Ti hogy döntenétek a helyemben?
Maradni Magyarországon jó kevés pénzért, vagy kimenni Ausztriába/Németországba dolgozni gyenge/kevéske Német nyelv tudással (Bemutatkozás, köszöntgetés és még pár dolog azt kabát) viszont közepesen jó angol nyelv tudással.
Hozzáteszem, nincs szakmám, csak érettségi, 23 múltam, kéne a pénz, nincs lehetőségem arra hogy szakmát tegyek le.
Maradni Magyarországon, megtanulni németül (nyelvtanfolyam, magántanár, önszorgalom, internet, levelezőtárs, filmek, appok, sok lehetőség van, csak hát rengeteg energiát igényel) minimum egy erős közés/alacsonybb felső szinten és csak UTÁNA kiköltözni.
Németországban/Ausztriában a közepes angollal kb. kitörölheted a hátsód, végzettség vagy szakma nélkül.
Nagy szorgalommal lehet kint életet építeni, és nem kell feltétlenül egyetemi meg főiskola tököm tudja milyen képesítésekben gondolkodni. Viszont a nyelvre szükség van legalább középfokon hogy tudd értelmezni a munkád folyamatát legyen az akármi, illetve hogy ne b****ak át.
Kell egy szakma is mert idehaza hiába magyar állampolgárok vagyunk, marad a segédmunka vagy betanított meló ami nem igényel hozzáértést ugyanez érvényes bárhol máshol, én úgy gondolom aki már más országba megy, annak az a minimum hogy szakmában dolgozzon hisz biztosabb.
Angol nem minden ágazatban segítség, kivétel lehet ez alól a vendéglátás de csak a turisták miatt.
Engem is csábít az a pénz ami máshol a 4x-se lenne az itthoninak, de se lelkierőm, se akaratom nincs meg ahhoz hogy egyedül elinduljak, sajnos tesómra nem számíthatok mert nem fogja egy kezdeti betanított munkáért itt hagyni a rendőrséget több év után.
Haverokban meg nem lehet bízni, mert a pénz megváltoztatja az embert és lehet kint menne a civakodás, élősködés.
Ha mersz kockáztatni vágj bele, de hangsúlyozom mindenre nem lehet felkészülni.
25F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!