Az interjú elején erre mit kellene mondani?
Persze ketteske, remek ötlet, egyenes út az örökös munkanélküliség felé.
Nem kell olyasmit mondanod, ami nincs benne a motivációs levélben, hiszen ha kicsit is foglalkoztál vele és nem csak sablon szarságokat írtál bele, akkor abban leírtad, miért érdemes téged választani. PErsze az emberek 99%-a szarik erre, tudom.
Én ilyenkor szépen felállnék, megköszönném a lehetőséget, és elballagnék..
A jó édes anyukájánál kíváncsiskodjon. Azért mindennek van határa! Az a baj, hogy a sok idióta hozzászoktatta az interjúztatókat ahhoz, hogy be vannak kakálva, és nem mernek a sarkukra állni és nemet mondani!
Ha mindenki így tenne és nem lennének a kakások, akkor ez a jelenség is rövid úton megszűnne!
A HR-esek alapból elmebetegek és antiszocok úgyhogy bármi előfordulhat. Jobb ilyenkor kliséket használni.
...az iskolai végzettség is benne van az önéletrajzomba úgy ahogy az eddigi munkáim is.
Azt kérik, meséljek magamról olyat AMI NINCS BENNE az önéletrajzba és a motivációs szövegbe...
Szerintem azért ez rendszeresen az instrukció, mert szeretnének megismerni. Nem csak arra kíváncsiak, hogy szakmai szempontból miért vagy idevaló, hanem arra is, hogy mennyire vagy nekik szimpatikus, milyen világnézeted van, hogyan beszélsz önmagadról, el tudják-e képzelni a személyiségedet, mint kollégát. Én ilyenkor néhány mondatot mondok az életemről, amik nem önéletrajzba való dolgok: testvéreim, házi állatok, milyen hobbikat űzök.
Vagy lehet valami nagyon frappánssal indítani, pl. elmeséled a napodat addig... Mit reggeliztél, mivel jöttél az interjú helyszínére, hogy találtál ide stb. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!