekli az egész ha nem jövök kirúg.

Na ilyenkkor mi van? A bíróságnak írtam azt válaszolták tegyek hivatalos bejelentést a cég ellen melyhez csatolom a munkáltató nyilatkozatát arról hogy nem enged el... abszurd. Sose adják ezt írásba nem hülyék.Enélkül meg még bejelenteni se lehet.

Ötlet? Cselekvési lehetőség?

2017. szept. 8. 08:49
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Na ha ennyire okos vagy tán erre is tudod a varázsigét.

A cég egyműszakos H-P rendben dolgozik. Ekkor dolgozom én is.

Mikor tudnék a kieső napok heylett plusz napokat dolgozni mikor ha nyitva van a hely én benn vagyok máskor meg nincs nyitva?

Mikor menjek be a kieső napok helyett?

Szombat -vas? Niytva sincs a hely...

Másik dolog a szabadság. Nem tőle függ én kérhetek szabit de úgyse kapok egy napot se senbkinek se adnak ki egy napot se!!

Na ha ilyne nagyon okos vagy ezen paraméterekre mit lépsz?

2017. szept. 8. 20:34
 12/17 A kérdező kommentje:

"Ha nem lennél nyitott ilyen megoldásra, akkor jó esélyed lenne, hogy rövidesen elválnának útjaink."

Szóval hátrább a fogakkal!

Pillanyatnyilag ott tartunk hogy a főnök közölte nem érdkeli semmi ha nem jövök ki vagyok rúgva!!

Ha már a rugalmasságnál tartunk.

2017. szept. 8. 20:37
 13/17 anonim ***** válasza:

Én megpróbálnám felajánlani neki, hogy mivel neked kötelező elmenned, ezért előtte levő héten adjon ki neked papíron 4 nap szabit, amely 4 napon ennek ellenére dolgozol. Így akármikor is adja ki másoknak az évben a szabit, neked már mindenképpen néggyel kevesebb lesz.

Így az ő szemszögéből nem veszt egyetlen napot sem.

Tudom, nem ideális, de ez lenne a szerintem talán járható út.

2017. szept. 8. 21:01
 14/17 A kérdező kommentje:
itt senkinek sincs szabi egy nap se. ez szekus cég itt nincs ilyen. ez egy csaló hely.
2017. szept. 9. 08:33
 15/17 anonim ***** válasza:

Nem értem a kérdést.

Ha nem dolgozod le a büntetésed, akkor leültetnek, vagyis mindenképpen hiányozni fogsz a munkahelyedről néhány napot. Azt mondod, hogy a főnököd megfenyegetett, ha hiányzol, akkor ki vagy rúgva. Mivel mindenképpen hiányozni fogsz, ezért mindenképpen ki leszel rúgva, tehát min túráztatod még az agyadat?

Inkább fordítsd arra az energiádat, hogy keresel másik munkahelyet.

2017. szept. 9. 11:02
 16/17 A kérdező kommentje:

Na de mekkorra sutyerák hely az ami nem néz el nekem NÉGY NAP távollétet???

Mindezt úgy hogy még jogszabály is kötelezi erre?

Négy nap nem négy hét!!!

mekkora sutyerák hely. Iagazd van lehet jobb is ha kirúgnak innen.

2017. szept. 9. 11:17
 17/17 A kérdező kommentje:
És még az ilyen hely sivalkodik hogy munakerőhiány meg nincs ember... ja. és most itt egy ember akivel hamarosan csökken au eleve szűkös létszám- és akkor lehet 2x hangosabban sivalkodni hogy nincs ember.
2017. szept. 9. 15:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!