Jobb dolgozni egy nagyvállalatnak mint egy kisebb cégnek?
Saját tapasztalatot írok: kis cég: általában családi vállalkozás, alacsony bejelentett bér, többi zsebbe, szabadságkiadás problémás, több helyen megváltják pénzben, hétvégi/éjszakai pótlék ismeretlen. Fizetés: én nagy cégnél kevesebbet kapnék.
Mondvacsinált indokkal nem rúgnak ki, feleslegesen nem piszkálnak csak ha jogos, persze akkor ha fontos vagy a cégnek, nagy cégnél kicsinálhat egy főnök, ha nem vagy neki szimpatikus, sok középvezető lefelé tapos, felfelé nyal.
Nagy cég:viszont általában betartják a munkajogi a dolgokat.
"Nagy cég, ""általában tartja be"" a munka jogi dolgokat".
Igen "általában csak".
Viszont nem engedik be a Szakszervezetet, mert az nekik "általában" csőd lenne.
Eddig két kisvállalatnál dolgoztam, az egyiktől, egy csókos miatt küldtek el, a másiknál szt sem tudták mit várnak a dolgozóktól, de a pénz az mindkét esetben kicsi volt, az elvárások nagyok.
Most kipróbáltam a multit. Mehezebb a problémás dolgokat megbeszélni, de annyit kapok, amennyit megbeszélek, nem toligálják a kifizetést, bér mennyiségét ide-oda, szabik rendben vannak. Itt sem leányélom a munka, de eddig mindig megszívtam a kisvállalkozókkal, aztán lehet hogy csak én fogtam ki, nem általánosítok.
Kis cégnél több az önállóságod, ha arra van igényed és sikerül egy kulcspozíciót megfognod, akkor rajtad múlik a cég sikere, ami jól mutat egy önéletrajzban.
Hátránya, hogyha a létra alján vagy, akkor sz***á dolgoztatnak.
Nagy cég előnye, hogy annyit dolgozol, amennyit kell. Kiszámíthatóan fizetnek, cserébe a munka nem változatos annyira és nem dönthetsz egyedül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!