Melyik lenne jobb választás? Kisebb noname cégnél manager-i pozíció vagy nagyobb multi névnél bármilyen munkakör? Többit alább.
Mondok pár nevet:
Siemens
Eon,
General Electric
Coca Cola,
stb.
Csak mert szerintem nagyobb névhez nehezebb bekerülni, de viszont hosszú távon jobbak a lehetőségek, és a pénz is.
Míg egy kisebb mondjuk 100% magyar cégnél a fizetés erősen limitált, nincs olyan kereseti lehetőség, persze évekkel később, míg egy multinál igazából bármennyit kereshet az ember.
Attól függ, milyen az a bármilyen munkakör.
Ha tényleg a takarító/wc-s néni/sofőr/büfés stb., akkor a menedzseri jobb, mert takarítóból nem leszel irodai munkás, a menedzseri név meg legalább később jól mutat az életrajzban. Ha arról beszélünk, hogy az "aljább" munka ilyen ügyfélszolgálat, titkár, asszisztens, akkor én inkább a multit választanám, mert ott már jobban számít a latba, hogy lenyomozható, és jobb esetben van előrejutási lehetőség a cégen belül.
Viszont az hülyeség, hogy könnyebben elérsz kis cégnél menedzseri pozíciót. Kis cégek kevesebb pénzből gazdálkodnak, és nincs olyan munkaerő-bázisuk, hogy be tudjanak bárkit is tanítani. Nekik már olyan kell, aki betanítás nélkül is jó... és akkor jönnek az irreálisabb elvárások, hogy legyen 40 év munkatapasztalata és dolgozzon szarért-húgyért... vmennyire belelátok a dologba, mert több kis cégnél dolgoztam már (persze mint gyakornok, ingyért... ha ingyen mennél dolgozni, felvennének egy csettintésre, de akkor sem a semmire, legalább passzoló egyetemi tanulmányok, nyelvvizsga stb. kell).
Igen ilyen kisebb cégekre gondoltam, hogy nem is olyan nagy név, ellenben elvárások: diploma, két nyelv felsőfok, kapcsolatrendszer, 10 év tapasztalat, és az ember azt hinné ezért kap mondjuk 800 bruttót, de helyette: 120 nettó.
Egyébként meg asszisztensi munkára gondoltam, nem büfés.
Olyan céghez jó bekerülni amiből 20 év múlva multit csinálsz.
Sokszor a nagyoknak múltjuk van jövőjük nincs
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!