Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Az interjú elején erre mit...

Az interjú elején erre mit kellene mondani?

Figyelt kérdés
Eddig interjúkon az volt az első utasítás, hogy meséljek magamról valamit, ami nincs benne az önéletrajzomba és a motivációs levelembe. Mit kellene mesélnem? Mindig olyan hülyén érzem magam, ez a rész olyan döcögős, nehezen megy...
2017. jún. 26. 14:20
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
31%

"Azt kérik, meséljek magamról olyat AMI NINCS BENNE az önéletrajzba és a motivációs szövegbe..."

akkor ezek szerintem ökörködnek, és az interjú is ökörködés.

2017. jún. 26. 15:28
 12/20 anonim ***** válasza:
18%
10-es pontosan ezek azok, amihez SEMMI közük!
2017. jún. 26. 15:46
 13/20 anonim ***** válasza:
78%
Ja, bocsi, hát ha semmihez semmi közük, akkor mégis hogy akarsz egy jófej, nyitott munkatárs lenni? Milyen munkád van, utolsó? Egyedül ülsz egy zárt szobában és senki se szól hozzád, nincs főnököd meg semmi?
2017. jún. 26. 15:47
 14/20 anonim ***** válasza:
84%

Pedig nem bonyolult, xy vagyok, z éves, itt és itt élek a családommal, 2-3-8 gyerekkel, szeretek focizni és kirándulni. És önök?

Persze kicsit bővebben, de valahol el kell kezdeni a beszélgetést...

2017. jún. 26. 16:33
 15/20 anonim ***** válasza:
Én a volt munkahelyemről és az ott betöltött pozíciómról szoktam beszélni, csak részletesebben, mint az az önéletrajzomban szerepel. Mit szerettem abban a munkakörben, mi jelentett kihívást, miért akarok váltani, mik a jövőbeli terveim, stb. Úgyis erre kíváncsiak, nem arra mit csináltam tavaly nyáron a VOLT fesztiválon. Eddig még soha nem nehezményezték ezt az interjúztatók.
2017. jún. 26. 21:55
 16/20 anonim ***** válasza:
94%

Én dolgoztam HR kiválasztáson, pont az ilyen idióta válaszolók miatt hagytam ott a francba. Én csak előszűrést csináltam, és kapaszkodjatok meg, nekem az volt az érdekem, hogy minél több embert tovább küldhessek. Aki nem volt komplett idióta, azt küldtem is tovább a vezetők felé. Nem a HR-es találja ki, mi legyen a felvétel menete, hanem a VEZETŐ, aki akar egy cuki kis jellemzést minden jelöltről, amikre egyébként ugyanúgy rá fog kérdezni még egyszer... Az ilyen kérdések általában a jelöltnek adnak lehetőséget arra, hogy kifejtsék az önéletrajzban lévő dolgokat, mert lehet olyan komplex összetett munkája volt korábban, ami hú meg ha, csak vázlat pontokban írta le, és abból ez nem jött át. Szóval nem kell izgulni, a HR-est sem érdekli a magánéleted, vagy hogy mit ettél reggelire és hány kutyád van, neki az a lényeg, hogy a kitűzött szakmai elvárásoknak eleget teszel e? Továbbá az is lehet, hogy a vezető kötelezővé tett egy tesztet vagy bizonyos kérdést, nekem sok ilyen volt, különösen a szörnyű pozíciókra, ahol muszáj volt feltenni olyan kérdéseket, amik lehet nem tűntek fontosnak, de a vezető akarta tudni, mit felel a jelölt.

Persze ugyanúgy nekem jött a sírás, ha a végén megkapták az elutasító emailt, hogy direkt én szándékosan akadályozom őket, pedig nekem aztán édesmindegy volt, mint írtam, ha valaki nem ült végig kussban, csak igen/nemekkel válaszolva, én általában továbbküldtem. Az elutasítások mögött pedig néha olyan átgondolt vezetői döntések álltak, mint "ez öreg", "ennek gyereke van, ez nem fog túlórázni", "ez a lány túl szép, és nem lehet szép lányokat felvenni arra a részlegre", "nem a városban lakik és nem akarjuk fizetni a bejárását", stb...

2017. jún. 27. 16:08
 17/20 anonim ***** válasza:
Ez így okés is 82-es, de akkor miért úgy teszik fel a kérdést, hogy BESZÉLJ MAGADRÓL.
2017. jún. 27. 17:04
 18/20 anonim ***** válasza:
96%
Igen, ez tényleg jó kérdés. Nem a HR-es válaszolót akarom csesztetni, mert a főnöke szuper ötlete, de mégis honnan szopja ki a kisujjából a jelölt, hogy egy ilyen tág, banális kérdésre mit válaszoljon? Ha meg rosszul válaszol, és elmeséli, hogy hány macskája van, és nem a munkájáról (amit abból érdemesnek tartott, ugye beírta az önéletrajzba meg a motivációs levélbe ideális esetben) akkor meg azért rúgják ki, pedig a kérdésre válaszolt.
2017. jún. 27. 17:11
 19/20 anonim ***** válasza:
39%

Igen, ez pontosan így van. Maximum elkönyvelik "hülyének". Holott a kérdést feltevője a hülye, mert még magyarul fogalmazni se tud.

Ha tőlem azt kérdezik azok után, hogy

Ad1:- ott van előtte az önéletrajz és már kibeszéltük

Ad2: - motivációs és azt is megbeszéltük,

majd ezek után jön az, hogy BESZÉLJ MAGADRÓL, akkor ugye a magyar nyelvtan szerint is ez abszolút azt jelenti, hogy BESZÉLJ MAGADRÓL, azaz: mesélj magadról.

TEHÁT nem a munkádról ami volt, és nem is arról, ami elhangzott.

MAGADRÓL: magánéletedről. Nekem ezt jelenti, és még mindenki másnak is!

Beszélj a MUNKÁDRÓL: mit szerettél benne, mi volt jó, stb. az persze egyértelműen a MUNKÁJÁRÓL beszél.

A MAGADRÓL, és a MUNKÁDRÓL.. az egyértelműen 2 különböző dolog!

És nem is tartozik a tágykörhöz!

Ha csak nem pszichológiai teszt is van. Mert akkor NYILVÁN abba belefér, és nem a munkájáról kell beszélnie!

2017. jún. 27. 17:31
 20/20 anonim ***** válasza:
85%

Ne legyetek már életképtelenek. Az első HR-es kör tudtommal (és tapasztalataim szerint) mindig egy előszűrés, nem feltétlenül szakmai szempontok szerint. Ha ordenáré módon akarnék foglalmazni akkor azt mondanám: itt szűrik ki a debileket, vagy az emberi kapcsolatok létesítésére képtelen embereket (már ha erre szükség van).

Egy ilyen kérdésre, hogy "mesélj magadról" kb. bármi jó válasz, a hallgatáson kívül. Ajándék kérdés. Ráadásul simán lehet rá előre készülni, de ha nagyon tanácstalan vagy, akkor visszakérdezhetsz, hogy pontosan miről is beszélj, szakmai dolgokról inkább, vagy csak úgy általánosságban magadról.

Mesélhetsz a korábbi munkatapasztalaidról részletesen (ez nyilván nem fér bele egy önéletrajzba), beszélhetsz a hobbijaidról, ha még pályakezdő vagy akkor az iskoláidról, hol, mit tanultál, vagy bármiről ami úgy gondolod, hogy érdekelhet másokat rólad.

2017. jún. 27. 17:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!