30 évesen új egyetemi szak, pályamódosítás? Érdemes belevágni?
Mivel egy 3 éves alapképzés kell hozzá, 33 évesen lennék a szakmában pályakezdő...
Már van diplomám, és a szakmában dolgozom 6 éve, de nem szeretem, sose ez volt az én világom, csak 18 évesen még nem tudtam, milyen szakra menjek, ezt sikerül kiokoskodni. Azóta viszont egyre inkább húz a szívem egy tök más irányba, és mostanra már biztosan tudom, hogy azt szeretném csinálni.
Keresett szakmáról van szó, sok állást kínálnak, de 33 éves pályakezdőként biztos nagy hátrányban lennék. Amúgy pénzem lenne az újabb egyetemi szakra, munka mellett is meg tudnám oldani levelező szakon, rugalmas teljesen a munkaidőm. Szóval nem arról van szó, hogy otthagynám a munkámat és visszamennék nappalira. Levelezőn csinálnám munka mellett.
Nagyon szeretném, csak félek, hogy utána a korom és tapasztalatlanságom miatt nem kellenék sehova, pedig amúgy hiányszakmának számít.
Szerintetek?
Köszi! :)
Kedves utolsó, ez lenne az ideális, de teljes munkaidőben dolgoznék mellette, szükségem van a bevételre, nem hiszem, hogy nagyon lenne idő gyakornokoskodni, de persze minden lehetőséget megvizsgálok majd.
Bennem is megfogalmazódott ugyanez a kérdés, úgyhogy jó hogy feltetted, így már nekem nem kell.
Én csak két éve dolgozok a szakmában, de már kezdem elveszíteni a hitem. Nem a szakma szeretete, hanem az ellehetetlenítése miatt.
Sokszor gondolkozok, hogy tanulnék még, de mit? Ehhez a szakmához kapcsolódót? Teljesen mást? De ha teljesen mást tanulok fogják-e tolerálni, hogy péntekenként nem, vagy csak alig járok dolgozni... stb. stb. Most csak valami szakmérnökire iratkozok be, de néhány éven belül szerintem pont ugyanott fogok tartani, ahol te, ha már teljes a kiábrándulás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!