Külföldre mennék dolgozni és ebben kérnék segítséget. Hogyan érdemes elindulni?
24/F Diplomás vagyok. Német és angol nyelv erős középfokon megy. Konkrétabban informatikus könyvtáros diplomával rendelkezem és hát az egész megyében fél évente egyszer hirdetnek munkát... igen ez komoly :D Az esetleges fizetés ugye röhejes lenne stb Szerintem nem kell bemutatnom mert mindenki tudja mekkora sz*rban van ez az ország :DD
Az érdekelne leginkább, hogy mennyi kezdő tőkével lenne érdemes elindulni. És leginkább melyik országba? Ausztria, Német, Anglia? Esetleg tudna valaki megbízható közvetítőt?
Őszintén szólva semmire az ég világon... :D Legalábbis miután szétnéztem munka erő piacon.
Viszont annó érettségi és felvételi környékén SENKI az ég világon nem szólt egy árva szót se arról, hogy melyik képzés az ami kb szart se ér és melyik hasznos...
"felvételi környékén SENKI az ég világon nem szólt egy árva szót se arról, hogy melyik képzés az ami kb szart se ér és melyik hasznos..."
Mert nem erdeklodtel. MAr 10 eve is ugyanazok voltak a keresett vegzettsegek mint ma...
Nezegezd a kulfoldi allashirdeteseket, hatha latsz valami ertelmeset, de ott is pont azok keresettek mint Magyarorszagon.
Egy vagy azon sokak közül akik szépen lassan rájönnek hogy egy szar diplomával nem fognak tudni megélni, mivel szar fizetésért dolgoznának vele. Rossz hírem van, külföldön sem lesz könnyebb munkát találnod, pláne ha csak középfokon beszélsz idegen nyelvet, szóval kb. annyi esélyed sincs mint egy helybelinek aki perfekt angol, vagy német, az igaz hogy nincs szar diplomája, de beszèlni legalább perfektül tud.
Az meg csak a te hibád hogy ezeket a szakokat választottad, utánna nézhettél volna mi az amit megfizetnek, külföldön is pl.
sokkal jobban jártál volna ha hentes-mészárosnak tanulsz anno, azokat külföldön is jól megfizették, kivétel az akit átvertek, mert nem tudott németül aztán kinyomták a szemét a minimálbér negyedével.
Lényeg hogy diplomád van, bár az nem biztos hogy egy villanykörtét ki tudsz cserélni. Nem akarlak sértegetni, csak sok emberben ez az általános gondolat. Ami azt jelenti az én olvasatomban hogy ha máshoz nem értesz akkor inkább a helyedben én nem gondolkodnék külföldben.
Az az érzésem hogy a kezdõtõkét sem a diplomáddal fogod tudni megkeresni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!