Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » 30 évesen új egyetemi szak,...

30 évesen új egyetemi szak, pályamódosítás? Érdemes belevágni?

Figyelt kérdés

Mivel egy 3 éves alapképzés kell hozzá, 33 évesen lennék a szakmában pályakezdő...

Már van diplomám, és a szakmában dolgozom 6 éve, de nem szeretem, sose ez volt az én világom, csak 18 évesen még nem tudtam, milyen szakra menjek, ezt sikerül kiokoskodni. Azóta viszont egyre inkább húz a szívem egy tök más irányba, és mostanra már biztosan tudom, hogy azt szeretném csinálni.

Keresett szakmáról van szó, sok állást kínálnak, de 33 éves pályakezdőként biztos nagy hátrányban lennék. Amúgy pénzem lenne az újabb egyetemi szakra, munka mellett is meg tudnám oldani levelező szakon, rugalmas teljesen a munkaidőm. Szóval nem arról van szó, hogy otthagynám a munkámat és visszamennék nappalira. Levelezőn csinálnám munka mellett.

Nagyon szeretném, csak félek, hogy utána a korom és tapasztalatlanságom miatt nem kellenék sehova, pedig amúgy hiányszakmának számít.

Szerintetek?

2017. jún. 17. 22:03
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Vágj bele, fiatal vagy! :) Ismerősöm 32 éves, és ő is 33 lesz mire elvégzi levelezőn.
2017. jún. 18. 11:54
 12/16 anonim ***** válasza:
Válts! suli alatt meg akár végig is gyakornokoskodhatsz, így pályakezdő se leszel ;)
2017. jún. 18. 12:48
 13/16 A kérdező kommentje:

Köszi! :)

Kedves utolsó, ez lenne az ideális, de teljes munkaidőben dolgoznék mellette, szükségem van a bevételre, nem hiszem, hogy nagyon lenne idő gyakornokoskodni, de persze minden lehetőséget megvizsgálok majd.

2017. jún. 18. 12:55
 14/16 anonim ***** válasza:
Amit valaha is elsajátítasz, soha ne legyen értéktelen a saját emberi mércéd szerint. A munkaerőpiac által támasztott igények nem biztos, hogy ugyanazt diktálják, mint amire te legbelül vágysz, de meg kell tanulni magadért tanulni, nem csak a társadalmat kiszolgálni, csak így lehetsz boldog. Pénzbe kerül a másoddiploma? Egy középosztálybeli ember úgyis elkölti a pénzét mindenféle vackokra, legalább a tudás, amit megszerzel, azt soha senki nem veszi el tőled és az élet legváratlanabb, spontán helyzeteiben kamatoztathatod, amit előre soha nem jósolhatsz meg. Én mérnöknek készülök, de érdekelnek az antik filozófiai irányzatok és ha netán egy napon ez egy valódi szenvedély lenne, és a belső nyomásom hatalmas erővé duzzadna, hogy kielégítsem a tudásszomjam, akkor egy percig sem haboznék, hogy a továbbiakban ne csak autodidakta módon tanuljak és hobbi szinten olvasgassak, hanem hivatalos iskolai keretek között is új ismeretekre tegyek szert. Ha tudatosítod magadban, hogy te valami jót és jól csinálsz, szívvel-lélekkel magadért, akkor még az sem veheti kedved és lelkesedésed, ha ne adj isten valaki rossz szemmel nézi, hogy nem tiniként fedezted fel az érdeklődési köröd. Elárulom, hogy 18 évesen még nem tudtam, hogy a tanulásnak mekkora jelentősége van, így azt szinte csak a szüleim kedvéért, külső nyomásra tettem. Viszont ma már úgy gondolom, hogy az élet maga egy nagy tanulási folyamat és talán azt is ki merem mondani, hogy minden embernek kötelessége kéne legyen, hogy halála napjáig gyarapítsa a tudását. Az agyunk erre lett berendezve. Csak annyit tudok mondani: csináld, a tanulás nem szégyen, hanem erény.
2017. jún. 18. 14:25
 15/16 anonim ***** válasza:

Bennem is megfogalmazódott ugyanez a kérdés, úgyhogy jó hogy feltetted, így már nekem nem kell.

Én csak két éve dolgozok a szakmában, de már kezdem elveszíteni a hitem. Nem a szakma szeretete, hanem az ellehetetlenítése miatt.

Sokszor gondolkozok, hogy tanulnék még, de mit? Ehhez a szakmához kapcsolódót? Teljesen mást? De ha teljesen mást tanulok fogják-e tolerálni, hogy péntekenként nem, vagy csak alig járok dolgozni... stb. stb. Most csak valami szakmérnökire iratkozok be, de néhány éven belül szerintem pont ugyanott fogok tartani, ahol te, ha már teljes a kiábrándulás.

2017. jún. 18. 15:37
 16/16 anonim ***** válasza:
Teljes munkaidős gyakornoki állások is vannak ;)
2017. jún. 18. 16:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!