Hogyan képesek megélni, elindulni az életben az emberek? Ti miből és hogyan éltek?
Abszolút megértelek, kedves kérdező! A párom is ugyanebben a helyzetben van, így mintha magamat olvastam volna..Sajnos ezek a jogászi pálya lehetőségei ma hazánkban.
A honvédség..stb nem rossz ötlet, a hadnagyi besorolás megfelel a diplomádnak és jól fizet,viszont a rossz hír: azt sem adják puszira, és nagy a sorbanállás. Jobbára elsőnek tiszthelyettesnek vesznek fel, és a későbbiekben kinevezhetnek előbb v utóbb...de inkább utóbb. Már nem úgy van, mint rég, manapság nem vesznek fel rögtön tisztnek. (és bármilyen diplomával sem- a többieknek üzenem-, büféközgázzal sem, kell a rendészeti szakirány vagy a jog- neked ez jó)
Én csak ezt tudom tanácsolni, meg h ne keseredj el, és ne hagyd magad kikezdeni azoknak akik mondják, h miért nem értél el többet. Évek óta vadásszuk mi is az álláspiacot, munka van, de egyedül nem élnénk meg sajnos. És sok jogász barátom sem. Többen vannak call centerben, van aki ingatlanközvetítő lett és van akit támogatnak a szülei, így tud ügyvédi irodában keveset keresni, valamint -a mi kategóriánk- aki szereti a melóját és tartja még magát.
a közigben mindig van hely jogászok számára. Talán inkább mégis maradhatnál egy kicsit a jelenlegi lakóhelyedhez közel, egy hivatalban és félreraknál, közben az időd is telik, esetleg nyelvvizsgával tudod kiegészíteni a közig fizud. (nyelvvizsgapótlék).
Amúgy Pesten minimum 140et keres egy jogász közig hivatalban. Persze az is szar,de nem 120.
kitartást!
Én még 25 évesen a szüleimmel élek,mert egyszerűen nem keresek annyit,hogy elköltözzek. Párom sincsen.
Szezonban 150-170 ezret megkeresem. Szezononon kivül kb 100-120-at. Rakok félre aztán majd ha félre raktam egy kis összeget akkor elmegyek. Persze addig lehet össze jövök vkivel. Ketten könnyebb azért. De önerőből még kell pár év szülőkkel lakás,hogy tudjak önállósodni.
Rohadtul nem egyszerű.
Saját lakásról,házról meg kb ne is álmodjon az ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!