Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Hogyan képesek megélni,...

Hogyan képesek megélni, elindulni az életben az emberek? Ti miből és hogyan éltek?

Figyelt kérdés
Friss diplomás vagyok, 4 éves szakmai tapasztalattal is rendelkezem, nem büfészakos diplomám van. Pestre szeretnék költözni egy kis városból, de hogyan?? Nézegetek lakásokat, van ahol egy szobát adnak ki 60 ezer forintért. Lakást 100 ezerért. Ne gondolkozzatok nagyban, pici garzonokról írok. A keresetem legjobb esetben is kb 120 ezer forint lenne, még így is. Később természetesen ez növekszik, de egyelőre a munkahelyeken kezdőként alkalmaznának ennyi bérért. Ha kifizetek mondjuk 100 ezret egy lakásért, hogy lehetőleg 25 évesen ne Józsikával is Kis Pistával osztozzak egy lakáson, akkor van 20 ezrem marad megélni, vagy ha osztozom a házon akkor 50-60 ezer jobb esetben. Ebből még főzni kell, bérletet kell vennem és sorolhatnám. Pénz gyűjtése esélytelen ebben az esetben, örülhetek ha kihúzom hóvégéig valahogy. Ez elképesztő... ti hogyan indultatok el az életben?? Hogy élnek az átlag emberek? Miért kell ellehetetleníteni azt aki nevesincs városból szeretne kimenekülni egy jobb élet reményében? :/ Ja, és még mielőtt kérdeznétek, a saját városomban munkát kapni esélytelen. Ha mégis kapnék, tengődhetnék életem végéig szüleim nyakán. Párom nincs, akivel költözést, vagy bármit lehetne tervezni... :(
2017. aug. 20. 16:12
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
9-nek: honvédségnél keresnek jogászokat, sőt minisztériumnál is. hallottam én is, hogy olyan helyet kell nézni ahol lakhatás és stb biztosított, de manapság kevés az ilyen hely. fegyházhoz is jelentkeztem, beöltöztettek volna, kaptam volna 130 nettót, de cserébe este 8-9ig kellett volna túlóráznom. hazaestem volna 10re, majd másnap fél6ra már a fegyházban kellett volna lennem. ja, és közölték, hogy szabadságolásról ne is álmodjak, kizárólag akkor mehetnék el ha tényleg gáz van, mert annyira sok a munka, hogy mindig szükség lett volna rám :) mindez 130 nettóért. lehet, hogy ebből mondjuk két év múlva félmillió ft lett vna, de garancia nincs rá.
2017. aug. 20. 22:46
 12/21 anonim ***** válasza:
46%
Hát ne jogászi állásokra pályázz. A nyelvekkel elmész SSCbe nettó 250ért.
2017. aug. 21. 16:25
 13/21 A kérdező kommentje:
de nem viccből választottam a jogot. ez a hivatásom, ezt szeretem csinálni.
2017. aug. 22. 22:47
 14/21 anonim válasza:
100%
Én a helyedben megpróbálnám még egyszer a honvédséget. A jogi tisztek a legtöbbször hadnagyi rendfokozatot kapnak és az már több mind 200ezer forint+juttatások és ez csak emelkedik. Érdemes meglátogatnod a közeledben lévő laktanyát vagy toborzó irodát... Egy ilyen embernek mint te ilyen végzettséggel jár lakás, szállás szerintem bárhol. Próbáld meg még egyszer mindenképp, mert nem veszthetsz vele.
2017. aug. 23. 00:08
 15/21 anonim válasza:

Abszolút megértelek, kedves kérdező! A párom is ugyanebben a helyzetben van, így mintha magamat olvastam volna..Sajnos ezek a jogászi pálya lehetőségei ma hazánkban.

A honvédség..stb nem rossz ötlet, a hadnagyi besorolás megfelel a diplomádnak és jól fizet,viszont a rossz hír: azt sem adják puszira, és nagy a sorbanállás. Jobbára elsőnek tiszthelyettesnek vesznek fel, és a későbbiekben kinevezhetnek előbb v utóbb...de inkább utóbb. Már nem úgy van, mint rég, manapság nem vesznek fel rögtön tisztnek. (és bármilyen diplomával sem- a többieknek üzenem-, büféközgázzal sem, kell a rendészeti szakirány vagy a jog- neked ez jó)

Én csak ezt tudom tanácsolni, meg h ne keseredj el, és ne hagyd magad kikezdeni azoknak akik mondják, h miért nem értél el többet. Évek óta vadásszuk mi is az álláspiacot, munka van, de egyedül nem élnénk meg sajnos. És sok jogász barátom sem. Többen vannak call centerben, van aki ingatlanközvetítő lett és van akit támogatnak a szülei, így tud ügyvédi irodában keveset keresni, valamint -a mi kategóriánk- aki szereti a melóját és tartja még magát.

2017. aug. 23. 12:14
 16/21 anonim válasza:

a közigben mindig van hely jogászok számára. Talán inkább mégis maradhatnál egy kicsit a jelenlegi lakóhelyedhez közel, egy hivatalban és félreraknál, közben az időd is telik, esetleg nyelvvizsgával tudod kiegészíteni a közig fizud. (nyelvvizsgapótlék).

Amúgy Pesten minimum 140et keres egy jogász közig hivatalban. Persze az is szar,de nem 120.

kitartást!

2017. aug. 23. 12:22
 17/21 anonim ***** válasza:
100%
Hát igen, így nagyon nehéz lesz boldogulnod fent. Egyébként én nem is Pestet ajánlom, mert nekem sem jött be itt az élet, hanem Nyugat-Magyarországot, Sopron, Győr, Zalaegerszeg, Szombathely... bőven van munka és nem ilyen kevés bérrel, hidd el, nem kellene nélkülöznöd. Amúgy főleg ha Kelet-és Dél-Magyarországról jössz, akkor szinte lehetetlen a feljutás, ha nincs nagy haveri köröd. Én anno a továbbtanulás miatt tudtam elköltözni otthonról, igaz Diákhitelből, mert a szüleim egyetlen egy fityinggel sem tudtak támogatni. De nem bántam meg.
2017. aug. 23. 16:31
 18/21 anonim ***** válasza:
100%

Én még 25 évesen a szüleimmel élek,mert egyszerűen nem keresek annyit,hogy elköltözzek. Párom sincsen.

Szezonban 150-170 ezret megkeresem. Szezononon kivül kb 100-120-at. Rakok félre aztán majd ha félre raktam egy kis összeget akkor elmegyek. Persze addig lehet össze jövök vkivel. Ketten könnyebb azért. De önerőből még kell pár év szülőkkel lakás,hogy tudjak önállósodni.

Rohadtul nem egyszerű.

Saját lakásról,házról meg kb ne is álmodjon az ember.

2017. aug. 23. 19:47
 19/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Belegondoltok, kapnék a lakóhelyemen nagyon max 120 ezer forintot, annyi a szerencsém, hogy szüleimnek nem kell hazaadnom, de ugye azért illő néha-néha bevásárolni, sőt a költségekhez egyéb módon is hozzájárultam mindig is... Kb. félévembe telne, míg mondjuk egy pesti lakás kaukcióját összeszedném, ha nagyon nagyon meghúznám magam :( Nagyszülői támogatásra és egyebekre nem számíthattam soha, magam voltam, szüleim segítettek amig bírtak, aztán hát nekem is beköszöntött a diákhiteles korszak, így van kb. 3 millió forint adósságom... mivel ugye munka mellett tanultam, nem lehettem államilag támogatott, akármilyen jól is tanultam, és bizony kikellett perkálni vmiből azt a félévi 250 ezres tandíjat, az utiköltségeket, a szállást ha fennt kellett aludnom, tankönyveket és még sorolhatnám...fizetésem arra is kevés volt. ördögi kör... :( lenne párom, aztmondom könnyebb, sőt szerintem ha olyan lenne az illető, a szüleim akár egy kisebb lakás megvásárlásába is belefognánank közösen a nem létező párral, de így élni borzasztó.. én sem vagyok mai csirke sajnos, és szomorú h tanultam, dolgoztam, és mégis arra kényszerülök h a szüleimmel éljek és életem ne legyen..
2017. aug. 24. 18:57
 20/21 A kérdező kommentje:
azt még hozzátenném, h igen gyűjtögetek, csak éppen rohan az idő felettem is, és leszek 30 mire legalább lesz némi pénzem, ami ugye pillanatok alatt elfog fogyni... ha meg abba gondolok bele h egyedül maradtam egy életre legszívesebben felkötném magam, mert sajnos ez a helyzet, rengeteg csalódáson mentem át, nem remélek már semmit
2017. aug. 24. 18:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!