Törvényes munkahelyen felvételt készíteni a beszélgetésekről?
Elég durván zaklat a főnököm főnöke. Ajánlkozik, máskor meg sérteget engem vagy a családomat a világnézetünkért, de nagyjából főleg azért, hogy olyan maradi vagyok, nem akarom neki péntek délutánonként szétteni a lábam. Szerintem nincs hatalma, hogy kirúgjon, de eléggé irritáló, mert zavar a munkában, meg nem bírom a pofáját se, se a büdös száját, ahogy folyton ott liheg a nyakamban. Ha a közvetlen főnökömnek szólnék, úgyse csinálna semmit, mert talál a helyemre olyat, aki hajlandó szétteni a lábát, és akkor helyreáll a béke....eleve azért vagyok szerintem, hogy ne neki kelljen.....
Arra gondoltam, hogy elrettentésképpen egyszerűen kiteszem a mobilom az asztalra és felveszem, amit mond. De meg is mondom neki, hogy csak tessék, ide beszélj. Ha erre elhúz, az jó. De ha olyat mond, feljelentem a céget zaklatásért, fizessenek kártérítést, én meg felmondok, legalább lesz miből élnem, míg találok egy normális munkát (korábban fenyegetett már burkoltan gyilkossággal is, ha nem fekszek). A kérdés az lenne, hogy törvényes, ha felvételt készítek?
(nagy multicégről van szó amúgy, és felsővezetőről - szóval überszánalmas, de ez van)
"Hang és videófelvétel csak akkor törvényes, ha az illető tudtával és beleegyezésével történik."
Kivéve akkor, ha bűncselekményt bizonyítasz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!